Care sunt destinaţiile exotice şi calde ale sărbătorilor

Ca de obicei, o parte a turiştilor români a căpătat obieciul de a fugi de frig şi de iarnă, căutând destinaţii mediteraneene sau chiar exotice, atât de Sărbători, cât şi în restul sezonului. Bugetul pentru aceste destinaţii nu este foarte mare, putând porni de la 500 de euro de persoană pentru destinaţiile mediteraneene, sau de la 1000-1500 de euro pentru destinaţiile mai îndepărtate.

De Revelion, vedeta caldă este clar, Dubai. Tarifele pornesc, pentru şapte nopţi de cazare, de la 1883 de euro pentru două persoane, la hoteluri de 3 stele, şi ajung la peste 4000 de euro pentru hoteluri de 5 stele. Touroperatorul Paralela 45 organizează plecări din Bucureşti pe 21 26, 28 decembrie şi 2 ianuarie, atât pentru Crăciun, cât şi pentru Revelion, iar în perioada 30 decembrie – 17 martie, din Cluj-Napoca. Zborurile sunt operate de compania WizzAir. Fireşte, după perioada sărbătorilor de iarnă, un pachet turistic pentru o persoană e şi mai accesibil, pornind de la 645 de euro.

O altă destinaţie caldă şi destul de accesibilă este Madeira, arhipelag care aparţine Portugaliei. Plecarea, pentru Revelion, are loc pe 31 decembrie, cu compania naţională portugheză TAP. Pentru şapte nopţi de cazare cu mic dejun la hotel de 4 stele, un turist va plăti de la 760 de euro.

Madeira se află în dreptul coastei Africii de Vest, acolo unde se află Maroc –o altă destinaţie care a început să fie căutată de români. Paralela 45 propune un Revelion exotic în Maroc, pentru 8 nopţi, cu plecare pe 27 decembrie şi operat de către Turkish Airlines. Turiştii vor fi cazaţi în vestita Casablanca. Tarifele pornesc de la 1420 de euro de persoană.

Tot de Revelion, cine doreşte o destinaţie mai îndepărtată şi mai exotică poate alege Thailanda. Plecarea va fi pe 28 decembrie, din Bucureşti, cu compania Turkish Airlines, iar pentru 8 nopţi de cazare în Pattaya şi 3 nopţi de cazare în Bangkok, la hoteluri de 5 stele, cu mic dejun, pachetul turistic porneşte de la 1885 de euro de persoană.

Un pic şi mai departe se află Singapore şi insula Bintan. Plecarea de Revelion are loc pe 27 decembrie, cu Qatar Airways. Pentru 4 nopţi de cazare cu mic dejun in Singapore la hotel MANDARIN ORCHARD 5* (sau similar) în camerele deluxe respectiv 3 nopţi de cazare cu demipensiune (băuturi locale incluse) în camere deluxe la BINTAN LAGOON RESORT 4* superior, alături de cină festivă şi petrecere de Revelion în cadrul hotelului, tur panoramic de oraş de jumătate de zi cu autocar şi ghid local şi altele, un turist va plăti de la 2059 de euro.

În cealaltă parte a lumii, turiştii pot alege o croazieră de Crăciun pe traseul New York – Caraibe – Bahamas, cu compania Norwegian Cruise Line. Va fi o experienţă unică: de la atmosfera de iarnă a metropolei americane se va trece la exotismul Caraibelor. Plecarea va avea loc pe 22 decembrie, din New York, iar tarifele pornesc de la 739 € de persoană în cabină dublă interioară. Durata croazierei va fi de 8 zile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *