Arta, oglinda sufletului. Despre Andreea Felicia Popescu, alias Shilozart

Andreea Felicia Popescu, alias Shilozart, este un artist plastic pe care l-am descoperit anul trecut, la Eastern European Comic Con, organizat în București (la ROMEXPO) și sunt sigur că va avea din ce în ce mai multe expoziții și va publica albume de benzi desenate și de grafică.

Tatăl meu a fost pictor, am avut și eu ceva veleități artistice pe partea de grafică, însă am optat pentru scriitură și comunicare. Dar iubesc necondiționat ARTA, sub orice formă ar fi expusă. Și pornesc, cu această ocazie, și o serie de recenzii de artă.

Andreea a absolvit Liceul de Artă Marin Sorescu din Craiova, respectiv Unarte, secția Grafic Design, în 2018. Adoră să deseneze de mică. Atunci când mergea în vacanță la  bunici, la  Târgu Jiu, bunica îi alegea cele mai frumoase desene spre a fi păstrate cu grijă. Se vedea de atunci ca este un copil talentat! Investiția, dintotdeauna, a rămas  constantă până la terminarea facultății: culori, hârtie, creioane, vopsele de foarte bună calitate, apoi s-au adăugat calculatorul, programe de desenat  si… marile provocări ale graficii digitale! Un spațiu infinit de provocări, de BUCURIE pentru lucrul bine făcut, gândit în minte si ilustrat pe calculator.  Desenul Digital are o Lume a lui. Care lume este perfectă dacă, alături de darul și  harul artistului există și tehnica necesară (calculator, programe etc.). Deja, Andreea are creat un personaj propriu, asupra căruia și-a pus amprenta.

Provocări există zilnic! Fericirea Artistului? Arta sa, publicul încântat de achiziția  lucrărilor sale și conștientizarea  harului și darului cu care e înzestrat. Arta reprezintă o formă de a dărui, de a  oferi bucurie. Dăruind, vei dobândi.

Andreea Felicia a participat cu stand la Eastern European Comic Con organizat la grandiosul Palat al Culturii din Iași, în acest weekend (25-27 august).

La acest eveniment au fost invitați mai mulți actori și artiști internaționali, precum Naomi Grossman, „American Horror Story”, care va și modera câteva paneluri. Sunt pasionat de arta și literatura Science Fiction și m-aș fi bucurat ca și generația mea să fi avut la îndemână, în România, astfel de evenimente, acum 15-20 de ani sau mai mult. Dar mă bucur că, în sfârșit, țara noastră are artiști talentați, care cu siguranță că se vor remarca la nivel international, și că găzduiește evenimente unice și din ce în ce mai importante la nivel european și global.

Dar să revin la artă, căci despre artă este vorba aici…

A fi artist este o… chemare! E un ”ceva” ca un dor care duce la împlinire! A fi artist înseamnă să cauți în adâncul sufletului tău lumină, să o pui în lucrările tale, să strălucească , să o observe toată suflarea!

A fi artist înseamnă o continuă căutare de nuanțe, culori, unghiuri, umbre, linii, toate acestea adunate într-o lucrare sau în lucrări comandate, cerute, oferite iubitorilor de artă, mari  cunoscători  sau… necunoscători.

A fi artist… Este ușor și greu, superficial  și  profund, este alb și negru și gri… A fi artist este o stare de căutare continuă a drumului către împlinire…

A fi artist este muncă și miracol, strădanie și visare, este o permanentă și neobosită căutare.

În cadrul Comic Con au avut loc și concursuri de cosplay, urmată de o paradă unde participanții s-au îmbrăcat în personajele preferate de benzi desenate și animație.

În paralel cu Comic Con, în parcul din fața Palatului Culturii are loc și un festival de gaming, Digital Throne – World eSports Championships Iași 2023.

Iași, care, în ultimii ani a ajuns unul dintre principalele orașe turistice și care găzduiesc evenimente din România, este, în această perioadă, capitala europeană a animației, a jocurilor video și a benzii desenate.

Felicia Popescu, alias Shilozart, a fost apreciată prin creațiile sale. Sper ca din ce în ce mai multe edituri să o remarce.

Puteți descoperi creațiile Andreei (Shilozart) dând follow / like următoarelor pagini: https://web.facebook.com/Shilozart, https://www.deviantart.com/shilozart sau https://www.instagram.com/shilozart/

Cu această ocazie îi urez Feliciei ”La Mulți Ani fericiți!”, deoarece astăzi, 28 august, data publicării articolului, este ziua ei!

2 comentarii


  1. Andreea Felicia Popescu este un artist talentat, cu o zambire calda si vesela, cu o inaltare poetica si reflectie artistica a lumii in care traieste. Lucrarile ei reprezinta o stilistica mandra si un artist care detine in mana destinul sau si dorinta de a-si urmari visele si pasiunile ce le are. Cred ca pe viitor Shilozart ne va surprinde cu lucrari mai frumoase si mai reusite, iar noi, fata de istoria ei artistica, avem un privilegiu, acela de a fi spectatori ai evolutiei ei ca artist plastic. Sper sa ne bucuram de acest lucru din ce in ce mai mult.

    Răspunde

  2. Am avut plăcerea de a vedea câteva dintre lucrările Andreei Felicia Popescu și m-au impresionat profund. Este clar că talentul și pasiunea ei pentru artă transpare în fiecare desen. Îmi aduce aminte de dragostea tatălui meu pentru pictură. Sper să o văd crescând și mai mult în lumea artei și aștept cu nerăbdare să descopăr noi capodopere ale ei. Felicitări, Shilozart!”

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *