Aproape totul despre Vintest 2017

Campania “Iubesc Vinul Românesc” continuă: in perioada 15 – 17 decembrie, la Sala expozitionala a Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, are loc a 7-a ediție a  salonului VINTEST București. Salonul de vinuri VINTEST București, este un eveniment care face parte din eforturile depuse în campania „Iubesc vinul Românesc” o campanie de suflet prin se doreste educarea si informarea publicului larg cu privire, la consumul vinurilor romanesti, cu care ar trebui sa ne mandrim. Vinul trebuie sa devina un brand national.

Ne propunem ca prin acest salon să venim mai aproape de consumatorul final, să-l educăm cu privire la consumul vinului autohton. Vorbim de vin cu denumire de orgine controlată – DOC, vin cu indicație geografică – IG, vin varietal, dar mai important, e vorba de vinul nostru românesc”, declară Lucia Pirvu, expert degustător și organizatorul salonului de vinuri VINTEST București.

Lucia Pîrvu, o adevarata Doamna a vinului romanesc, este recunoscută, de altfel, pentru organizarea celui mai important festival de vin din vestul României, la Timişoara – VINVEST, care, anul viitor va avea loc între 31 martie şi 8 aprilie şi va ajunge la cea de-a XIV-a ediţie.

Si in anul acesta se continua Campania IUBESC VINUL ROMANESC iar producatorii de vin, spumante, frizante, distilate, recunoscuti prin portofoliul lor, sunt invitati sa participe la Vinul, Arta si Design-ul sticlei, etichetei, arhitectura cramei – VIN DE CRACIUN.

In cadrul Expozitiei, producatorii de vin vor avea ocazia sa isi prezinte diversitatea de vinuri, spumante, frizante, distilate.  Sticlele pozitionate in aceasta expozitie, vor constitui un abecedar al formei sticlei, etichetei, capsulei, dopului, vor avea povestea lor.  Pe parcursul celor 3 zile, producatori de vin, spumante, frizante, distilate, vor angaja degustari de produse.

In fiecare zi vor avea loc concursuri sondaj, prezentari si totodata degustari de vin.

Evenimentul se va incheia cu surprize mult asteptate, tombole, extrageri speciale atat pentru publicul iubitor de vin, profesionist, mass-media.

 

 

Ce producatori de vinuri vor fi prezenti

În cadrul salonul de vinuri VINTEST vor putea fi degustate mai mult de 200 de vinuri de la crame cu vinuri din soiuri de viță-de-vie cu renume. Printre expozanții de anul acesta se numară. Casa De Vinuri Cotnari, Clos Des Colombes, Comuna Prundeni, Cotnari, Crama Dealul Dorului, Crama Gabai, Crama Hermeziu, Crama Histria, Crama  Viisoara, Domeniile Anastasia, Domeniile Urlati, Jidvei, Vinarte, Vincon Romania, 1000 De Chipuri.

Pe lângă posibilitatea de a interacționa direct cu producătorii de vin preferați sau de a descoperi soiuri noi de vin la standurile expozanților, organizatorii salonului VINTEST București le oferă tuturor iubitorilor de vin un motiv în plus pentru a vizita salonul din această toamnă.

Prin cumpărarea unui bilet, vizitatorii au posibilitatea de a participa la o tombola speciala organizata cu aceasta ocazie, de asemenea vor fi si premii pentru, profesionisti si mass-media. 

În plus, vizitatorilor li se vor pregăti multe alte surprize pe parcursul evenimentului. Sunt alaturi de eveniment Casa Razesului din jud. Suceava ( ofera premiul I, 3 zile /2 nopti cazare, in regim Ultra All Inclusive), Premiul II este oferit de Hotel Roman Plaza (cazare cu demipensiune si o cina traditionala la Hanul Ancutei ), iar Premiul III este oferit de Hotel Valea cu Pesti / Casa Domneasaca (Cazare cu mic dejun si acces la piscina, sauna si Jacuzzi).

Salonul VINTEST se desfăsoară în acest an la emblematica Sala Expozitionala a Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu ” din București, strada Academiei nr. 18-20, sector 1, în perioada 15-17 decembrie 2017, intre orele 10.00 si 18.00.

Cei dornici să deguste și să cumpere măcar o sticlă sau două, deosebită,  pentru Sfânta Masă de Crăciun, sunt asteptați de vineri până duminică, între orele 10.00 – 18.00 la ”IUBESC VINUL ROMÂNESC – VIN DE CRĂCIUN”. Un bilet de intrare costă 20 lei, pentru care fiecare vizitator primește câte un pahar de vin suvenir pentru multiple degustări în cadrul salonului.

Pentru mai multe detalii despre Salonul de vinuri Vintest și campania Iubesc Vinul Românesc vă invităm să accesați pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/vintest/.

La deschiderea evenimentului vor participa:

 Lucia Pirvu – director VINTEST

Dr. Ioan Namolosanu – membru de onoare al Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania

Arh.Dr. Marian Moiceanu – Rector al Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu ” din București

Adrian Radulescu – Antreprenor

Emil Dumitru – Presedintele Federatiei Nationale Pro Agro

Dr. Dan Boboc – Presedinte Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania

Partenerii Vintest 2017

CASA DE VINURI COTNARI, CLOS DES COLOMBES, COMUNA PRUNDENI, COTNARI, CRAMA DEALUL DORULUI, CRAMA GABAI, CRAMA HERMEZIU, CRAMA HISTRIA, CRAMA  VIISOARA, DOMENIILE ANASTASIA, DOMENIILE URLATI, JIDVEI, VINARTE, VINCON ROMANIA, 1000 DE CHIPURI

IUBESC VINUL ROMÂNESC este un eveniment de vârf  la care concură superlativ, ca de obicei, peste 100 de parteneri și colaboratori de elită.

PARTENER OFICIAL: COTNARI

PARTENER NATIONAL: CRAMA HERMEZIU

PARTENERI PRINCIPALI: UAUIM, USAMV, MUNICIPIUL BUCURESTI SECTORUL 1

Parteneri media principali:

Agerpres,  Radio România: Radio Romania Actualitati, Radio Antena Satelor, Burda: National Geographic, Casa si gradina, Casa Lux, Femeia de Azi, Rabbit Media: Turism Horeca si Calatorii, Top Brands, Catalog de Agricultori, Vinuri de Top,  ​Lumea Satului, ​Transilvania Business , Auto Expert, Flote Auto, Yacht Expert, ​Profitul Agricol, UZTR, ​Doctortravel: Florin Albu

Parteneri:

A​DAR​, ​ONIV​​,​ ONVPV​, ​PRO AGRO, Winetaste.ro, ​Aqua Carpatica,​ ​Hochland​​,​ Sissi, Baron Brutarie, ​Bevitech, ​Casa Razesului, Valea cu Pești, Casa Domneasaca,  Hanu Ancuței, Roman Plaza, LedGO Horeca,  Feelters Systems, 1000 de Chipuri, FIJET -Romania, AJTR, ​STUDIO CULINAR​, Jidvei, Domeniile Urlati , Domeniile  Samburesti,  Domeniile Anastasia, Podgoria Silvania.

Parteneri media reviste și ziare

​Millesime, ​Traveller Magazin, Tour.ist,  Vacanțe la țară, Gastro Media, Top Business, Vinurile Romaniei​, Piata de Arta, Turism Club

Parteneri Online

News Company.ro, Rabbit Media, Auto Expert, Miss Expert,​ Horeca, Horti, Ferma, VIPStyle, ​​ Winetaste.ro, Povești cu Vin, Oenolog.ro, Bucuresteni.ro, Vinland.ro, Povesti de calatorie, Calatoria Perfecta, Drumliber.ro, Vestik.ro, C​lubul​ Degustatorilor ​de vin​Neautorizati, Travelomania.ro, ​Yachting Pleasure, ​Clubul Tanarului Orfeu​, Traveler Advisor​, Timisoara Stiri, Timisoara TV.

Programul evenimentului:

 

VINERI, 15 decembrie

 • 11:00 – Deschiderea evenimentului
 • 13:00 – Concurs Sondaj „Vinul, Arta si Design-ul sticlei și al etichetei, arhitectura cramei”
 • 15:00 – Concurs Sondaj „Vinul, Arta si Design-ul sticlei și al etichetei, arhitectura cramei”
 • 16:00 – Identifca Marca Etichetei ( concurs )
 • 17:00 – Lansare de Carte – Marian Constantinescu

SAMBATA, 16 decembrie

 • 10:00 – Deschiderea oficiala a evenimentului
 • 13:00 – Concurs Sondaj „Vinul, Arta si Design-ul sticlei și al etichetei, arhitectura cramei”
 • 15:00 – Concurs Sondaj „Vinul, Arta si Design-ul sticlei și al etichetei, arhitectura cramei”
 • 16:00 – Identifca Marca Etichetei ( concurs )
 • 17:00 – Lansare de Carte – Mihail Galatanu

DUMINICA, 17 decembrie

 • 10:00 – Deschiderea evenimentului
 • 13:00 – Concurs Sondaj „Vinul, Arta si Design-ul sticlei și al etichetei, arhitectura cramei”
 • 14:00 – Concurs Sondaj „Vinul, Arta si Design-ul sticlei și al etichetei, arhitectura cramei”
 • 15:00 – Identifca Marca Etichetei ( concurs )
 • 16:00 – Expozitie Grafica – Cristian Topan
 • 17:00 – Tombola – Iubesc Vinul Romanesc
 • 18:00 – Inchiderea evenimentului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *