Cum poţi petrece sărbătorile de iarnă în România

Din ce în ce mai mulţi români îşi petrec sărbătorile de iarnă în afară, însă majoritatea, deşi nu aţi crede, optează tot pentru ţara noastră. Raportul este, de ani de zile, de 1 la 3 în favoarea turismului intern.

Ce aleg românii în propria ţară? Fireşte, locuri care să îi facă să simtă din plin iarna şi tradiţiile. Plus locuri accesibile ca preţ sau ca distanţă. Bucureştenii vor alege mai uşor Valea Prahovei sau zona Bran-Moieciu, clujenii Maramureşul, ieşenii Bucovina. În fine, dacă am avea autostrăzi, situaţia s-ar schimba…

Touroperatorul Paralela 45 a pregătit o serie de oferte diverse, de Revelion, pentru toate buzunarele. În plus, majoritatea oferă alternative la principalele staţiuni alese de români şi ultraaglomerate.

Pentru Valea Prahovei, Paralela 45 ne propune hotelul de 4 stele Cautis din Azuga. Este un hotel nou, de calitate. Pot certifica asta, l-am vizitat şi eu recent. Azuga este, din punctul meu de vedere, „Cenuşăreasa” Văii Prahovei – o staţiune liniştită, cu arhitectură ceva mai unitară, cu părtii de schi de calitate, dar încă puţin promovată. Revelionul costă 860 de euro per cameră, pentru 3 nopţi de cazare, mic dejun în sistem bufet suedez, cină tip bufet suedez şi cină festivă tip bufet suedez. De asemenea, pe 1 ianuarie are loc un brunch, în noaptea de anul nou va fi lansat un foc de artificii etc.

Puţin mai la nord se află zona turistică Bran-Moieciu. Una dintre cele mai primitoare structuri de cazare, un adevărat resort, este complexul de 3 stele Vila Bran. Cazarea are loc într-una din cele 11 vile ale complexului, iar pachetele de cazare pentru Revelion sunt de 3, 4 şi 5 nopţi. Preţurile variază între 265 şi 605 euro de persoană per sejur.

Pentru cei cu bugete ceva mai modeste, Paralela 45 recomandă staţiunile balneoclimaterice de pe Valea Oltului, mai precis Călimăneşti – Căciulata. De exemplu, în cazul hotelului Central de 3 stele, preţurile pornesc de la 932 RON de persoană pentru un pachet de 3 nopţi până la 1481 RON de persoană pentru 6 nopţi de cazare. Atenţie, pachetul turistic include pensiune completă, masă festivă de Revelion şi masă festivă tip Carnaval. Există şi opţiune care include doar mic dejun, iar aici preţurile variază de la 771 RON de persoană pentru 3 nopţi până la 1078 RON de persoană pentru 6 nopţi.

Paralela 45 vă mai propune Revelioane de vis în Bucovina (la Gura Humorului), la… Mamaia (la hotelul de 4 stele Iaki), Moieciu de Sus (hotelul Mistral Resort), Poiana Braşov, Predeal, Sinaia, Slănic Moldova, Sovata, Tulcea şi multe alte locuri de vis. Mă bucur că un touroperator mare a început să se reorienteze către turismul intern. Asta înseamnă că încă avem viitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *