Aproape 12.000 de turiști români au vizitat anul trecut Coreea de Sud

Primăvara, Coreea de Sud se transformă într-o festivitate de culori și tradiții ce invită turistii români să descopere fascinația unică a acestei destinații. Organizația de Turism din Coreea deschide porțile către o aventură de neuitat, în care festivalurile florale impresionante și patrimoniul cultural de excepție așteaptă să fie explorate.

Punctele de atracție ale primăverii Coreene: Florile de Cireș și Rapița

Organizația de Turism a Coreei invită cu turiștii români să experimenteze splendoarea florală a cireșilor și rapiței.

Descoperiți Jinhae, epicentrul florilor de cireș, unde Podul Yeojwacheon și Stația Gyeonghwa devin scene de basm, oferind un spectacol vizual memorabil prin intermediul Festivalului Jinhae Gunhangje desfășurat în perioada 25 martie – 3 aprilie.

În inima Seulului, cartierul Yeouido, transformă orașul într-un tablou viu de cireși înfloriți, promițând momente unice. De la sfârșitul lunii martie, Festivalul de Flori de Primăvară Yeouido, cel mai popular festival de cireși înfloriți din Seul, are loc în această zonă, alături de Lacul Seokchon de lângă Turnul Lotte World, cea mai înaltă clădire din Coreea.

Pentru cei care caută o experiență liniștită și pitorească, in orașul istoric Gyeongju, vizitatorii se pot scufunda în frumusețea primăverii printre străzile mărginite de cireși înfloriți. Maratonul de Cireși înfloriți din Gyeongju, un festival global care atrage peste 19.000 de persoane, din Coreea și din străinătate, inclusiv sute de turiști din Japonia, oferă o modalitate unică de a experimenta frumusețea primăverii.

Pasionații de natură se mai pot îndrepta spre Parcul Ecologic Daejeo din Busan, scena celebrului Festival al Florilor de Rapita de pe Nakdong, care are loc în aprilie. În decorul pașnic al Râului Nakdong, parcul se îmbracă într-un veșmânt de flori de rapita, creând peisaje spectaculoase. Aventura continuă pe Insula Jeju, unde câmpurile de rapiță își etalează splendoarea aurie de la începutul lunii martie până în aprilie, oferind un spectacol natural inedit.

Explorați Patrimoniul Nemuritor: Siturile UNESCO din Coreea

Organizația de Turism din Coreea evidențiază o colecție impresionantă de bijuterii culturale și istorice. De la fortărețe străvechi la mănăstiri temple, Siturile Patrimoniului Mondial UNESCO din Coreea oferă o călătorie in timp, invitând turiștii să descopere moștenirea națiunii.

În Provincia Gyeonggi, aproape de Seul, Fortăreața Suwon Hwaseong înconjoară orașul Suwon, dezvăluind o combinație armonioasă de elemente militare, științifice și artistice. Fortăreața găzduiește diverse spectacole zilnice, precum și Festivalul Cultural Suwon Hwaseong în fiecare toamnă.

La o oră de Busan, Gyeongju, denumit „muzeul fără ziduri”, se mândrește cu zone istorice care cuprind esența Coreei antice. Zonele Istorice din Gyeongju includ orașul antic Gyeongju, Satul Yangdong și Templul Bulguksa și au un total de 52 de bunuri culturale desemnate ca Patrimonii Culturale Mondiale. Aceste situri prezintă colectiv realizările culturale și arhitecturale ale Dinastiei Silla. Explorați Fortăreața Banwolseong, descoperiți frumusețea serenă a Lacului Wolji și admirați sculpturile în piatră ale Groto-ului Seokguram.

Un testament viu al vieții tradiționale din satele coreene, Satul Folcloric Andong Hahoe fascinează vizitatorii cu casele sale bine conservate cu acoperiș de paie și peisajele pitorești. Satul adăpostește multe comori culturale și materiale culturale importante, câștigându-și desemnarea ca Patrimoniu Cultural Național Folcloric UNESCO în 1984. Măștile Hahoe, o comoară națională, sunt de asemenea o caracteristică importantă a satului.

Pentru cei în căutarea unei experiențe culturale unice, Sansa reprezintă o moștenire spirituală profund înrădăcinată în cultura Coreei. Cu setările lor serene și meșteșugul lor excepțional, aceste temple oferă o evadare liniștită din lumea modernă agitată. Opțiunile de Templestay permit vizitatorilor să participe la experiențe unice, scufundându-se în rutinele zilnice ale călugărilor budiști și obținând o înțelegere a tradițiilor lor spirituale.

Descoperiți apogeul K-Culture: Atracții turistice „Hallyu” la modă

Vă prezentam o selecție exclusivă de Atracții Turistice „Hallyu”, evidențiind crème de la crème a culturii pop și entertainmentului coreean, fascinând fanii de pretutindeni.

Porniți într-o călătorie prin evoluția K-pop la HiKR Ground în Seul, un muzeu interactiv care documentează ascensiunea muzicii pop coreene. Vizitatorii vor explora istoria captivantă a grupurilor legendare de K-pop, vor asista la spectacole K-pop holografice de ultimă generație, își vor crea propriile videoclipuri muzicale și vor interacționa cu expoziții de ultimă oră care sărbătoresc impactul global al Culturii K.

Urmează pașii membrilor BTS în timp ce explorezi cele 6 peisaje uluitoare și locuri iconice din Wanju, prezentate în DVD-ul lor de vară. De la văi pitorești la cadre liniștite pe malul râului, Wanju oferă fanilor BTS ocazia de a retrăi momentele lor favorite din pachetul de vară și de a crea noi amintiri proprii. Continuă-ți aventura către Satul Hanok Jeonju, o enclavă atemporală unde arhitectura tradițională coreeană înflorește. Experimentează bogata moștenire culturală a Coreei prin spectacole tradiționale, ateliere de artizanat și delicii culinare savuroase, inclusiv celebrul bibimbap din Jeonju.

Cinematografia coreeană și iubitorii de Cultura K vor fi fermecați de strălucirea Festivalului Internațional de Film din Busan. În decorul spectaculos al orașului Busan, acest eveniment de prestigiu global, recunoscut acum ca fiind unul dintre cele mai ample festivaluri de film din Asia, etalează elitele cinematografiei coreene și constituie un teren de întâlnire pentru regizori, actori de renume și entuziaști din întreaga lume. Festivalul se va desfășura între 2 și 11 octombrie 2024.

Descoperă splendoarea trecutului regal coreean vizitând cele Cinci Palate Regale din Seul, scenele unor seriale coreene de renume precum Goblin, Legenda Mării Albastre și Kingdom. De la detaliile arhitecturale sofisticate ale Gyeongbokgung până la liniștea idilică a Changdeokgung, aceste palate dezvăluie o parte din vasta moștenire culturală a Coreei, constituind puncte de atracție esențiale pentru pasionații de istorie. Trăiește farmecul specific al palatelor, accentuat de frunzișul arțarilor strălucitori în toamnă și de florile de primăvară care sporesc frumusețea orașului.

Hyuncho Cho, directorul filialei din Istanbul a Organizației de Turism din Coreea, și-a exprimat entuziasmul pentru sezonul primăverii ce urmează, declarând: „Primăvara în Coreea este o perioadă de reînnoire și sărbătoare, evidențiată minunate expoziții florale ce împodobesc fiecare colț al țării. În plus, Coreea oferă o gamă largă de experiențe culturale, de la atracțiile turistice moderne ale Culturii K până la istoria bogată a Siturilor Patrimoniului Mondial UNESCO.”
Pentru mai multe informații despre Atracțiile de Primăvară din Coreea și călătorii în Coreea, vizitați https://english.visitkorea.or.kr/.

În 2014 au fost 13.812 de turiști români în Coreea, în creștere cu 12,7% față de 2013, iar în 2016, 17.536, în creștere cu 32,6% față de 2015. În 2023 au fost 11.785 de turiști, o creștere de 100,7% față de 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *