Alin Burcea: România are ca principală avere oamenii

Interviu cu Dr. Alin Burcea

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT)

CEO Paralela 45

 

Sunteţi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, cea mai puternică organizaţie profesional-patronală din România. Cum aţi recomanda România ca destinaţie turistică unui străin?

Este o întrebare foarte generală. România este o destinaţie culturală în primul rând, cu circuite în Transilvania, în satele săseşti, cu Bucovina, cu circuitul Dracula şi bineînţeles, Delta Dunării, cea mai mare şi cea mai conservată Deltă a Uniunii Europene. Acestea ar fi primele. Şi, bineînţeles, mare, munte, staţiuni balneare.

ANAT are mai multe agenţii de turism care fac incoming şi MICE, inclusiv touroperatorul Paralela 45, pe care îl conduceţi dumneavoastră. Ce avantaje au partenerii externi dacă lucrează cu agenţiile de turism din România?

Întotdeauna este bine să lucrezi cu un partener local, care ştie piaţa, ştie tipsuri, este acolo dacă se întâmplă ceva.

Cum consideraţi că stă România, la ora actuală, la capitolul hoteluri şi infrastructură rutieră, respectiv aeroportuară?

În general, structura hotelieră este bună în România, iar calitatea este în creştere. Sigur, infrastructura rutieră nu este grozavă, asta este… Aeroporturile sunt bune şi în ultimii ani are loc o puternică dezvoltare a aeroporturilor din ţară. Lăsând la o parte principalul aeroport, Henri Coandă Otopeni, care deserveşte capitala ţării, Bucureşti, la Cluj avem un aeroport foarte bun, cu peste 1,5 de milioane de pasageri, la Iaşi avem un aeroport în dezvoltare, cu pistă nouă, iar la Craiova avem la fel, un aeroport nou şi modern.

Ce ne puteţi spune, la ora actuală, despre politica României privind vizele acordate turiştilor din Republica Populară Chineză?

China este privilegiată. De fapt, este singura ţară unde, datorită presiunilor făcute de ANAT de peste 3 ani, vizele se eliberează la Ambasadă, fără să mai fie chemaţi turiştii, în termen de maxim 30 de zile. Este un lucru bun. Anul trecut, problema nefiind rezolvată, nu a venit niciun grup din China.

Ce mesaj transmiteţi actualilor şi viitorilor parteneri externi ai agenţiilor de turism din România?

România are ca principală avere oamenii. Românii sunt oameni calzi şi prietenoşi, vorbesc limbi străine, cu prioritate engleză, şi te fac să te simţi bine. Avem de toate de arătat, totul este să vrei să le descoperi.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *