Dubai, capitala entertainment-ului

Dubai este recunoscut drept o destinaţie a recordurilor mondiale, o destinaţie turistică, o destinaţie de afaceri şi, pentru mulţi români, o destinaţie de „fiţe” (deşi nu sunt de acord cu direcţia asta).

Am vizitat recent Dubaiul, unul din cele şapte state ale Emiratelor Arabe Unite, după ce mai fusesem aici acum patru ani. Nu vă spun câte transformări am văzut în doar 4 ani, deşi Dubaiul este o metropolă SF, care impresionează încă de la finele anilor 90. De data aceasta am fost invitat de către Autoritatea pentru Turism şi Marketing Dubai (DTCM), organizaţia oficială a guvernului care de ocupă de promovarea Dubai-ului ca destinație turistică internațională și un important centru comercial. În plus, sunt de asemenea responsabili pentru licențierea și clasificarea tuturor serviciilor în turism din Dubai, inclusive de nivelul de activitate al hotelurilor si agentiilor de voiaj. Recent, DTCM a deschis un birou în România, ţinând cont că în ultimii ani, Dubaiul este vizitat de peste 50.000 de români anual.

După cum spuneam, Dubai merge mult pe ideea de „Cartea recordurilor”. De exemplu, are cea mai înaltă clădire din lume – Burj Khalifa (828 metri), cel mai mare parc de distracţii acoperit din lume – IMG Worlds, aeroportul cu cel mai mare trafic pentru cursele internaţionale, cel mai mare mall din lume – Dubai Mall, unica pistă de ski artificială aflata într-o zonă subtropicală (Mall of Emirates), cea mai mare fântână cu coregrafie şi spectacol de lumini din lume (construită de cei care au conceput şi celebra fântână din Las Vegas, din faţa hotelului Bellagio) etc. De asemenea, Palm Jumeirah este cea mai mare insulă artificială din lume, cu o lungime de 5,4 km., care găzduieşte zeci de hoteluri şi sute de ansambluri rezidenţiale. Aici se află vestitele resorturi Atlantis şi Rixos Palm. Acestei insule îi vor urma alte 2 insule şi mai mari, dar încă neamenajate: Palm Jebel Ali şi Palm Deira.

O mare atracţie a Dubaiului o constituie, pentru toate anotimpurile, pe lângă nenumăratele mall-uri şi magazine, pe lângă plajele de calitate şi hotelurile de top, complexele de distracţie. O altă ambiţie a Dubaiului este să devină chiar o capitală mondială a parcurilor de distracţie. Numai anul trecut au fost inaugurate două mega parcuri de distracţie. O să vă prezint, pe rând, câteva.

 

 

DUBAI PARKS AND RESORTS

Un parc de distracţii gigantic pentru căutătorii de adrenalină, Dubai Parks and Resorts include Motiongate cu tematică de Hollywood, Bollywood Parks care recrează lumea vibrantă a filmelor indiene şi Legoland Dubai. Iubitorii de roller-coastere se pot bucura în curând şi de Six Flags Dubai, unul dintre cele mai mari parcuri de distracţii din lume.

Pentru mai multe informaţii despre parcuri şi preţuri puteţi vizita website-ul https://www.dubaiparksandresorts.com/en

IMG WORLDS OF ADVENTURE            

Dovedind zicala “niciodată nu poţi avea prea mult dintr-un lucru bun”, Dubai continuă distracţia la IMG Worlds of Adventure, inspirat din desenele animate de pe Cartoon Network şi supereroii Marvel, precum şi din tematica dinozaurilor din Forbidden Territory şi invazia distracţiei din LazyTown, vizitatorii Dubaiului pot găsi ceva nou în fiecare zi. Acesta este, la ora actual, cel mai mare parc de distracţii acoperit din lume!

Biletele costă 195 de dirhami pentruadulţi. Pentru mai multe informaţii vizitaţi website-ul http://www.imgworlds.com/en/

GREEN PLANET

Un paradis tropical în inima urbană a oraşului, este primul bio-dom din regiune, recrează lumea încântătoare a unei păduri tropicale cu bogata ei biodiversitate de mai mult de 3.000 de plante şi animale.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi website-ul http://www.thegreenplanetdubai.com/en

Paralela 45 organizează pachete turistice către Dubai cu compania Wizzair. Cazarea este asigurată în peste 40 de hoteluri, de la 3 la 5 stele. Tarifele pornesc de la 650 de euro de persoană, cu zbor cu tot, la un hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus, şi ajung la 2200 de euro de persoană în cameră dublă, la 5 stele cu all inclusive.

Touroperatorul Paralela 45 asigură sejururi şi în câteva hoteluri din celelalte state ale Emiratelor Arabe Unite: Abu Dhabi, Ajman, Fujairah, Ras Al Khaimah şi Sharjah.

 

3 comentarii


  1. Dubaiul pare a fi superb! Care e perioada din an e cea mai buna pentru a vizita locul? Luand in considerare fluctuatia preturilor si vremea?

    Răspunde

    1. Cea mai buna perioada este noiembrie – aprilie, cand temperaturile sunt intre 25 si 35 de grade. In timpul verii este mai ieftin, insa e si extrem de cald. Sunt ore la care este aproape imposibil sa stai afara, temperatura putand ajunge la 50 de grade. Din fericire, in Dubai exista mall-uri, parcuri de distractie acoperite si multe alte locuri unde iti poti petrece timpul in interior.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *