Restart România. Evoluţia Colectiv-ă trebuie să ne aducă profesionişti şi LIDERI

Colectiv 2PUTEAM FI ELVEŢIA EUROPEI CENTRALE ŞI DE EST… Fără găşti. Fără grupuri de interese. Modeşti. Uniţi, deşi diferiţi. Să ne gândim la binele nostru prin binele României. Să ne bucurăm când e mai bine în jur.
Ieri şi azi am văzut zeci de mii de oameni în stradă. Şi mişcarea va continua. Foarte bine! Mă simt mândru că, dupa 2012, tinerii ies iar în stradă. Şi aceşti tineri chiar nu au apartanenţă politică. Am în lista mea de prieteni mulţi tineri care participă din pură revoltă faţă de sistem. Aşa e în democraţie: dacă simţim că aleşii noştri deraiază, trebuie tras un semnal. Am auzit declaraţii inepte, conform cărora protestatarii ar fi înregimentaţi politic. O îndepărtare de realitate mai mare nu se poate. Politicienii sunt autişti, în spatele girofarurilor. Domnilor, şi eu sunt revoltat, şi nu sunt înregimentat politic deloc. Şi am mulţi alţi prieteni revoltaţi.

După Guvernul Boc în 2012, iată că şi Guvernul Ponta îşi dă demisia acum, în urma presiunii străzii. Boc era de dreapta, Ponta de stânga, deşi nu avem ideologii clare încă în România. E bine că se poate. Încă un pas spre democraţie. Politicienii au învăţat că nu sunt veşnici şi că nimeni nu este de înlocuit.

Cred cu fermitate că sistemul nostru politic are nevoie de un RESET şi de un RESTART. Avem nevoie de noi partide, cu ideologii clare. Şi poate, avem nevoie de un sistem pe care îl putem fonda noi, în România, dacă nu există nicăieri în lume. Aş prefera ca România să fie condusă asemeni unei firme private, de către LIDERI şi PROFESIONIŞTI. Care să fie retribuiţi pe măsură, fără a fi nevoiţi să-şi ia şpăgi, doar în funcţie de succes.

Avem nevoie de inovatori, nu de politicienii vechi şi prăfuiţi. Lumea chiar s-a săturat de indolenţă, de lipsa bunului simţ. România înseamnă majoritatea românilor, înseamnă tinerii care sunt acum în stradă, înseamnă micii antreprenori care se luptă acum cu morile de vânt, înseamnă oamenii de cultura, inovatorii din multe domenii. înseamnă şi OAMENII MODEŞTI, CARE NU SE BAGĂ ÎN FAŢĂ CU TUPEU. Cei care se bucură dacă în jurul lor e mai curat, dacă în jurul lor văd mai mulţi oameni zâmbitori şi fericiti, nu cei care vor să împartă România în caste. Iar dacă mă întrebaţi pe cine punem în loc, aş spune că, slavă Domnului, avem pe cine… Protest

Avem mulţi tineri profesionişti între 25 şi 40 de ani, care merită! Avem şi profesionişti care au peste 40 de ani şi care merită! Pot da şi nume, dar nu cred că este nevoie! Politicienii trebuie să fie slujitorii nostri şi nu invers. Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române trebuie să intermedieze relaţia noastră cu Dumnezeu şi să mai vină şi ei spre noi şi nu numai invers. Sunt creştin şida, cred că Dumnezeu l-a trimis pe Iisus printre noi… Vom fi o tară normală atunci când primarii şi miniştrii vor circula şi cu metroul, când Înaltele feţe preoţeşti vor veni către oameni, către popor. Pentru că mai presus de stat este siguranţa cetăţeanului. Statul este format din cetăţeni. Care cetăţeni suntem noi. Eu, tu, noi, voi…
Şi atenţie! Ca să înlături un sistem, trebuie să pui ceva în loc. Trebuie să fim atenţi la oportunişti. Nu oricine apare la TV şi în mediile sociale şi zâmbeşte frumos este neapărat un profesionist. Spun asta cu sinceritate, şi eu apar uneori la TV, ca profesionist în turism şi om de comunicare. Trăim în democraţie, dar trebuie să ne ferim de anarhie. Şi acum avem mulţi politicieni care sunt şi educaţi, teoretic vorbind. Dar puterea corupe! O iei razna când ajungi la putere. Da, omul e om, cu bune şi cu rele. Sunt extrem de sincer: cine îmi garantează şi mie că nu o să o iau razna dacă, de exemplu, o să ajung la putere? În sensul că o sa cred ca tot ce fac e bine şi că aşa trebuie, ca mine? De aceea tare aş vrea să ştiu că va exista un sistem care va înlătura orice om care deviază. Unii ajung sus pentru bani, unii pentru putere şi influenţă. Trebuie să creăm un sistem al cooperării, care să nu mai permită aşa ceva. Poate că sună utopic, dar asta ar trebui să fie direcţia. Şi dintre tinerii revoluţionari se pot naşte uneori corupţi sau dornici de putere, omul e om, repet… Să nu uităm tranziţia de la Revoluţia Franceză la Împăratul Napoleon, produs al acelei Revoluţii. De aceea ne trebuie un sistem democratic sănătos, unde oricine deviază, trebuie îndepărtat cu fineţe şi fermitate, nu pe calea armelor.
ColectivNu în ultimul rând, vă propun să nu mai folosim cuvântul Revoluţie. Care implică forţă, drame, violenţă şi uneori poate genera alte sisteme corupte. Şi comuniştii îşi spuneau „revoluţionari”. Haideţi să spunem EVOLUŢIE. Evoluţia implică progres, comunicare, transparenţă, respectul valorilor. Este un termen mult mai constructiv. Evoluţia Colectiv-ă din noiembrie trebuie să ne aducă în faţă LIDERI adevăraţi. Dar nu oameni care nu pot fi schimbaţi. Nimeni nu este indispensabil… Doar bunul simţ trebuie să fie indispensabil.
Dumnezeu să-i odihnească pe martirii de la Colectiv! Mulţi am avut prieteni sau prieteni ai prietenilor printre victime. Vreau să cred că de data asta, jertfa lor nu va fi degeaba. Erau oameni frumoşi. Ca şi la Revoluţia din decembrie 89.

Colectiv 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *