Studenţii din Marea Britanie şi Olanda strâng fonduri pentru victimele Colectiv

Colectiv#Colectiv reprezintă o tragedie care, de data asta, ne implică pe toţi. Nu există bucureştean care să nu aibă măcar un prieten al unui prieten, care să nu fie victimă… A fost nevoie de un asemenea sacrificiu ca să ne trezim. Dar măcar să ne trezim! Nu vreau să ştiu că mai mor tineri degeaba în ţara noastră. Nu vreau să vorbesc mai mult pe tema asta. Dar chiar ne-a afectat! Doare… Şi nu mai putem repara nimic. Datoria noastră e să schimbăm.

M-a impresionat mult determinarea şi unitatea românilor. A celor obişnuiţi. A oamenilor simpli. A studenţilor, a micilor oameni de afaceri sau a angajaţilor…

Ei bine, la iniţiativa unei studente la Londra, Ioana Burcea, tinerii studenţi români din Marea Britanie şi din Olanda au iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru victimele de la Clubul Colectiv. Au reuşit să strângă într-o zi aproape 1000 de lire sterline, iar ţinta lor este de 15.000 de lire! Mă impresionează astfel de gesturi. Şi, ca de obicei, românii care acum se află în alte ţări, indiferent că în Diaspora sau la studii, arată că le pasă.

M-a impresionat şi ce au scris tinerii studenţi din „afară”: On October 30th we lost our friends,our classmates,our people.We can help.Near,far,we are #Colectiv.

Da, şi ei au avut prieteni printre victime 🙁 Cu toţii am avut măcar prietenii prietenilor…

Sper ca anunţul meu să ajungă, la rândul său în Marea Britanie şi Olanda. Pentru donaţii, accesaţi următorul link: https://www.indiegogo.com/projects/near-far-colectiv#/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *