Hotelul Roman Plaza devine „hub” turistic pentru Moldova de Nord

6a596b2477b711521ab50ddb870bbac4_f155 Echipa de handbal a Slovaciei a fost găzduită de hotelul din Roman ► Roman Plaza şi Hanul Ancuţei, destinaţii de 1 Mai ► Roman şi judeţul Neamţ, atracţie pentru turiştii din Germania, Italia, Israel şi Spania

Roman Plaza este un hotel modern, realizat la standardele de 4 stele ale zilelor noastre. Pe de altă parte, Hanul Ancuţei reprezintă un concept tradiţional, care a încercat şi a reuşit păstrarea aerului şi a lirismului atmosferei de acum 300 de ani. Din punctul meu de vedere, o importantă parte a incoming-ului pentru România o reprezintă hotelurile. Nu putem dezvolta un incoming de calitate dacă nu avem unde să cazăm clienţii. Iar o altă componentă de bază este gastronomia tradiţională. Am reuşit să îmbinăm tradiţia şi modernismul prin cele două produse distincte, iar rezultatul se vede deja prin atragerea turiştilor străini şi români în municipiul Roman şi în judeţul Neamţ”, declară Adrian Mocanu, noul director general al hotelului Roman Plaza din Roman.

37a0f0410f073817be52aa930532a7c2_f27Municipiul Roman reprezintă un adevărat hub pentru regiune, deoarece de aici se poate ajunge uşor, în maxim două ore, în orice punct important al nordului Moldovei, fie Piatra Neamţ, Iaşi, Suceava sau zona istorică Bucovina. Pe lângă promovarea directă, reprezentanţii hotelului Roman Plaza şi ai Hanului Ancuţei colaborează cu mai mulţi touroperatori pentru aducerea de turişti străini în regiune.

Adrian Mocanu, directorul hotelului Roman Plaza
Adrian Mocanu, directorul hotelului Roman Plaza

În prima parte a acestui an, topul ţărilor de unde provin turiştii care au ales hotelul Roman Plaza este condus de Germania, Italia şi Israel. O parte dintre aceştia au optat şi pentru excursii în judeţele Neamţ şi Suceava.

Potrivit lui Adrian Mocanu, majoritatea turiştilor străini îşi fac rezervările individual pentru prima parte a anului (ianuarie – mai), prin site-uri precum booking.com sau HRS, iar pentru sezonul de vară (iunie – septembrie), aceştia sosesc în cadrul grupurilor aduse în mod organizat de către touroperatorii specializaţi pe incoming. La ora actuală, cele mai multe grupuri care vor sosi la hotelul Roman Plaza în timpul verii sunt din Spania.

Pe de altă parte, Hotelul Roman Plaza a găzduit, week-endul trecut (17-19 aprilie), echipa naţională de handbal a Slovaciei, în contextul desfăşurării turneului de calificare pentru Campionatul European de Handbal – Under 19. Meciurile au avut loc la Sala Sporturilor din Roman, iar echipa României s-a calificat mai departe.

3b2559e199bcc59b64ae44744e9a3d6e_f176Hanul Ancuţei a avut un grad de rezervare de aproape 100% în perioada Sfintelor Sărbători de Paşti, dar şi hotelul Roman Plaza a avut un grad de ocupare de peste 50%. Potrivit directorului general Adrian Mocanu, pentru perioada 1-3 mai au început deja să fie operate rezervări, anunţându-se un grad de ocupare mai ridicat decât de Paşti. Hotelul Roman Plaza a lansat o ofertă specială de 1 Mai, pachetul turistic fiind de 200 de lei de persoană tip “plăteşti 2 nopţi de cazare şi beneficiezi de 3 nopţi”, cu demipensiune (prânz sau cină la alegere) şi acces liber la spa. De asemenea, turiştii care plătesc pentru 3 nopţi, o primesc gratuit pe a patra. “Judeţul Neamţ devine o destinaţie turistică din ce în ce mai atractivă, atât pentru români, cât şi pentru străini, nedeosebindu-se cu nimic, ca tradiţii, istorie şi ospitalitate, de Bucovina. Iar bucureştenii pot ajunge aici în maxim 5 ore cu automobilul”, spune Adrian Mocanu.

Anul trecut, s-au cazat pentru 1-2 nopţi la Hotelul Roman Plaza şi s-au familiarizat cu deliciile culinare ale Hanului Ancuţei grupuri de turişti precum şi turişti individuali din Germania, Franţa, Polonia, Italia, SUA, Japonia etc. „Hotelul Roman Plaza a devenit deja hotel de tranzit pentru turiştii străini care aleg circuite, dar scopul nostru este şi acela de a crea din nordul Moldovei o destinaţie turistică în sine. În acest sens, ne vom promova mai mult atât pe plan intern, cât şi pe plan extern, prin touroperatorii specializaţi pe incoming”, subliniază Nuşa Chiriac, proprietarul hotelului Roman Plaza şi al Hanului Ancuţei.hotel roman plaza

Despre Roman Plaza

Modernizat la începutul anului 2014, Hotelul Roman Plaza este situat chiar în centrul oraşului Roman, pe Bd. Roman-Muşat nr. 26, pe artera principală de circulaţie a Moldovei şi la intersecţia cu cele mai importante oraşe: Iaşi, Bacău, Suceava, Piatra Neamţ. Complexul Roman Plaza oferă servicii excelente de cazare (Hotel Roman Plaza), bucătărie gourmet (Restaurant Roman Plaza), produse rafinate de patiserie-cofetărie (Cafe Roman Plaza) şi ofertă diversă şi selectă de servicii wellness si spa (Roman Plaza Spa). Serviciile de 4 stele plus sunt disponibile la preţuri de 3. 

Dacă doriţi relaxare, vă recomandăm spa-ul complexului. Serviciile proprii includ  saună, jacuzzi, Hammam, băi Kneipp, hidromasaj şi terapii corporale, diverse tipuri de masaje corporale, împachetări, tratamente de slăbire şi anti-aging (LPG – Cellu M6 Endermolab), biostimulare corporală (Ultratone Futura Pro), exerciţii Huber Motion Lab cu aplicaţii în domeniul înfrumuseţării, sănătăţii şi sportului.Centrul de conferinţe al hotelului are 250 de locuri, deci poate găzdui evenimente mici şi medii.

Despre Hanul Ancuţei

Imediat ce vă hotărâţi să părăsiţi Roman, vă recomandăm un prânz sau o cină într-un loc legendar. Anume, vestitul Han al Ancuţei, situat la 27 kilometri de Roman, pe DN 85, care duce spre 1858_1Suceava.. Am auzit multe poveşti la Hanul Ancuţei şi socot că nu se mai găseşte alt han ca acesta cât ai umbla drumurile pământului…. Aşa ziduri de cetate, aşa zăbrele la ferestre, aşa pivniţă, aşa vin, nici aşa dulceaţă de hangiţă, cu asemenea ochi negri şi aşa voie bună în alt loc nu se poate”, spunea cândva marele nostru scriitor Mihail Sadoveanu, care a îndrăgit foarte mult această locaţie.

Pentru cei care nu ştiu, aflaţi că Hanul Ancuţei este chiar acel han original, care l-a găzduit de mai multe ori pe Sadoveanu. Potrivit unor documente, hanul ar data încă din 1718 (deci în curând împlineşte 300 de ani!), când şi-a deschis porţile pentru negustorii aflaţi în trecere spre Roman, Suceava sau spre Iaşi. Hanul a fost restaurat în anul 1999, el căpătând o înfăţişare autentic românească, fiind improvizate aici mici expoziţii de costume populare specifice zonei, precum şi de obiecte din ceramică sau din lemn.

În prezent, restaurantul hanului are o capacitate de 500 locuri dintre care 150 la parter şi 150 de locuri la etaj, 2 terase de câte 100 locuri şi vă întâmpină cu un design tradiţional  românesc autentic, cu ospătari îmbrăcaţi cu veşminte populare din Moldova şi cu lăutari. Hanul Ancuţei dispune de 28 de locuri de cazare.

Adrian Mocanu, directorul hotelului Roman Plaza, la Incoming Romania Travel Forum (26 martie 2015)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *