Timişoara, de 12 ani capitala vinului prin Vinvest

unnamedTimişoara este unul dintre oraşele mele favorite din România. Combinaţie între o mică Vienă şi o atmosferă italiană, mediteraneeană, cu influenţe româneşti, maghiare, germane (şvăbeşti) şi sârbeşti, este un loc deschis, cosmopolit. Deşi am vizita prima dată acest oraş în 1992, când eram un licean pasionat de Science Fiction (participam la o reuniune de SF – Zilele Helion), în aprilie 2012, am redescoperit Timişoara în altă ipostază: capitală a vinurilor. Am participat la VINVEST, Salonul Internaţional de Vinuri organizat de pasionata şi neobosita Lucia Pîrvu, expert degustător.

Nu degeaba este cel mai vestic mare oraş al României. Povestea de iubire dintre Timișoara și VINVEST continuă: Salonul International de Vinuri își va deschide pentru a 12-a oară porțile la Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în perioada 3-5 aprilie 2015, cu o săptămână înaintea Sărbătorilor Pascale ortodoxe. Evenimentul atrage în fiecare an peste 300 specialiști din domeniul vitivinicol: producători și distribuitori de vin, utilaje de vinificație, accesorii de vin și material săditor, oenologi, somelieri și experți degustători, edituri dedicate literaturii de specialitate.10154461_648121591928447_2304680766225694189_n

Pe lângă producătorii de vin, în acest an organizatorii îşi doresc prezenţa, la Timisoara, în număr cât mai mare, a producătorilor și distribuitorilor de utilaje și viță de vie, având în vedere că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a lansat Programul National de Sprijin al României în sectorul vitivinicol 2014-2018. Programul cuprinde normele metodologice privind condițiile de punere în aplicare a măsurii de restructurare/reconversie a plantațiilor viticole.

1f6d94e
Lucia Pîrvu

Tot în acest an va fi sărbătorită și cea de-a 10-a ediție a Concursului Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice VINVEST, în perioada 1-2 aprilie 2015. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România – singura autoritate îndreptățită șă jurizeze concursuri naționale în domeniu.

Pasionații de turism viticol vor avea posibilitatea să descopere oferta oenoturistică a cramelor: centre de degustare a vinului, meniuri sofisticate și spații de cazare, toate într-un peisaj de o frumusețe desăvârșită.

“Timișoara poate fi numită pe drept cuvânt Capitala Vinului: argumentul forte sunt cei 12 ani în care am organizat cu perseverență VINVEST-ul. Acest lucru se datorează în întregime specialiștilor din 541655_297853220288621_105658945_ndomeniu și jurnaliștilor care au susținut evenimentul, precum și numărului mare de vizitatori care au achiziționat cu entuziasm produsele expozanților. Noi, în calitate de organizatori, declarăm deschisă sărbătoarea dedicată orașului care ne găzduiește și vă invităm la Timișoara cu ocazia Salonului Internațional de Vinuri”, subliniază Lucia Pîrvu, organizatorul VINVEST.

Din fericire, acest eveniment se adresează tuturor iubitorilor de vin, iar vizitatorii vor beneficia de un premiu consistent, cu o singură condiție, valabilă la fiecare ediție:cumperi bilet la VINVEST și poți câștiga greutatea ta în vin!

www.facebook.com/salonul.vinvest

www.vinvest.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *