Senior în Madeira, “insula grădină”, prin Paralela 45

Turismul pentru seniori, cu vestitele oferte speciale cu reduceri de până la 50%, începe, de câţiva ani, să facă furori şi în România. Din ce în ce mai multe destinaţii europene intră în acest program, iniţiat de Spania. Una din noile destinaţii pentru programe Senior, promovat de touroperatorul Paralela 45, este Madeira. Am fost acolo şi pot spune că este o destinaţie unică: un paradis liniştit, cu climă constantă.

Situată la circa 1000 de km de Lisabona şi la 500 km de coasta Marocului, Madeira aparţine de Portugalia şi constituie, fără nici o exagerare, unul dintre cele mai cunoscute arhipelaguri din lume. El este format din insulele Madeira, Porto Santo, Desertas şi Selvagens. Madeira este o destinaţie recunoscută pentru climatul blând şi constant tot timpul anului: temperaturile medii sunt de 17-18 grade Celsius iarna şi de 28 de grade vara, iar temperatura apei nu coboară sub 20 de grade.

Acolo nu veţi descoperi plaje, deoarece insula este muntoasă iar litoralul este dominat de stânci. Şi totuşi, ce oferă inedit Madeira? Ei bine, ţinând cont că printre turiştii de bază ai insulei se numără… spaniolii, acest loc are ceva de zis!

Madeira este complet diferită de celelalte arhipelaguri din estul Atlanticului – Canare sau Azore. Ea se caracterizează printr-o vegetaţie abundentă – de parcă ar fi o imensă grădină -, prin turism cultural sau de aventură. Este o destinaţie ideală pentru turiştii de vârsta a doua sau a treia, precum şi pentru cuplurile aflate în luna de miere sau, pur şi simplu, pentru cuplurile aflate în căutarea unui sejur liniştit.

Madeira deţine multe hoteluri de calitate, care oferă tarife la preţuri accesibile, 75% dintre acestea fiind clasificate la 4 şi 5 stele. Arhipelagul are circa 290.000 de locuitori iar capitala, Funchal, 120.000. Supranumită şi „Insula Florilor” (aici se află peste 3000 de specii) sau „Insula Orhideei”, ea constituie un paradis al iubitorilor soarelui sau ai naturii virgine. Parcul Naţional din Funchal (capitala arhipelagului, unde se află un aeroport internaţional), care este inclus în patrimoniul UNESCO şi se întinde pe 3/4 din suprafaţa insulei, portul şi centrul istoric Funchal, peşterile Sao Vicente, pădurea Laurissilva (relicvă a Erei Terţiare), plajele de pe insula Porto Santo, dar şi renumitele vinuri de Madeira, sunt doar câteva dintre atracţiile arhipelagului.

Iubitorii turismului ecologic mai trebuie să ştie că Madeira a fost desemnat drept cel mai curat loc din Europa, din punct de vedere al climatului. O insulă cu o lungime de circa 60 km şi o lăţime medie de 17 km poate să ofere aproape tot. De la plajă (la piscine sau pe insula Porto Santo – unde nisipul, predominant galben, a fost adus din… Maroc) şi munţi, la sporturi acvatice şi obiective istorice…

Paralela 45 are plecări către Madeira pe 28 septembrie, 5, 12 şi 19 octombrie, 3 şi 17 noiembrie şi 1 decembrie şi oferă 6 nopţi de cazare la un hotel de 3 stele. De asemenea, anul viitor sunt plecări, în perioada ianuarie – mai, la acelaşi tarif. Preţul porneşte de la 565 de euro de persoană, în condiţii de demipensiune (mic dejun şi cină în sistem bufet). După cum spuneam, acolo clima este blândă tot timpul anului, aşa că nu trebuie să vă îmbrăcaţi gros nici în decembrie.

Transportul este asigurat cu compania naţională portugheză TAP pe ruta Bucuresti – Funchal şi retur (via Lisabona). Preţurile nu includ taxele de aeroport, de 125 EUR/persoană, asigurarea medicală şi asigurarea storno (opţională). În preţ este inclus turul oraşului Funchal, care durează 4 ore. Pentru sume cuprinse între 20 şi 99 de euro de persoană, pot fi realizate excursii opţionale în locaţii precum insula Porto Santo, Porto Moniz, dar şi jeep safari sau croazieră cu catamaranul.   

Vă recomand din tot sufletul Madeira. O destinaţie ideală pentru seniori, dar în acelaşi timp o destinaţie pentru cuplurile romantic de toate vârstele.

Pentru toate amănuntele, accesaţi: http://paralela45.ro/charter/turism-seniori-in-madeira-2012–2013?query=etichete-turism_social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *