România – o fotografie şi o poveste (31)

Hotel Afrodita din Staţiunea Venus. Foto: Traian BĂDULESCU

Nu este o statiune exotica si nici macar… Mamaia. Fotografia reprezinta iesirea spre mare a hotelului Afrodita din Venus. Purtand numele zeitei frumusetii, Venus este o statiune relativ noua (intrata in nomenclatorul statiunilor balneare in anul 1972),intima si eleganta, care se remarca prin varietatea de stiluri arhitectonice ale hotelurilor si vilelor, precum si prin confortul sporit al acestora. O caracteristica deosebita a statiunii o constituie faptul ca majoritatea hotelurilor (peste 25),construite la tarmul Golfului Aurora – poarta nume de fete: Anca, Brandusa, Corina, Dana, Rodica, Silvia, etc. Alte patru hoteluri (Vulturul, Cocorul, Pajura, Egreta) se impun prin inaltimea lor.

Statiune balneoclimaterica estivala,de interes general, situata in extremitatea de SE a Romaniei (jud.Constanta), pe tarmul Marii Negre,la 3-20 m alt., la 3 km N de municipiul Mangalia, de care apartine administrativ, si la 41 km S de municipiul Constanta.

Statiunea beneficiaza de o plaja naturala mare (extinsa pe circa 1,2 km lungime, intre statiunile Venus si Saturn, si 200 m latime), cu nisip fin,pentru helioterapie si talazoterapie, unde apar si izvoarele minerale sulfuroase hipotermale, captate sub forma de dusuri.

Statiunea mai dispune de un camping, de numeroase restaurante, cofetarii, braserii, baruri de zi si de noapte, cinematograf in aer liber, gradini de vara, terenuri de sport, discoteci etc.
oferte litoral Romania 2012

Un comentariu


  1. Va multumesc pertnu participare. Tin invitatiile la mine si va astept cu drag. Daca avwti drum pana joi la Romexpo va astept sa le ridicati. Eu va invitam sa propovati si cititorii de pe blogurile voastre cu acest concurs insa nu prea am explicat cum trebuie . cred

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *