Turiştii români au devenit adepţii early booking

Numărul românilor care vor consuma pachete turistice în afara graniţelor dar şi în România va creşte în continuare în 2018, în special datorită interesului crescut pentru rezervările în sistem early booking. Orice pachet achiziţionat în perioada de early booking sau în afara acesteia se bucură de aceleaşi atribute de siguranţă şi calitate. Avantajul achiziţiei din timp a pachetului turistic este  reprezentat de preţul redus care este plătit la cumpărare. Un avantaj mai puţin vizibil, dar la fel de important, este faptul că turistul are siguranţa hotelului preferat în destinaţia de vacanţă aleasă şi poate beneficia de atuurile unei planificări timpurii (a concediului, a bugetului de cheltuieli în perioada excursiei etc.). Posibilitatea achitării în rate face ca acest pachet touristic să fie şi mai atractiv, pe lângă facilitatea obţinerii sale. Dacă acum 10-15 ani ne miram când auzeam că germanii sau britanicii îşi rezervă cu 6 luni înainte sau chiar cu mai mult timp, iată că şi românii au început să aibă un comportament asemănător, datorită campaniilor duse de către agenţiile de

Reducerile, în medie, sunt undeva la 20-30% față de prețul normal, cu cât ai cumpăra cu o lună – două înainte, dar pot ajunge și până la 45%, în funcţie de hotel. Agențiile mari, în special, au o putere de negociere mare, și de la anumite hoteluri pot obține, deoarece le aduc mulți turiști, discount-uri și mai mari de early booking-uri. Avantajul este de ambele părți. Agenția, împreună cu hotelierul, practică această reducere de comun acord.

Potrivit lui Alin Burcea, preşedintele ANAT şi CEO Paralela 45, până la 30 aprilie, circa 60% dintre pachetele turistice operate cu zboruri charter se vor vinde în regim early booking. Este o creştere semnificativă, anul trecut, cifra fiind, la finele lui aprilie, de 51%. Cea mai mare creştere pentru vânzările tip early booking, care se desfăşoară, tradiţional, în perioada octombrie – martie, a fost înregistrată pentru regiunea Antalya din Turcia, unde predomină hotelurile ultra all inclusive: 280%! Antalya îşi revine puternic, mai ales că situaţia generală din Turcia a devenit stabilă în ultimul an.

De asemenea, şi pentru Litoralul românesc se estimează o creştere de 14%, iar pe România în general, de 10%, impact generat şi de către voucherele de vacanţă. Pe circuite, liderul Paralela 45 estimează chiar o creştere de 200% pe early booking.

Comparat cu intervalul similar de anul trecut, Paralela 45 a înregistrat, de asemenea, pe early booking creşteri şi pe alte destinaţii: Grecia – de peste 20%; Bulgaria – 15%, Spania – 10%, Portugalia – 8%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *