Revelion în Mauritius via Paralela 45

0-0-Mauritius_OS_16_septembrieRomânii cu o situaţie financiară decentă nu mai doresc, în ultimii ani, să petreacă Revelionul doar în România sau undeva în Europa, şi vor experienţe noi, caută destinaţii inedite, îndepărtate. Una dintre destinaţiile exotice solicitate de la o vreme este reprezentată de insula Mauritius.

Touroperatorul Paralela 45 s-a decis să organizeze, împreună cu partenerii săi, un charter special de Revelion pentru insula din Oceanul Indian supranumită “Hong Kong-ul francofon”. Mauritius este situată în sud-vestul Oceanului Indian, la aproximativ 2.000 km de coasta africană şi face parte din Arhipelagul Mascarenelor, alături de insulele Reunion şi Rodrigues. Având o suprafaţă totală de 1.860 km2, deţine 330 km de plajă protejată de recifuri de corali. Aceste recifuri sunt situate la 2-3 km de coastă, protejând astfel apele de rechini şi fiind o barieră naturală împotriva valurilor.0-0-Experience_Mauritius_Original_map

Mauritius este o destinaţie de elită, care promovează turismul de calitate. Aici sosesc anual peste 700.000 de turişti străini (în special din Franţa – 39%, insula Réunion – 16%, Republica Africa de Sud, Marea Britanie şi Germania). Veniturile din turism alcătuiesc 695 milioane dolari. O sumă foarte mare, ţinând cont că populaţia insulei este de doar 1,3 milioane de locuitori. Deci, fiecare locuitor încasează aproape 600 de dolari pe an doar din turism. Este ca şi cum România ar încasa anual 12 miliarde de dolari din turism… Din păcate, nu încasează mai mult de două miliarde…

Mauritius nu înseamnă doar super resorturi de 4 şi 5 stele, super plaje, palmieri şi servicii impecabile. Ci are şi multe atracţii turistice.

Capitala (cea mai bogată din Africa) se află la Port Louis, un oraş modern şi aglomerat, ce se mândreşte cu un port maritim şi o promenadă identice cu vestitul “The Waterfront” din Cape Town.

Alte atracţii sunt Fortul Adélaire (secolul al XIX-lea), citadela (1883), statuia vicontelui Mahé de la Bourdonnais (secolul al XVIII-lea), pagode, temple hinduse, moschei şi biserici, staţiuni balneoclimaterice, oraşele Curepipe şi Mahébourg, de pe coasta sud-estică, localitatea Pamplemousses, din nord (locul în care Bernardin de Saint Pierre a scris romanul Paul şi Virginia), conuri vulcanice precum Mount Peter, Both şi Morne Brabant, cratere vulcanice, lacuri, văi cu cascade etc.

0-0-IMG_3605„De multe ori, m-am gândit că fotografiile de pe Google trebuie să fie trucate, că nu exista astfel de culori şi astfel de peisaje… total greşit!”

„M-am intors de câteva zile din Mauritius şi incă îmi este destul de greu să găsesc cuvintele potrivite pentru a descrie această experienţă. De un lucru sunt însă sigură: ştiu acum cum ar trebui să arate Raiul, care sunt imaginile, sentimentele şi senzaţiile pe care le poate avea cineva ajungând într-un loc atât de frumos… Parcul Naţional Casela (www.caselayemen.mu)  se află în partea de vest a insulei. Familiile cu copii, dar nu numai, pot petrece aici o zi excepţională şi de neuitat. Noi am făcut safari, am mângâiat zebre şi căprioare, am admirat păuni care mai de care mai coloraţi, am hrănit peşti, dar cele 2 ore s-au scurs extrem de repede. A urmat apoi croaziera cu catamaranul… am mai făcut croaziere la viaţa mea, însă aceasta a fost cu adevărat deosebită. De multe ori, m-am gândit că fotografiile de pe Google trebuie să fie trucate, că nu exista astfel de culori şi astfel de peisaje… total greşit! Am găsit aceste peisaje în Mauritius, am făcut chiar eu 0-0-IMG_4015fotografii similare cu cele admirate pe internet şi m-am ciupit din când în când să fiu sigură că nu dorm şi totul face parte dintr-un vis!„, spune o turistă a Paralelei 45.

Dar să lăsăm vorbele şi descrierile. Concret.

Când: 26 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016.

Este zbor charter direct cu compania TAROM. Se pleacă din Bucureşti de la orele 22.00 şi se ajunge în Mauritius a doua zi, la 10.10. Din Mauritius se pleacă spre Bucureşti pe 3 ianuarie, la orele 15.00, şi se ajunge în ţară la 23.10.

Condiţii de cazare:

Şapte nopţi de cazare doar la hoteluri de 5 stele, cu demipensiune sau mic dejun. Majoritatea hotelurilor includ în preţ şi cina festivă.

0-0-Lux_Belle_Mare_1Cât costă

Tot pachetul turistic, cu tot cu zbor, costă între 2290 şi 3580 de euro de persoană, locul în camera dublă. Plus taxele de aeroport, de 295 de euro de persoană.

Cum se plăteşte

50% din preţul pachetului turistic la înscriere, 30% din preţul pachetului turistic până la data de 31 octombrie, 20%  din preţul pachetului turistic până la data de 30 noiembrie.

Oportunitate: Early Booking până pe 25 septembrie!

Pentru rezervare şi alte amănunte, accesaţi link-ul http://www.paralela45.ro/charter/revelion-mauritius-charter/

0-0-vremerevemauritius

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *