Ziua Naţională a Turismului Rural marcată în Duminica Floriilor

Începând din 2004, în urmă cu 20 de ani, în Duminica Floriilor sărbătorim Ziua Naţională a Turismului Rural.

Ne bucurăm de continuitate, de adaptare la noile tendinţe ale pieţei turismului mondial și suntem bucuroși să vedem că de la an serviciile celor implicaţi în turismul rural evoluează, fiind tot mai diversificate.

Continuitatea în turismul rural înseamnă și poveștile care merg mai departe. Avem atâtea exemple de cum activitatea pensiunilor turistice sau agroturistice este continuată din generaţie în generaţie. Tinerii, care adesea îşi ajutau părinții pe la mijlocul anilor ‘90 şi începutul anilor 2000…îi vedem astăzi preluând activităţile din pensiune, comunicarea, administrarea, partea de promovare a serviciilor etc. Aceste lucruri reprezintă şi un plus de viziune nouă peste o fundație solidă.

De-a lungul celor 20 de ani de când sărbătorim Ziua Naţională a Turismului Rural aceasta a călătorit în zone etalon precum: Fundata, Şirnea, Moieciu, Bran, Râşnov, Prejmer, Rucăr, Dragoslavele, Sărata Monteoru, Berca, Iaşi, Tismana, Peştişani, Horezu, Alba Iulia, Albac, Turia-Băile Balvanyos, Praid, Focşani, Târgu-Neamţ, Agapia, Sibiel, Răşinari, Botiza, Poiana Stampei, Ciocănești, Vama-Bucovina, Cazane Dunării – Eșelniţa, Crişan-Tulcea.

Și această zi specială se alătură seriei de manifestări aniversare pe care o marcăm în 2024: 30 de ani de activitate pentru ANTREC România și 20 de ani de la prima ediţie a revistei “Vacanţe la ţară.

“Alegeţi satele româneşti și destinaţiile rurale pentru viitoarele călătorii! Felicitări colegilor din ANTREC, proprietarilor de pensiuni şi celor care se implică în evoluţia turismului rural românesc! De asemenea, felicitări și turiștilor care aleg această formă de turism.” declară conf. univ.dr. Maria Stoian, fondator ANTREC.  

La mulţi ani tuturor celor implicaţi în turismul rural! La cât mai mulţi turiști fericiţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *