Știați că există ”Campionatul Mondial al Vacanțelor?”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sezonul estival se află în plină desfășurare iar rezervările curg. Principalele destinații ale Românilor operate cu zboruri charter sunt Turcia, Grecia, Spania, Portugalia, Croația și Cipru. În acest an se observă un reviriment al rezervărilor, înregistrat de către marii touroperatori. Românii preferă să meargă în vacanță cu zboruri charter, 35% din rezervările pentru vara 2018 fiind realizate pentru pachete cu avionul. Unu din trei turiști alege sejururi cu avionul datorită duratei reduse până la destinație.

Potrivit lui Alin Burcea, prim vipreşedinte ANAT şi CEO Paralela 45, până la 30 aprilie, circa 60% dintre pachetele turistice operate cu zboruri charter s-au vândut în regim early booking. Este o creştere semnificativă, anul trecut, cifra fiind, la finele lui aprilie, de 51%.

Însă turiștii continuă să rezerve și în timpul sezonului estival. Firește, recomandarea mea este ca ei să se grăbească, dacă nu au reușit să profite de ofertele early booking, deoarece nu se știe dacă mai pot găsi locuri la hotelul preferat, din stațiunea preferată, cu 1-2 săptămâni înainte de concediu.

Pentru turiștii nehotărâți, Paralela 45, unul dintre cei mai importanți touroperatori din România, a

lansat oferte speciale cu o denumire absolut originală: ”Campionatul Mondial al Vacanțelor”. Dacă mulți turiști au stat, în această perioadă, pe terase, urmărind meciurile Campionatului Mondial de Fotbal, pline de răsturnări de situații în acest an, rezervând tot în această perioadă au garanția unui concediu reușit.

Ofertele incluse în ”Campionatul Mondial al Vacanțelor” presupun reduceri de până la 35%, dacă rezervările sunt efectuate în perioada 2-22 iulie, chiar dacă perioada de early booking s-a terminat de mult timp.

Cele mai multe zboruri din București sunt pentru insulele grecești, precum Samos, Lesbos, Kos, Zakynthos, Creta (Chania și Heraklion), Santorini, Corfu și Rodos. Tarifele pornesc de la 315 euro de persoană, pentru un sejur de 7 nopți cu zbor inclus, reducerile fiind cuprinse între 8% și 30%, în funcție de hotel și de perioadă. Din Cluj-Napoca se zboară către Zakynthos și Creta (Chania), iar din Iași către Creta (Chania) și Rodos. Perioadele de operare sunt, în funcție de destinație, până la jumătatea sau la finele lunii septembrie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antalya este o destinație vedetă în acest an, înregistrându-se creșteri de 70% ale rezervărilor față de anul precedent. Pentru Antalya, tarifele pornesc de la circa 500 de euro de persoană, pentru 7 nopți. De asemenea, Paralela 45 a introdus, în perioada 19 iulie – 20 septembrie, zboruri săptămânale către Alanya, cea mai estică parte a regiunii Antalya, din ce în ce mai solicitată de către turiștii români. Zboruri către Antalya mai sunt operate din Cluj-Napoca, Târgu Mureș (aeroportul a fost recent redeschis, după lucrări de modernizare) și Iași. Pentru regiunea Antalya sunt cele mai mari reduceri, hotelierii de aici fiind foarte generoși: 35%! Tot către Turcia au loc plecări de două ori pe săptămâna către Bodrum, o altă stațiune frumoasă la Marea Egee, unde reducerile sunt de până la 10%.

Firește, Spania rămâne la înălțime și în acest an, Paralela 45 operând din București destinații precum Gran Canaria, Mallorca, Tenerife, Costa del Sol, Costa Brava și Costa Blanca. Tarifele pornesc de la circa 600 de euro de persoană. Din Cluj sunt operate Costa Blanca, Costa del Sol și Mallorca, iar din Iași, Costa Brava. Reducerile sunt între 7% și 30%.

Îmbucurător este apetitul în creștere al turiștilor români față de Portugalia, o destinație descoperită ceva mai recent, dar cu multe surprize plăcute. Pentru acest an, din București sunt operate Algarve, Madeira și Cascais și Esturil, tarifele pornind de la 700 de euro de persoană. Reducerile sunt de 15-20%.

Italia rămâne o destinație solicitată de către români, din București fiind operate Puglia (Bari) – destinație deschisă în acest an, Sardinia și Sicilia. Tarifele pornesc de la 530-600 de euro, reducerile aplicate în perioada Campionatului Mondial al Vacanțelor fiind de până la 9%. O altă destinație peninsulară care prinde este Rimini, operată din Cluj-Napoca.

Nu în ultimul rând avem Ciprul, inclusiv Ciprul de Nord, destinație lansată tot de Paralela 45 acum doi ani. Tarifele pornesc de la 450 de euro de persoană iar reducerile sunt de până la 7%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *