Aproape totul despre programele pentru seniori

age, tourism, travel, technology and people concept - senior couple with camera taking selfie on street over washington white house background

Programele sociale pentru seniori, deci turiştii care au minim 55 de ani împliniţi, nu mai sunt deloc o noutate pentru piaţa românească. Îmi amintesc că în toamna anului 2009, mai multe cunoştinţe trecute de 55 de ani mă întrebau, la finalul sezonului de vară. dacă am auzit de agenţii de turism din România care să opereze astfel de programe. Atunci, din păcate, nu erau. Dar s-au „prins” de oportunitatea acestui program în numai câteva luni. Primele programe tip senior au fost lansate pentru destinaţia Spania, şi presupuneau reduceri de circa 50% faţă de preţul iniţial, plus ofertă valabilă şi pentru însoţitorul seniorului.

Lunile de extrasezon, începând cu septembrie, datorită faptului că şi clima este mai moderată, iar preţurile scad, sunt potrivite în special pentru seniori, mai ales că agenţiile de turism vin cu oferte foarte bune pentru categoria de vârstă de peste 55 de ani.

Din păcate, România nu are programe speciale pentru seniori, cel puţin nu dedicate pieţelor străine. Avem pachete turistice dedicate şi seniorilor, precum, mai nou, circuite şi sejururi precum cele balneo sau programele speciale (gen Litoralul pentru toţi, Vacanţe la ţară, O săptămână la munte, Decada balneară), dar nu programe cu reduceri de circa 50% dedicate seniorilor, promovate pe plan extern. Deşi promovarea externă a lor ar fi o idee extraordinară.0-0-toledo__google_1_resize

“Programele de Seniori au început acum 7-8 ani,pornind de la programele de Seniori făcute de către spanioli. Ideea de bază era aceea că statul spaniol punea o anume cotă de bani, adică plătea o parte din costuri. După începerea crizei, aceste programe, practic, au dispărut. Agenţiile de turism din România au preluat ideea si au creat foarte multe tipuri de programe de seniori. Din păcate, pe România aceste programe nu au intrat încă”, spune Alin Burcea, CEO Paralela 45 şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Noutăţi pentru 2016: Dubai, Ciprul de Nord, Albania şi Macedonia (FYROM)
Unul dintre primii touroperatori români care au înţeles importanţa acestui program este Paralela 45. Pe lângă Spania, ea oferă programe senior pentru multe alte ţări turistice: Italia, Franţa, Grecia, Turcia, Cipru, Portugalia sau Bulgaria, iar ca noutăţi pentru acest an, Dubai, Ciprul de Nord, Albania şi Macedonia (FYROM).

Paralela 45 se poate lăuda cu o paletă completă a ofertelor tip seniori, având toate destinaţiile intrate în acest program. Preţurile medii la pachetele pentru seniori au rămas în general neschimbate faţă de anul trecut, cifrându-se între 200 şi 400 de euro de persoană şi sunt un pic mai mari în cazul unor destinaţii mai îndepărtate, precum Portugalia, Tenerife sau Rusia.

Deşi spre deosebire de alţi pensionari europeni care îşi permit să meargă în vacanţă, numeroşi vârstnici din România se confruntă cu dificultăţi financiare, există totuşi o categorie de seniori care călătoresc, fie că au pensii mai mari, fie că sunt ajutaţi de copii.

0-0-sorrento_2014_8_1Programele au debutat la finele lui august pentru Tenerife, la început de septembrie pentru Malta, în octombrie pentru Cipru, Costa Brava şi Roma. Preţurile sunt pentru toate categoriile de seniori: de la 299 euro pentru Malta, de la 349 de euro pentru Roma, de la 444 euro pentru Costa Brava sau de la 565 de euro pentru Madeira. De asemenea, de un mare succes se bucură programele senior pentru Madrid.

Paralela 45 promovează şi programe senior mai puţin cunoscute, precum Sicilia, şi e unicul touroperator care a lansat programe senior pentru Roma, pe piaţa românească. Primele programe senior au fost lansate pe piaţa românească în toamna anului 2009, pentru destinaţia Spania. Un alt avantaj al programului este acela că însoţitorul turistului senior, indiferent de vârstă, plăteşte aceeaşi sumă redusă.

La ora actuală, zecii de mii de turişti români beneficiază de programele tip Senior. Aceste programe au revigorat dorinţa de a călători a celor trecuţi de 55 de ani iar cererea creşte şi se diversifică de la an la an.

0-0-resize_dubai_385231981_1

Un comentariu


  1. foarte bune programele Senyior Voyage daca nu sunt gestionate de agentii precum Christian Tour care au promovat o publicitate agresiva şi mincinoasă a acestui gen de turism, în realitate turiştii fiind înşelati prin încheierea de contracte pentru hoteluri 4 stele care de fapt sunt casute fără ferestre într-un sat pustiu in Sicilia. Se cunoaste de fapt că această agentie şi-a făcut o practică din schimbarea hotelurilor in toate programele senyor voyage, incasând servicii de 4 stele şi oferind servicii deplorabile. Nu ar trebui tolerată o asemenea practică şi este necesară chiar sancţionarea prin retragerea autorizatiei de turism

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *