Bram Stoker’s Pub sau locul unde se întâlnesc România cu Irlanda

df00a9290f0ddaec68ea2efac7017847De ani de zile, cânt aveam drum pe Strada Ştirbei Vodă colţ cu Strada Ion Câmpineanu, treceam pe lângă un fost local, închis de ani buni. Şi mă tot gândeam: de ce nu îl preia altcineva, pentru că locaţia este foarte-foarte bună. Ei bine, la finele anului trecut, s-a întâmplat. Şi am observat imediat. În drumul meu spre Sala Palatului, văd un perete inediat pictat cu Bram Stoker cum bea bere cu Vlad Ţepeş şi firma „Bram Stoker’s Pub”. Zic: wow, s-a întâmplat! Cunoşteam vechiul local. Intru un pic şi rămân şi mai surprins: e o investiţie mare, care merită! Fireşte că acum arăta mult mai bine decât era vechea locaţie, din urmă cu mai bine de zece ani.

Ei bine, aflaţi că acel perete este pictat de nimeni altcineva decât de Obie Platon, maestrul street art. Obie şi-a început cariera de street artist prin 2000, iar munca sa a evoluat foarte mult de atunci. Se inspiră din geometrie, filosofia lui Platon, cultura românească şi nu numai. Pictura are gradul ei de ironie: Bram Stoker este creatorul lui Dracula, iar Vlad Ţepeş, deşi nu a fost chiar Dracula, este confundant cu acesta în Occident.BS (3)

Cum am intrat în pub (deşi este restaurant în toată regula), am rămas încântat de combinaţia între tablourile şi pereţii sau uşile pictate, de o mare valoare, lemnul de cireş cu o culoare odihnitoare, dintre verdele mochetelor şi roşiaticul lemnului de cireş. Aerul anglo-irlandez poate fi remarcat remarca atât în piesele de artă, în obiecte decorative, în piesele de mobilier precum barul, vitrinele sau lămpile Tiffany, cât şi în cromatica întregului local, variind de la nuanţe de orange până la verde-trifoi, combinaţia irlandeză a secolulului XX.

5fe24f1ccd9700a35ab077f33f8a630cFiind un pub original, româno-irlandez, are şi detalii de istorie românească, de la harta României sau imaginile lui Decebal sau Constantin Brâncuşi, până la personalităţi ale sportului românesc. Bram Stoker’s Pub are un lounge la parter, locul principal unde poţi bea o bere, un vin, un cocktail, o cafea şi pot savura o mâncare excelentă, o sală la subsol, unde au loc concerte live de jazz, rock şi alte cover-uri, precum şi un salon privat, dedicat iubitorilor de darts. Formaţiile care interpretează aici sunt The Groovy Bastards şi Jazz Manouche.

Chef-ul Bram Stoker’s Pub este un adevărat Master Chef! Deşi foarte tânăr, crează adevărate opere de artă culinară. Vă recomand Big Burgerul casei, din carne de vită, care nu este în niciun caz BS (39)fastfood. Costa 35 de lei dar chiar te saturi, asta în cazul în care reuşeşti să-l termini, şi este preparat în stilul American. De asemenea, printre specialităţile casei se numără mâncarea de vită, dintre care enumăr muşchi de vită cu sos brun spaniol şi sparanghel la 65 de lei şi muşchi de vită cu sos de piper verde şi cartofi cu rozmarin, la 70 de lei. Atenţie, deşi unele preţuri sunt un pic peste medie (dar merită calitatea), puteţi comanda şi feluri mult mai accesibile ca preţ. Am rămas încântat de aripioarele de pui în sos chilli şi cartofi wedges, la 25 de lei. Supele sunt de asemenea excelente. Vă recomand supa cremă de brânză cu smântână dulce, la 15 lei.

Dacă preţurile sunt medii şi peste medie, în schimb meniul zilei, servit la prânz, în timpul săptămânii, este de-a dreptul accesibil pentru oricine. Cu 17 lei puteţi savura o supă de roşii excelentă precum şi un file de porc cu sos roşu şi cartoficu rozmarin. De luni până joi, există şi o ofertă special, între orele 14.00 şi 18.00, în care aveţi reducere 50% la berea draft Ursus, fie blondă, fie neagră. Astfel veţi putea savura două beri cu numai 9 lei, dacă veţi comanda şi achita până la orele 18.00.logo

Vă recomand să aveţi cea mai mare încredere în bucătărie, mai ales că pe uşile care duc spre acest altar culinar este pictat Sfântul Graal.

Mulţi clienţi sunt străini, predominând irlandezii şi anglosaxonii. Bram Stoker’s Pub a început să fie descoperit şi de din ce în ce mai mulţi români, care ori asistă la concertele de seară, ori se întâlnesc cu prieteni, ori preferă atractivul meniu al zilei.

Voi continua povestea Bram Stoker’s Pub. Pentru alte amănunte, vă recomand să accesaţi pagina web a locaţiei, http://bramstokerspub.ro/, şi să daţi un like paginii de facebook: https://www.facebook.com/Bramstokerspub/

BS (66)BS (67)BS (69)BS (25)BS (28)BS (49)BS (11)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *