Veneţia, Sicilia, Praga, Moscova şi alte destinaţii inedite de Paşte

0-0-Paste_VenetiaDe Paşte, ca şi de 1 Mai, românii caută să călătorească. Fireşte, destinaţiile clasice sunt România, Bulgaria ori Grecia. Dar sunt şi români care doresc să schimbe „peisajul”, chiar dacă vorbim de Sfintele Sărbători de Paşte. Din start, marea majoritate a românilor aleg ţări creştin-ortodoxe, creştine în general sau cu vestigii creştine (precum Israelul).

Paralela 45 a pregătit,  pentru acest an, mai multe destinaţii inedite de Paşte. Una dintre ele este Veneţia, superbul oraş al canalelor şi gondolelor. Pe lângă vizitarea unuia din cele mai frumoase oraşe ale Europei şi ale lumii, sunt multe excursii opţionale către Munţii Dolomiţi şi Cortina d’Ampezzo, Murano – Burano sau croazieră pe râul Brenta.

Tariful pentru acest pachet turistic porneşte de la 448 de euro de persoană, cazarea va fi la Smart Hotel Holiday 4* din Mestre şi se zboară cu Alitalia cu destinaţia Roma, de unde se merge mai departe, tot cu avionul, către Veneţia. Fireşte că nu veţi rata Basilica şi Piaţa San Marco, Marele Canal, castelul Ca d’Oro, podul Rialto şi Torre del’ Orologio. Circuitul va avea loc în perioada 29 aprilie – 4 mai.

Tot de Paşte, Paralela 45 pregăteşte un circuit în Antalya (Turcia), cu durata de 8 zile, între 25 aprilie şi 2 mai, operat cu cursă TAROM, al cărui tarif porneşte de la 295 de euro de persoană.Este doar debutul sezonului pentru renumita rivieră turcească. Voi ajunge acolo pe 2 mai, timp de o săptămână, şi vă voi ţine la curent cu ultimele noutăţi.

De asemenea, începând cu 325 de euro de persoană, puteţi petrece un sejur la Praga, în perioada 29 aprilie – 4 mai. Transportul este asigurat de către compania TAROM şi beneficiaţi de patru nopţi de 0-0-15020361977_3c0aed0130_k_1cazare cu mic dejun inclus la hotelul de 4 stele Park. Cina tradiţională cehească, cu program folcloric, preparate tradiţionale, bere, vin şi băuturi nealcolice incluse (transfer hotel-restaurant–hotel inclus) costă 50 de euro de persoană. Excursiile opţionale sunt cam de nerefuzat: o zi la Karlovy Vary (70 euro / persoană, ransport autocar, ghid local, tur de oraş, prânz cu trei feluri de mâncare şi o băutură incluse), croazieră pe râul Vltava (50 euro / persoană) şi Kutna Hora (60 de euro / persoană, cu transport autocar şi ghid local).

Rusia este o ţară tradiţional ortodoxă, iar petrecerea Paştelui la Moscova şi Sankt Petersburg va fi, clar, o experienţă spirituală şi cultural inedită. Tarifele încep de la 685 de euro, iar transportul este asigurat de Aeroflot, compania aeriană naţională a Rusiei. Trei nopţi de cazare cu mic dejun sunt

0-0-Moscova_Pinterest_1_2

asigurate în Moscova, la hotelul Holiday Inn Suschevsky (4*), iar patru nopţi de cazare cu mic dejun în St. Petersburg, la hotel Oktyabrskaya (4*). În cadrul acestui circuit turiştii beneficiază de  tururi panoramice cu ghid local la Moscova şi Sankt Petersburg, de o cină la restaurantul hotelului în Moscova,  vizitarea celebrei Catedrale Sf. Vasile, vizita metroului moscovit cu intrare la staţiile representative, vizitarea Complexului Kremlin (include şi Armureria), vizitarea fortăreţei Petru şi Pavel, vizitarea Muzeul Ermitaj. Ţinând cont că majoritatea ruşilor nu vorbesc engleza, însoţitorul de grup este roman, cunoscător de limba rusă.

Alt circuit inedit de Paşte oferit de Paralela 45 este un circuit Azerbaijan – Armenia şi Georgia. Ultimele două ţări sunt creştin ortodoxe iar tradiţiile de Paşte sunt unice. Transportul este asigurat cu compania Turkish Airlines, iar tarifele pornesc de la 1390 de euro per turist. Perioada este 27 aprilie – 7 mai, cu transport cu avionul Bucureşti – Baku şi Tbilisi – Bucuresti (schimbarea curselor la Istanbul). Cele 10 nopţi de cazare cu mic dejun vor acoperi 2 nopţi în Baku la hotel 4*, 1 noapte în Sheki la hotel 4*, 1 noapte în Gudauri la hotel 3*, 4 nopţi în Tbilisi la hotel 4*, 1 noapte în Dilijan la hotel 3*, 1 noapte în Erevan la hotel 3*.

Sicilia, de asemenea, este o destinaţie de vis. Am fost acolo şi îmi doresc să revin.  Perioada este 29 aprilie – 4 mai, iar tarifele pornesc de la 440 de euro de persoană. Transportul cu avionul este asigurat de compania Blue Air,  zbor direct Bucureşti – Catania şi retur. Cele 5 nopţi de cazare cu mic 0-0-47377_4_Taormina_9dejun şi cină sunt asigurate la hotelul Antares (4*) Letojanni. Sejurul include excursie de o zi la Muntele Etna şi Taormina cu autocar şi ghid, turul panoramic al oraşului Catania. Pentru 75 de euro de persoană sunt asigurate excursii opţionale la Siracusa – Ortigia şi la Palermo – Cefalu.

Românii şi-au diversificat mult opţiunile, iar în acest an profită de combinaţia Paşte – 1 Mai. Pentru alte propuneri de călătorie de Paşte şi 1 Mai, puteţi accesa link-ul http://paralela45.ro/cauta/Paste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *