Paralela 45 constată o creştere a cererii pentru circuitele exotice

0-0-130402009Paralela 45 s-a afirmat, de-a lungul anilor, drept unul dintre principalii touroperatori care organizează circuite. Dacă majoritatea turiştilor români preferau sejururile de relaxare, există şi o categorie din ce în ce mai numeroasă care optează pentru cunoaştere, pentru vacanţele active. Vorbim, deci, despre aşa numiţii călători.

Cerinţa românilor pentru circuitele turistice a crescut cu aproximativ 15% în 2015 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform statisticilor interne ale Paralela 45. Turiştii români aleg acest gen de vacanţe în detrimentul sejururilor, având astfel întreaga vacanţă planificată. În topul circuitelor cumpărate se află în primul rând ţări din Europa, însă cerinţa este în creştere pentru America de Sud, Africa şi Asia.

„În 2014, românii au cumpărat circuite în valoare de peste 6 milioane de euro, însumând o pondere de circa 15% din cifra de afaceri Paralela 45. Nivelul de informare al turiştilor români cu privire la opţiunile pe care le au pentru vacanţe este din ce în ce mai crescut, iar românii care aleg circuitele sunt persoane cu o educaţie peste medie. Pe lângă circuitele deja consacrate din Europa, am observat o creştere a vânzărilor de circuite care nu credeam că se vor vinde, acum cinci-şase ani. Includ aici vacanţele inedite, exotice, precum Mongolia, Ghana-Togo-Benin şi Kenya”, declară Alin Burcea, preşedinte Paralela 45.0-0-5686344924_24b757d918_b

Topul circuitelor preferate de turiştii români este condus de Italia de Nord, Franţa şi Portugalia. Alte circuite alese de români sunt cele din Istanbul, Spania, Rusia, dar şi Elveţia. Varietatea circuitelor preferate de turiştii români arată un interes în crestere pentru circuitele tematice sau cu specific cultural.

Vara anului 2015 a adus o creştere a cerinţei pentru destinaţii precum Toscana, Ţările Baltice, cât si pentru circuitele exotice. Unele dintre destinatiile exotice căutate de români în vara acestui an se găsesc în exclusivitate în portofoliul Paralela 45, precum Uzbekistan (plecare pe 8 august, 11 zile, preţ pornind de la 1540 de euro) şi Togo – Benin.

0-0-Lisabona_20_1Conform studiului realizat de către agenţie, principalele motive pentru care turiştii români aleg circuitele sunt confortul pe care îl oferă, componenta socială şi eficienţa punctării atracţiilor importante din fiecare zonă. În cazul circuitelor, agenţia de turism îşi asumă rolul de organizator, facilitând accesul turiştilor la elementele culturale specifice destinaţiei vizitate şi oferind în acelaşi timp o experienţă socială, de grup.

Vara anului 2015 debutează cu circuite în Italia de Nord, începând de la 638 de euro de persoană pentru 7 nopţi/8 zile (următoarele plecări fiind pe 20 iulie şi 28 august) şi Portugalia, cu preţ care începe de la 650 de euro de persoană pentru 7 nopţi/8 zile (cu plecări pe 20 iulie, 10 august, 31 august, 14 septembrie şi 21 octombrie), urmate de Istanbul – circuit efectuat atât cu autocarul, cât şi cu avionul (pe calea aerului, plecările sunt pe 2 iulie, 6 august, 3 septembrie şi 10 septembrie, preţul pornind de la 245 de euro de persoană cu zbor inclus), Franţa şi Mongolia (plecare pe 11 iulie, preţ pornind de la 2845 de euro pentru 13 zile) în luna iulie.0-0-Toscana_Google_3_10-0-Riga_4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *