Cea de-a XXVI-a ediţie a Academiei Atlantykron se va desfăşura, în acest an, pe binecunoscuta insulă de la Capidava (18 km nord de Cernavoda), între 31 iulie şi 9 august, sub sloganul “Dincolo de frontiere”. Academia Atlantykron este unul dintre cele mai interesante evenimente şi, pot spune, fenomene educaţionale din România. Merg pe acea insulă de la Capidava din 1993 şi nu am lipsit nicio zi, pentru că mi-a schimbat viaţa. Pentru mine reprezintă un pelerinaj al cunoaşterii, pe care simt nevoia să-l fac an de an.
În acest an, Academia Atlantykron a primit, pentru cei 25 de ani de activitate aniversaţi în 2014, câteva distincţii bine meritate, precum nominalizarea acordată la Gala revistei Foreign Policy la sectiunea cercetare alături de Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară “Horia Hulubei”, toţi laureaţii premiilor Ad Astra 2014 şi o serie de cercetători români remarcabili din ţară şi străinătate şi nominalizarea acordată de Radio România Cultural la secţiunea “Educaţie şi învăţământ”. De asemenea, pe 26 februarie 2015, spiritul Academiei Atlantykron a sosit şi în Bucureşti, prin intermediul evenimentului “Prietenii Atlantykron”, organizat de Innovation Travel şi echipa de management a Academiei Atlantykron condusă de Sorin Repanovici, la Restaurantul Elisabeta.
Ce trebuie să ştiţi despre următoarea ediţie a Academiei Atlantykron? Condiţiile vor fi similare cu cele din anii trecuţi, iar printre invitaţii special se vor număra astronautul Dumitru Prunariu, jurnalistul de ştiinţă Alexandru Mironov, doctorul în psihologie Teodor Vasile, Leon Zăgrean – şeful Catedrei de Fiziologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ Bucureşti, Florin Munteanu, preşedintele Centrului pentru Studii Complexe, Roberto Quaglia, scriitor italian de SF, Pierre de Hillerin, Preşedintele Centrului pentru Dezvoltarea Performanţei Umane, artistul plastic Aurel Manole, iar invitat virtual va fi Dr. David L. Anderson, preşedinte al Companiei Anderson Multinational şi fondator al Fundaţiei World Genesis din SUA.
Organizatorii actualei ediţii a Academiei Atlantykron sunt Centrul Pentru Studii Complexe, Societatea CYGNUS din Suceava, Asociaţia pentru INOVAŢIE şi Fundaţia World Genesis.
Perioada de înscriere este 1-15 iulie, iar condiţiile de participare se găsesc pe site-ul www.atlantykron.org, pe care vă recomand să-l urmăriţi pentru orice amănunte. De asemenea, nu omiteţi pagina oficială de facebook https://www.facebook.com/Atlantykron, căreia vă invit să-i daţi un like pentru a fi la curent cu toate noutăţile.
Ar mai fi de spus că, de-a lungul celor 26 de ani, pe insula Atlantykron au participat la eveniment mii şi mii de oameni. Poate 5000, poate mai mult…