Insula romantismului şi insula distracţiei, la o oră de zbor

santorini-3România este o ţară binecuvântată din punct de vedere al potenţialului turistic. Iar dacă ne lipseşte ceva, avem în imediata apropiere alte destinaţii de vis. Ne aflăm într-o zonă continental-temperată, nu avem peisaje mediteraneene ori exotice şi nici palmieri (crescuţi în mod natural). Însă la sud se află un vecin de care ne leagă şi mii de ani de istorie şi de prietenie şi de care nu ne despart nici 1000 de kilometri între graniţe. Grecia.

1327 de kilometri şi 1508 de kilometri. Sunt distanţele în linie dreaptă între Bucureşti şi două insule greceşti de vis, situate în Marea Egee şi căutate de turiştii din toată lumea: Mykonos şi Santorini. Puţin mai mult de o oră de zbor. Mykonos este recunoscută drept o insulă a distracţiei, Ibiza Europei Orientale, iar Santorini, una dintre cele mai romantice insule din lume.

Paralela 45 vă oferă sejururi de neuitat către cele două destinaţii, prin intermediul unor pachete turistice care includ curse aeriene charter. Astfel, touroperatorul organizează chartere către Mykonos din Bucureşti în fiecare miercuri, în perioada 17 iunie – 9 septembrie, iar către Santorini, din Bucureşti în fiecare duminică în perioada 14 iunie – 27 septembrie. Pentru Mykonos, preţul variază, pentru o mapcameră, mic dejun, transport cu avionul şi taxă de aeroport, între 843 de euro la 2 stele până la peste 4000 de euro la 5 stele, iar pentru Santorini, între 773 de euro la 2 stele şi 2365 de euro.

Travel + Leisure, o revistă lunară din New York, cu 4,8 milioane de cititori din întreaga lume, a realizat pe baza voturilor un clasament al celor mai bune insule din lume. Insula Santorini a ocupat primul loc, fiind cea mai bună insulă din lume în 2014.

Insula grecească a câştigat primul loc, cu un scor de 89.98, lăsând în urmă alte destinaţii exotice, precum Maui, Hawaii (89.51) și Bali, Indonezia (86.82). Anul trecut, Santorini se clasase pe locul 4.

La categoria “Cea mai bună insulă europeană”, insula Creta  a ocupat poziţia a treia, cu 84.30 puncte, iar Mykonos locul cinci, cu 82.55 puncte.

0-0-IMG00501_20110607_1715Santorini aparţine de arhipelagul Insulelor Ciclade. De-a lungul timpului, insula a fost numită în nenumărate feluri: Strongyli (rotund), Calliste (frumoasa) şi Thera (fiul lui Autesion). Numele Santorini este nou şi nu este recunoscut de către locuitori. Santorini a supravieţuit erupţiei din 1650 ÎH, vulcanul lăsând în urma sa un crater de peste 80 km pătraţi. Vulcanul Caldera se poate vizita cu barca, insula aflându-se într-o zonă foarte activă vulcanic. Se pot vedea cu ochiul liber coloanele de gaz încins ieşind din rămăşiţele Calderei.

Renumită drept insulă romantică, a cuplurilor, îndrăgostiţilor, Santorini are unele dintre cele mai frumoase plaje din bazinul Mării Mediterane, precum Perissa, Perivolos, Kamari, Red Beach, Kolumbo Beach, Agios Georgios sau Monolithos.

Pe de altă parte, Mykonos, insula care nu doarme, este foarte des comparată cu Insula Ibiza, datorită atmosferei speciale şi a distracţiei nocturne. Se spune că viaţa de noapte din insulă este cea mai sofisticată din toată Grecia. Cu plaje unde te duci nu neapărat pentru a te bronza, ci pentru a dansa şi socializa, insula Mykonos se află în topul destinaţiilor de vacanţă din Europa pentru cei mai petrecăreţi dintre petrecăreţi. Barurile, restaurantele, cluburile, discotecile sunt inundate de turişti de la apusul soarelui până dimineaţa.  0-0-IMG_5179
Cluburile şi barurile sunt cele care au dus faima locului în întreaga lume. Dacă doreşti să dansezi până în zori, pe ritmurile unor DJ celebri, într-o atmosferă animată de dansatori profesionişti şi să vezi un spectacol cu focuri de artificii şi petreceri sălbatice care durează până în zori, nu rataţi Paradise Club, de pe plaja Paradise, ea însăşi celebră pentru petrecerile care au loc aici pe nisipul fierbinte. La nici 500 de metri, se află unul dintre cluburile de vară cele mai renumite din Europa, Cavo Paradiso. Aici distracţia începe după ora două noaptea. Cavo Paradiso este cel mai vechi club din Mykonos, atmosfera de aici fiind asemuită cu cea din Space din insula spaniolă Ibiza. Cavo Paradise este amplasat pe plaja Paradise, iar piscina este centrul distracţiei.

Americanii, ruşii sau britanicii cheltuie mult mai mult ca să ajungă aici, gândindu-ne la zbor. Românii ajung aici în cel mult o oră şi jumătate de zbor, cu chartere ale Paralelei 45 operate de compania naţională TAROM. Dacă plătiţi pachetul turistic în luna februarie, puteţi avea oferte de early booking cu reduceri de până la 25%.

0-0-Mykonos_30-0-Mykonos_280-0-Mykonos_29intro_3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *