Exploratoarea Uca Marinescu va prezenta arta de a călători la Colegiul Petru Rareş

Uca MarinescuMai bine de trei decenii de călătorii au făcut-o pe Uca Marinescu să capteze privirile celor din lumea întreagă în memoriile sale. Avem curiozitatea să vedem prin ochii ei o fărâmă din cele observate de dumneaei. Lumea este un spațiu atât de vast încât nu poate fi comprimat într-o singură prezentare,la fel cum nici experiențele ei nu pot fi măsurate în cuvinte.

Joi, 22 Ian 2015, începând cu orele 19.00, Asociaţia turistică Daos Adventure va organiza o întâlnire cu renumita exploratoare la Colegiu Tehnic Petru Rareş, din Str. V.V. Stanciu nr. 6 (zona Timpuri Noi), pentru a urmări împreună prezentarea vieții și călătoriilor Ucăi Marinescu. Distinsa exploratoare va vorbi, printre altele, despre expediţiile din Alaska şi Tibet şi despre ascensiunea unor munţi precum McKinley (SUA).

Ea deține în prezent funcția de președinte a Comisiei de Sport și Mediu din cadrul Comitetului Olimpic Român. Ea este prima sexagenară din lume care a atins pe schiuri, într–un singur an calendaristic (2001), cei doi poli ai Pământului. Ambele performanțe au fost realizate în cadrul unor expediții polare ghidate de tipul „ultimul grad”. Ca o recunoaștere a meritelor excepționale, la data de 15 iulie 2002, președintele României i–a acordat Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer.

Despre Daos Adventure:

daos-fullCălătoriile se măsoară în prietenii și nu în kilometri. Încă de la început de drum Daos și-a propus să unească oameni și culturi diferite, să ofere tuturor ocazia de a învăța despre ceilați, să ne ajute în împlinirea dorințelor prin motivare și depășirea fricii de necunoscut.

Nu avem un țel, nu avem un termen limită, avem ideea că putem ajuta și duce mai departe schimbarea mentalităților. Să ducem un stil de viață activ, să-i încurajăm pe toți cei care vor să-și urmeze visele, sa-i îmbrățișăm pe cei mai timizi, să trăim cu sanătos, să unim echipe, să protejăm mediul înconjurător. Generațiile care cresc acum au nevoie de o nouă perspectivă, nu vrem o generație de roboți în fața telefoanelor. Pentru ei vrem aer curat și miscare, cum am avut parte și noi, nu vrem obezitate și boli cardiace.

Echipa Daos este deschisă să promoveze toate aceste valori. Pentru siguranță și respect al naturii am deschis poarta cunoașterii prin Școala Montană. Oferim în mod gratuit cunoștințele noastre și a specialiștilor ce ne ajută, salvamontiști, nutriționiști, naturaliști, ghizi montani, instructori, fotografi, etc.

Pentru copii organizăm tabere școlare desfașurate în aer liber cu oameni dedicați și cu locuri care le vor rămâne în memorie o viață întreagă. Jocurile copilăriei nu trebuie sa fie Candy Crush sau Crush Candy, ele trebuie sa stimuleze imaginația și creativitatea. Putem oferi copiilor socializare fără internet, sentimentul de a strânge mâna unui viitor prieten și sentimentul aparteneței la grup.

Ne place să lucrăm în echipă, să dezvoltăm idei și să le ducem până la final. Putem prin intermediul team-building-urilor să unim echipe, să le facem să se cunoască mai bine, să lucreze mai eficient și mai durabil. Să-i ajutăm să-și descopere punctele slabe și să le transforme în poziții puternice.

Pentru că România este ultima sălbăticie din Europa, suntem mereu în cautare de proiecte prin care să o facem mai frumoasă. Ecologia în țara noastră este la început de drum, un drum anevoios și plin de obstacole, dar când vom întelege că trebuie să fim schimbarea pe care o cautăm în lume, lucrurile frumoase se vor întampla de la sine. Cultivăm spiritul ecologic de la cele mai fragede până la cele mai înaintate vârste, pentru a ne putea bucura de peisaje ce taie respirația și hrănesc spiritul.

Daos Adventure este organizată ca un ONG, are în componența sa o echipă de oameni cu valori bine definite, cu înclinație către socializare și cu umor. Dacă te-ai regăsit în cele de mai sus te așteptăm, ești bine venit să ni te alături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *