Cum poţi descoperi Marea Britanie şi Irlanda în 2 săptămâni

Aşa cum v-am obişnuit, vă fac şi recomandări privind cele mai bune opţiuni de a vizita o destinaţie. Voi alege întotdeauna touroperatori serioşi, de prestigiu. Şi nu voi merge neapărat pe „cel mai ieftin”, „cel mai chilipir”. Pentru că de multe ori e riscant. Ce aţi prefera, un avocat sau un medic bun, sau unul doar ieftin? La fel, şi in cazul agenţiilor de turism, care oferă consultanţă.

Mi-a atras atenţia un interesant circuit de 2 săptămâni al Marii Britanii şi Irlandei, organizat de Paralela 45. Încep cu esenţialul: preţul este de 1695 de euro, plus 140 de euro taxa de aeroport şi 40 de lire sterline pentru ghid. Plecările vor fi pe 9 iulie (unde atenţie, au mai rămas 4 locuri – aveam un prieten interesat şi am aflat acest lucru, sunând la agenţie), respectiv pe 24 august.

Vi se pare un preţ mare? Haideţi să analizăm: avem zbor cu avionul Bucureşti – Londra, operat de TAROM, iar apoi transfer cu autocarul. Multe familii dau preţul acesta (de persoană) pentru o săptămână în Antalya, la ultra all inclusive. Vor fi 13 nopţi de cazare cu mic dejun în hoteluri de 3* şi 4*: 3 nopţi în Londra, o noapte în Cardiff, o noapte în Waterford, 2 nopţi în Killarney, 2 nopţi în Dublin, o noapte în Caernarfon, 2 nopţi în Edinburgh/Airth, o noapte în York. Pe tot parcursul traseului va exista un însoţitor român.

Turiştii vor vedea principalele atracţii londoneze, precum Palatul Buckingham – inclusiv ceremonia schimbării gărzilor, Turnul Londrei, Big Ben-ul, Parlamentul şi Westminster Abbey. Apoi, vor vizita vestitul sit misterios Stonehenge. În oraşul Bath vor vizita celebrele Băi Romane şi Muzeul Tradiţiilor. Urmat de Ţara Galilor şi traversare cu ferryboat-ul către Irlanda.

Aventura irlandeză va include vizitarea noului centru de prelucrare al renumitelor cristale de Waterford, Castelul Blarney în jurul căruia au fost ţesute nenumărate poveşti şi mituri ce atrag milioane de turişti din întreaga lume, ruta ring of Kerry, Parcul Naţional Killarney, oraşul Dublin, dar şi localitatea cu cel mai lung nume din lume. Ţineţi-vă bine: LLANFAIRPWLLGWYNGYLLGOGERYCHWYRNDROBWLLLLANTYSILIOGOGOGOCH .

Urmează Scoţia, cu faimosul său whisky, dar mai ales cu oraşe precum Edinburgh sau York ori cu zidul lui Hadrian. Ultima oprire va fi la Stratford-upon-Avon, unde va fi vizitată casa în care s-a născut William Shakespeare.

Nota 10 pentru acest circuit. Mă bucură că sunt touroperatori precum Paralela 45, care se orientează şi către circuitele culturale şi către categoria de “călători”, cei care doresc să descopere, să viziteze cât mai mult, să cunoască oameni şi culturi.

Mai multe amănunte puteţi afla aici: http://www.paralela45.ro/circuit/anglia-scotia-irlanda-tara-galilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *