Travel Planner despre avantajele early booking în Bulgaria şi capcanele acestora

În pofida situaţiei economice precare, dominată de criză, touroperatorii estimează că numărul românilor care vor consuma pachete turistice în afara graniţelor va creşte în continuare, în special datorită interesului crescut pentru rezervările în system early booking. Ei vor cheltui, în continuare, cu precauţie, dar vor dori să călătorească. Mai mult, turiştii români vor prefer calitatea şi îşi vor alege cu o atenţie sporită atât agenţia de turism, cât şi hotelurile de destinaţie.

Orice pachet achiziţionat în perioada de early booking sau în afara acesteia se bucură de aceleaşi atribute de siguranţă şi calitate. Avantajul achiziţiei din timp a pachetului turistic este  reprezentat de preţul redus care este plătit la cumpărare. Un avantaj mai puţin vizibil, dar la fel de important, este faptul că turistul are siguranţa hotelului preferat în destinaţia de vacanţă aleasă şi poate beneficia de atuurile unei planificări timpurii (a concediului, a bugetului de cheltuieli în perioada excursiei etc.). Posibilitatea achitării în rate face ca acest pachet touristic să fie şi mai atractiv, pe lângă facilitate obţinerii sale. Una dintre destinaţiile de bază ale românilor, unde aceştia pot beneficia de pachete turistice achiziţionate în regim de early booking, este litoralul bulgăresc.

„Recomand ofertele early booking, deoarece implică multe avantaje pentru turist. Însă, pe de altă parte, atenţionez turiştii să aibă mare grijă de unde le achiziţionează”, subliniază Sebastian Constantinescu, director general al touroperatorului Travel Planner, specializat pe Bulgaria.

Early booking – creştere cu 20% faţă de anul precedent

Pentru litoralul bulgăresc, rezervările tip early booking implică reduceri de până la 25-30% din tariful de bază. „Turiştii români trebuie să ştie că, în pofida crizei, hotelierii bulgari au crescut uşor preţurile faţă de anul precedent. Astfel că early booking reprezintă cea mai eficientă soluţie de a beneficia de un tarif bun pentru pachetele turistice. Apreciem că rezervările în sistem early booking vor creşte cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent” – este de părere Sebastian Constantinescu. În acest an, rezervările early booking au început mai devreme, de la jumătatea lunii noiembrie, iar turiştii sunt foarte interesaţi şi compară astfel de oferte.

Cum să eviţi capcanele

Turistul trebuie să fie atent dacă toate taxele sunt incluse în preţ. Atenţie de la ce agenţie de turism cumpăraţi! Verificaţi dacă agenţia are licenţă de turism emisă de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Este un avantaj dacă agenţia de turism este membru al unei organizaţii profesionale de prestigiu, precum Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), căutaţi numele agenţiei pe internet, verificaţi vizibilitatea acesteia, consultaţi forumurile de discuţii, verificaţi dacă este o agenţie cu vechime pe piaţă (un alt avantaj). De asemenea, comparaţi oferta agenţiei alese cu alte oferte şi nu vă lăsaţi păcăliţi de preţurile foarte mici. Dacă preţul e exagerat de mic, diferă cu 10-15 % sau mai mult faţă de preţurile oferite de toţi ceilalţi şi, mai ales, agenţia este şi “no name”, feriţi-vă. Vizitaţi sediul agenţiei de unde doriţi să achiziţionaţi pachetul turistic. Acolo vă veţi convinge de profesionalismul agenţilor care sunt consultanţi în turism. Această precauţie este de înţeles, ţinând cont că anul acesta au dat faliment circa 180 de agenţii de turism, majoritatea mici sau medii, punând în mare dificultate clienţii, care au achitat fără a primi serviciile solicitate.

„Turiştii trebuie să fie precauţi atunci când aleg agenţia de turism şi astfel de oferte tip early booking. Nu preţul este cel mai important, ci siguranţa şi calitatea. Turismul mai este supranumit şi “industria viselor”. Chiar dacă eşti ulterior despăgubit, nimeni nu îţi poate oferi garanţie pentru timpul pierdut în urma alegerii unui pachet touristic necorespunzător. Pentru că nimeni nu îţi poate prelungi concediul”, adaugă directorul general al Travel Planner.

Pentru destinaţia Bulgaria, cea mai bună perioadă de early booking este sfârşitul lunii ianuarie – luna februarie. Avansul, în general de 30%, se plăteşte la achiziţionarea pachetului turistic, iar restul sumei se achită până la terminarea perioadei de promoţii early booking – pentru Bulgaria, 31 martie sau 30 aprilie, în funcţie de hotel. Atenţie: o dată făcută rezervarea şi achitat avansul, banii nu se mai pot returna, iar rezervarea este nominală, turistul neputând-o transfera altcuiva.

Combinaţie early booking – nopţi gratuite

O ofertă foarte interesantă pentru litoralul bulgăresc este reprezentată de combinaţia early booking – nopţi gratuite (gen plăteşti 5 sau 6 nopţi, stai 7). Această ofertă asigură uneori reduceri de până la 50% faţă de preţul iniţial, mai ales pentru perioada de început de sezon (mai – iunie).

Iată câteva exemple concrete de oferte early booking pentru litoralul bulgăresc, cu toate taxele incluse, oferite de Travel Planer:

Hotel Lion – 4 stele, Sunny Beach

http://litoral-bulgaria.travelplanner.ro/hotel-lion-sunny-beach-4-stele-oferte-bulgaria.html

– 132 euro / 7 nopţi / pers. (demipensiune) – vacanţe până la 26.06.2013
– 25% reducere şi 7nopţi = 5 plătite, combinate

Hotel Helena Park – 5 stele, Sunny Beach 

http://litoral-bulgaria.travelplanner.ro/hotel-royal-palace-helena-park-sunny-beach-4-stele-oferte-bulgaria.html

– 200 euro / 7 nopţi / pers (ultra all inclusive) – vacanţe până la 27.05.2013

– 20% reducere şi 7nopţi = 6 plătite, combinate

– fără reduceri – 289 euro

Hotel Madara – 4 stele, Nisipurile de Aur 

http://litoral-bulgaria.travelplanner.ro/hotel-madara-nisipurile-de-aur-4-stele-oferte-bulgaria.html

– 104 euro / 7 nopţi / pers. (all inclusive) – vacanţe până la 10.06

– 25% + 7nopţi = 5plătite

– 174 euro fără reduceri

Litoralul bulgăresc oferă şi în acest an noutăţi. Mai multe hoteluri au fost renovate şi au fost adăugate oferte şi servicii suplimentare. Oferim un singur exemplu: hotelul Sol Luna Bay din Obzor va deschide un mini aqua-park, un element de infrastructură foarte apreciat de familiile cu copii.

Ca o estimare pentru sezonul următor, Litoralul bulgăresc va primi un număr similar de turişti români – aproximativ 300.000. Ca o tendinţă, turiştii aleg din ce în ce mai mult hoteluri de calitate, de la 3 stele în sus, cu servicii all inclusive sau demipensiune. De asemenea, sunt din ce în ce mai mulţi turişti tineri care aleg să se cazeze în apartamente. Cele mai solicitate staţiuni rămân Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Albena, Obzor, Nessebar.

Despre Travel Planner

Travel Planner este un proiect românesc, înfiinţat în 2007, o agenţie de turism specializată pe destinaţia Bulgaria. Din 2009, touroperatorul Travel Planner este membru al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). “De 5 ani, oferim efficient şi în siguranţă vacanţe în Bulgaria, la un preţ convenabil. Deviza noastră este We Plan. You Travel (Noi planificăm. Tu călătoreşti)”, subliniază Sebastian Constantinescu, directorul general al Travel Planner.

Touroperatorul Travel Planner a obţinut, de-a lungul timpului, mai multe premii şi distincţii atât în România, cât şi în Bulgaria, precum locul 1 în topul Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava la categoria agenţii de turism, timp de mai mulţi ani, locul 1 in topul national CNIPMMR, diploma şi certificate de excelenţă din partea partenerilor – lanţurile internaţionale Melia şi Iberostar, lanţul bulgăresc Grifid Hotels etc. (Bulgaria), Premiul special pentru management eficient în dinamica de activitate a întreprinderii la Forumul IMM 2010 (Suceava) etc.

Site-ul Travel Planner are şi un forum de discuţii, de unde turiştii se pot documenta cu privire la calitatea hotelurilor şi a serviciilor. 98% din cei care ne-au scris (peste 3600), au recomandat serviciile noastre. Astfel suntem obligaţi să fim mai buni, dar ne place această provocare”, declară directorul general al Travel Planner.

2 comentarii


  1. Foarte interesant articolul, bravo! Eu mai nou cand plec pe undeva folosesc seturile de calatorie travelstuff.ro si nu mai am bataie de cap cu facutul bagajelor. Acum abia astept vacanta de revelion 😀

    Răspunde

  2. Cel mai important sfat mi se pare cel legat de preturi . Chiar daca in fiecare an apar o gramada de tepe , turistii tot nu se invata si se arunca dupa chilipiruri

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *