Astăzi, Lupul Alb vă propune o serie dedicată unuia dintre cele mai frumoase oraşe din lume: Barcelona. Întors recent din acest oraş turistic care aparţine patrimoniului mondial, a rămas marcat de cele văzute şi a dedicat o întreagă serie capitalei Cataloniei.
Nu ştiu ce-mi veni, dar, într-o zi de toamnă, sfârşit de septembrie, m-am hotărât sa-mi fac o vacanţă în Spania. Mânat şi de motive personale, am ales ca destinaţie Barcelona. Auzisem multe legate de Barcelona, dar… nu le-am dat prea mare importanţă. Acum eram mai mult decât hotărât să văd “cu ce se mănâncă” acest oraş, socotit cel mai frumos din Europa. N-am stat prea mult pe gânduri, mi-am luat bilet de avion, din fericire aveam unde să poposesc nopţile, aşa ca nu a mai lipsit decât să mă pun în mişcare.
Seară de început de octombrie, mă urc în avion şi aştept cu nerăbdare decolarea. Toate bune şi frumoase. După un zbor de aproximativ 2 ore şi 30 de minute aterizez cu bine la Barcelona. Bucuros că prima parte a călătoriei s-a încheiat cu bine, mă îndrept spre ieşirea din aeroport. De aici a început totul.
Aglomeraţie de nedescris, dar toate mergeau ca pe roate. Organizare foarte bună, semnalizare foarte buna a ieşirilor şi punctelor de interes pentru tranzit şi controale. Nu este necesar să cunoşti limba catalana sau castillană pentru că toate semnele şi marcajele sunt scrise in trei limbi, cele două specificate şi engleză. După un drum de aproximativ 15 minute prin aeroport ajung la controlul paşapoartelor care s-a dovedit a fi o formalitate.
Ies din aeroport şi îmi arunc privirea de jur împrejur să văd în ce direcţie să merg. Exact la ieşire se află inscripţii cu toate autobuzele care pleacă din aeroport şi direcţiile amanunţite ale acestora. Este imposibil să nu reuşeşti să îţi dai seama în ce direcţie să mergi. Există autobuze care fac legătura dintre aeroport şi Piata Catalunya, în centrul Barcelonei. Având în vedere că eu aveam cazare în Viladecans, lângă Barcelona am luat un autobuz ce mă ducea direct acolo. Surprinderea a depaşit orice proporţii când mi s-a spus cu foarte mare nonşalanţă ca pe parcursul a 75 de minute pot circula cu acelaşi bilet cu orice mijloc de transport în comun şi că pot schimba oricâte mijloace fără a mai fi necesară plata călătoriei, evident în intervalul celor 75 de minute. Iniţial mi s-a părut puţin ciudat, dar m-am obişnuit pe parcursul celor 14 zile petrecute aici. Alt lucru care mi s-a părut ciudat a fost modul de călătorie cu autobuzul. Urcarea se face doar pe la uşa din faţă, unde se şi validează biletul şi coborârea numia pe la usa din mijloc şi din spate, în cazul în care autobuzul este dotat si cu uşă în spate. Ca să cobori din autobuz trebuie sa-i dai de ştire şoferului cu ceva timp înainte prin apasarea unui buton, iar ca să te urci în autobuz trebuie sa-i faci semn cu mâna să oprească.
Ajuns în Viladecans, punctul terminus al călătoriei pe ziua respectivă, mi-am permis să mă recompensez cu o bere catalana cu lamâie şi apoi să-mi fac planuri pentru următoarea zi. După dezbateri îndelungi am ajuns la conluzia că cel mai bine ar fi ca următoarea zi să merg să vizitez Casteldefels, o localitate la 7 km de Viladecans şi plaja la Mediterana.
WHITE WOLF, 2012
http://somewhitewolf.wordpress.com/
Paralela 45 vă propune un Revelion în Barcelona, cu plecare din 29 decembrie, pentru o perioadă de 4 nopţi, la un hotel de 4 stele, cu mic dejun. Transportul este asigurat cu compania TAROM, iar pachetul costă, per persoană, 499 euro, la care se mai adaugă taxa de aeroport de 120 de euro. Cina de Revelion este opţională şi costă înrte 120 şi 160 de euro de persoană. În cadrul pachetului turistic este inclus şi un tur de jumătate de zi cu autocar şi ghid. Căci este păcat să ajungeţi în Barcelona şi să nu vizitaţi oraşul în mod… profesionist.
Pentru alte amănunte accesaţi: http://paralela45.ro/circuit/revelion-2013-in-barcelona
Legătură permanentă
Mulțumim paralelei 45 pentru ofertele tentante pe care ni le oferă, și ție pentru că ni le faci cunoscute.