Sera veche de la Grădina Botanică, redeschisă cu sprijinul Alpha Bank

După 35 de ani, Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti redeschide Sera Veche, Pavilionul recent reabilitat cu sprijinul Alpha Bank adăpostind un colţ de pădure tropicală.
Sera Veche a Grădinii Botanice a fost construită între anii 1889-1891, după modelul Serelor din Liège (Belgia). În 1976, a fost închisă pentru public, continuând să adăpostească doar plante de cultură. Pavilionul reabilitat in anul 2011 a fost gândit ca un colţ de pădure tropicală. Prin biodiversitatea uluitoare pe care o adăposteşte, pădurea tropicală stârneşte permanent curiozitatea cercetatorilor si impune respect pentru rolul primordial pe care il are in mentinerea vietii pe Terra. Acest pavilion va fi extrem de util studenţilor biologi care pot cunoaşte aici reprezentanţi ai multor familii de plante exotice, pot observa diversitatea formelor biologice, diversitatea tipurilor de organe vegetative, de flori, fructe, seminţe. De asemenea, pavilionul reprezintă un loc ideal pentru activităţi de educaţie ecologică cu preşcolari şi şcolari.
Proiectul de reabilitare a fost sprijinit de Alpha Bank România. Încă din 2010, Alpha Bank sprijină Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti prin Platforma de responsabilitate socială Alpha Green, ce reuneşte iniţiativele în sprijinul protejării mediului înconjurător. Sub umbrela Alpha Green, la Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” s-au organizat numeroase campanii si evenimente: aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Grădinii, plantări de copaci cu participarea angajatilor bancii, concursuri foto, campanii educative, expozitii de plante.

„Alpha Bank România a restaurat un monument istoric de mare valoare, care datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Să ne gândim că Arghezi, Caragiale, Barbilian s-au putut plimba prin această seră cu palmieri şi alte plante tropicale, dar generaţiile următoare n-au mai putut-o vizita. Acum se redeschide această parte din sera veche, care a necesitat reparaţii extinse, în respectul arhitecturii originale. Bătrâna Doamnă care este Grădina Botanică începe să nu mai arate aşa de bătrână, ci să fie pur si simplu o doamnă frumoasă”, a susţinut rectorul Universităţii din Bucureşti, prof.univ.dr. Ioan Pânzaru.

„Suntem încântaţi că Alpha Bank Romania a susţinut proiectul de reabilitare a Pavilionului din cadrul serelor vechi, un monument de patrimoniu care merita să fie redat oraşului şi locuitorilor săi, cu atât mai mult cu cât serele vechi împlinesc în acest an 120 de ani de la înfiinţare. ” a declarat dl. Sergiu Oprescu, Preşedintele Executiv Alpha Bank Romania.

Vizitarea Pavilionului „Pădurea Tropicală” este gratuită. Programul de vizitare este în zilele de marţi, joi, sâmbătă şi duminică, între orele 9 şi 13.

Preţul unui bilet de intrare la Grădina Botanică este de 5 lei, iar al unui bilet redus este de 2 lei. Beneficiază de reducere elevii, studenţii şi pensionarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *