Biografie

Traian Bădulescu este jurnalist de turism cu o experienţă de 15 ani, specialist în comunicare şi relaţii publice, precum şi scriitor de turism dar şi de literatură science fiction (unde este şi promotor al genului). În prezent este director general al firmei de publishing, PR şi evenimente „Travel Advisor Media” (www.advisortravel.ro).

În 1998 a absolvit Şcoala Superioară de Jurnalistică (SSJ), ca şef de promoţie. Între 1996 şi 1998 a coordonat primul ghid cvadrilingv al Bucureştiului (editat de Crystal Publishing), iar între 1997 şi 2002 a fost şef de departament la primul săptămânal de turism din România, „Ziua turistică”. În 1997 şi 1998, a fost unul dintre organizatorii Convenţiei bucureştene de science fiction, intitulată „Picnic la marginea galaxiei”.

În 2001, a fost director de relaţii publice şi programe al Convenţiei Europene de science fiction, Eurocon, care s-a desfăşurat în acel an în România, pe insula Atlantykron.

În acelaşi an a fost ales preşedinte al Federaţiei Naţionale de Tineret pentru Science Fiction, intrând în echipa de organizare a Academiei de Vară „Atlantykron” şi apoi preluând funcţia de redactor şef al revistei Anticipaţia până în 2003. În 2003 a înfiinţat revista „ANAT Media”, a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) – publicaţie pe care a coordonat-o până în 2011, iar din anul 2005 a activat în calitate de consilier de presă şi purtător de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (www.anat.ro), până în 2010.

De-a lungul timpului, Traian Bădulescu a susţinut diferite conferinţe şi expuneri axate pe jurnalism, marketing şi relaţii publice, respectiv turism. Astfel, se pot menţiona Conferinţele de science fiction de la Iaşi şi Timişoara, Conferinţa de astronomie de la Bârlad, conferinţe de la Academia de Studii Economice, la Academia de vară Atlantykron, la diverse evenimente de turism şi seminarii motivaţionale şi de business.

Din 2007 editează revista lunară tour.ist şi site-ul online de turism şi afaceri touristmedia.ro. Între octombrie 2007 şi februarie 2009, Traian Bădulescu a deţinut poziţia de preşedinte al Clubului Presei de Turism (FIJET România) (www.presstour.ro), o organizaţie ce are ca scop consolidarea şi dezvoltarea statutului de jurnalist de turism, devenind apoi vicepreşedinte, responsabil cu partea de relaţii publice şi comunicare. Printre publicaţiile unde a fost manager de proiect se numără „Business Travel Romania” (2005-2006) şi „7 Travel” (2008) (www.7travel-magazine.eu).

Este ofiţer în rezervă al Armatei Române – specializarea artilerie terestră – absolvind, în 2003, Şcoala de Ofiţeri de Artilerie Terestră şi Rachete „Ioan Vodă” (Sibiu). În 2010 a absolvit Masteratul cu specializarea Management şi Marketing în Turism din cadrul Facultăţii de Comerţ a Academiei de Studii Economice (ASE).

Din februarie 2010 este membru al Clubului SKAL – o asociaţie internaţională a profesioniştilor din turism care încurajează şi creează o reţea de profesionişti din toată lumea. Este consultant al Atout France (Agenţia de Dezvoltare Turistică a Franţei) pentru România din 2008, colaborator pe partea de relaţii publice al Organizaţiei Naţionale de Turism a Greciei la Bucureşti, iar din 2011 coordonează un nou proiect editorial pentru profesioniştii din turism: revista „Travel Advisor”. De asemenea, din mai 2011 este consilierul emisiunii de turism „Cu lumea-n cap”, difuzată pe postul Prima TV.

De-a lungul timpului, a obţinut o serie de premii şi distincţii precum Premiul „Jurnalului SF” pentru povestirea „Dolce Vita” (Sărata Monteoru, 1993), Premii pentru proză – Academia Atlantykron (Capidava, 1994 şi 2000), Premii pentru proză – Zilele „In memoriam Dan Merişca” (Iaşi, 1996, 2006), Premiul cotidianului „Curentul” pentru absolvirea Şcolii Superioare de Jurnalism ca şef de promoţie (1998), Premiul „Noul val” al Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România (2001), Premiul „Anda Raicu” al Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România pentru realizarea revistei „ANAT Media” (2007), Premiul Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare Turistică Litoral pentru promovarea rivierei româneşti (2008).

Optimist din fire, deviza lui Traian Bădulescu este „Nu renunţa niciodată” (unul din modelele lui îl constituie Donald Trump – autorul cărţii cu acelaşi nume) iar motto-ul său personal este „Fă în viaţă numai ce îţi place si vei avea succes. Viaţa este ca un joc, dar unul responsabil”.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *