Dubai, o destinație caldă pentru iarnă

Românii au început să descopere Dubaiul ca destinație încă de la începutul anilor 2000. De altfel, Dubai a devenit ultracunoscută ca destinație turistică în 1998, o dată cu inaugurarea  Burj Al Arab, cel mai scump și mai înalt hotel din lume la vremea lui (321 de metri) – mai mare decât Turnul Eiffel și cu doar 60 de metri mai mic decât Empire State Building.

Dubai este o metropolă ultramodernă și nu degeaba i se spune „Ibiza pentru cei foarte bogați”. Deși, a devenit, ca tarife, din ce în ce mai accesibil românilor în ultimii 10 ani. De altfel, Dubai (alături de alte state componente ale Emiratelor Arabe Unite, precum Abu Dhabi sau Sarjah) este cea mai apropiată destinaţie caldă şi sigură a românilor în timpul iernii.

Touroperatorul Paralela 45 are foarte multe oferte avantajoase dedicate acestei destinaţii, pentru toamnă – iarnă – primăvară, inclusiv ofertele de Revelion, cu plecări din București și din Cluj Napoca. Sejururile au o durată de 7 nopţi de cazare cu mic dejun. Zborurile către Dubai au loc, din București, în perioada sezonului de iarnă, în fiecare sâmbătă în perioada 17.11.2018 – 23.03.2019 și, strict de sărbători, în fiecare joi, în perioada 20.12-2018 – 03.01.2019. Zborul va fi efectuat de compania wizzair. Tarifele sunt foarte avantajoase şi pornesc de la 550 de euro de persoană per pachet turistic, cu cazare la hotel de 3 stele cu mic dejun.

Pachetele turistice ale Paralela 45 pentru Dubai includ 7 nopți de cazare, masa conform ofertei alese, bilete de avion dus/intors, taxele de aeroport, transfer aeroport – hotel – aeroport și asistența turistică.

Atenţie! În Dubai se poate călători cu paşaport electronic iar pașapoartele temporare (pe un an de zile) nu sunt acceptate, întrucât poliţia de frontieră locală nu permite intrarea pe teritoriul acestei ţări a titularilor acestui tip de paşaport. Paşapoartele trebuie să fie valabile cel puţin 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

Iată câteva exemple de tarife per pachet turistic. La hotelul Ibis Styles Jumeirah, de 3 stele, pachetul turistic costă de la 730 de euro de persoană per sejur, la hotelul Wyndham Dubai Marina, de la 737 de euro, iar la vestitul Jumeirah Beach, de 5 stele, de la 2452 de euro.

Iată și câteva dintre atracțiile Dubaiului:

► Burj Khalifa, denumit inițial Burj Dubai, este un zgârie-nori din Dubai și cea mai înaltă clădire (structură arhitectonică) construită vreodată de om, măsurând 828 m înălțime.

► Moscheea Jumeirah – una dintre cele mai frumoase și mai mari moschei din Orientul Mijlociu, este un model spectaculos al arhitecturii islamice.

► Emirates Towers – cele două turnuri impresionante, unul de 350 m și celălalt de 305 m, sunt simbolul prosperității orașului.

► Muzeul din Dubai – Al Fahidi Fort găzduiește, într-o clădire impresionantă, Muzeul din Dubai. Construit în jurul anului 1799, a fost pe rând palat, garnizoană și apoi iar palat. A fost restaurant în 1970 pentru a fi folosit ca muzeu. Restul galeriilor au fost terminate în 1995.

► Grădina zoologică din Dubai – este cea mai veche grădină zoologică din Peninsula Arabică.

DUBAI PARKS AND RESORTS – Un parc de distracţii gigantic pentru căutătorii de adrenalină, Dubai Parks and Resorts include Motiongate cu tematică de Hollywood, Bollywood Parks care recrează lumea vibrantă a filmelor indiene şi Legoland Dubai. Iubitorii de roller-coastere se pot bucura în curând şi de Six Flags Dubai, unul dintre cele mai mari parcuri de distracţii din lume.

Pentru mai multe informaţii despre parcuri şi preţuri puteţi vizita website-ul https://www.dubaiparksandresorts.com/en

IMG WORLDS OF ADVENTURE – Dovedind zicala “niciodată nu poţi avea prea mult dintr-un lucru bun”, Dubai continuă distracţia la IMG Worlds of Adventure, inspirat din desenele animate de pe Cartoon Network şi supereroii Marvel, precum şi din tematica dinozaurilor din Forbidden Territory şi invazia distracţiei din LazyTown, vizitatorii Dubaiului pot găsi ceva nou în fiecare zi. Acesta este, la ora actual, cel mai mare parc de distracţii acoperit din lume!

Biletele costă 195 de dirhami pentruadulţi. Pentru mai multe informaţii vizitaţi website-ul http://www.imgworlds.com/en/

GREEN PLANET – Un paradis tropical în inima urbană a oraşului, este primul bio-dom din regiune, recrează lumea încântătoare a unei păduri tropicale cu bogata ei biodiversitate de mai mult de 3.000 de plante şi animale.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi website-ul http://www.thegreenplanetdubai.com/en

Paralela 45 organizează pachete turistice către Dubai cu compania Wizzair. Cazarea este asigurată în peste 40 de hoteluri, de la 3 la 5 stele. Touroperatorul Paralela 45 asigură sejururi şi în câteva hoteluri din celelalte state ale Emiratelor Arabe Unite: Abu Dhabi, Ajman, Fujairah, Ras Al Khaimah şi Sharjah.

 

2 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *