Reţineţi data de 18 ianuarie. Vă recomand „Lacul lebedelor pe gheaţă”

Scena Sălii Palatului va fi acoperită cu 2500 de kg de gheaţă naturală

Reţineţi următoarea dată: sâmbătă, 18 ianuarie, la orele 19.00. Locaţia: Sala Palatului. Eu voi fi acolo cu siguranţă!

Ce se va întâmpla? Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg – considerat deja parte din patrimoniul cultural al Rusiei şi singurul balet profesionist pe gheaţă din lume- ajunge la Bucureşti pentru un spectacol feeric cu reprezentaţia LACUL LEBEDELOR.

„Vinovat” pentru aducerea acestui spectacol în Bucureşti este impresarul german născut în România Christian Raetscher, prin compania Christian Raetscher German Quality Entertainment.

Producţia LACUL LEBEDELOR este pusă în scenă de coregraful (Artist Emerit al Rusiei) Konstantin Rassadin iar în ultimii 5 ani a fost prezentată pe cele mai prestigioase scene din SUA, Canada, Olanda, Germania, China, Spania, Coreea, Taiwan, Grecia, Portugalia, Irlanda, Serbia, Slovenia, Turcia, Elveţia, Columbia şi Argentina.

Faimosul libret ce istoriseşte povestea unor prinţese transformate în lebede de către un vrăjitor malefic al cărui blestem poate fi spulberat doar de iubirea unui prinţ prinde viaţă pe scena – patinoar şi îmbină într-un mod inedit muzica simfonică, gingăşia costumelor şi măiestria balerinilor, într-un spectacol unic.

Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg va oferi şi publicului din România un show impresionant în care minuţiozitatea coregrafiei clasice şi efectele spectacolului pe gheaţă sunt doar două dintre argumentele care îl care recomandă.

Spectacolul pus în scenă de Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce în faţa publicului transpunerea fidelă pe luciul scenei-patinoar a unui spectacol clasic de balet, cu decoruri, costume şi balerini pregătiţi în renumitele şcoli de balet clasic din Rusia. Pentru acest spectacol, scena Sălii Palatului va fi acoperită cu 2500 de kg de gheaţă naturală.

Începând din anul 1995, Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce în faţa publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet transpuse pe geaţă.„Frumoasa din pădurea adormită”, „Lacul lebedelor” şi „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski precum şi „Cenuşăreasa” de Serghei Prokofiev sunt titlurile cu care Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg a susţinut peste 7000 de reprezentaţii.

În decursul timpului, corpul de balet a fost completat de figuri proeminente ale lumii patinajului artistic. Perechea Ludmila Beloussova şi Oleg Protopopov – ce au în palmares titluri europene, mondiale şi olimpice, Alexei Ulanov, campion olimpic, mondial şi european, Ludmila Smirnova – laureată la numeroase campionate olimpice, mondiale şi europene sunt doar câţiva dintre cei care, de-a lungul anilor, au dat strălucire spectacolelor Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg . În prezent, nu mai puţin de 20 de balerini din cadrul ansamblului deţin titlul de Maestru Al Sporturilor în Rusia pentru victoriile reputate în competiţii naţionale şi internaţionale de patinaj artistic.

Baletul pe Gheaţă din Saint-Petersburg (fostul Ansamblu de Stat al Baletului pe Gheaţă din Leningrad) a fost fondat în 1967 de remarcabilul coregraf Konstantin Boyarsky, descendent al renumitei şcoli de balet classic din St Petersburg, cel care a realizat pentru prima oară fuziunea dintre baletul clasic şi patinajul artistic.

În prezent, baletul se află sub îndrumarea directorului artistic Konstantin Rassadin, Artist Emerit în Rusia şi fost solist al celebrului balet Mariinsky. Co-fondator şi Director Muzical al Baletului este dirijorul Leo Korkhin, figură proeminentă a culturii ruseşti, al cărui nume se leagă de celebra Orchestră Simfonică Academică a Societăţii Filarmonice din Sankt Petersburg.

Pentru LACUL LEBEDELOR PE GHEATA sunt disponibile 6 categorii de bilete, ale căror preţuri variază între 100 şi 350 de lei.

Ca bonus de sărbători, orice bilet cumpărat la spectacol înainte de Crăciun beneficiază ulterior de reducere 50% la serviciile oferite de Hotelul de Gheaţă din Bâlea Lac sau Palatul Brukenthal din Avrig.

Membrii Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg vor vizita şi unicul hotel de gheaţă din Europa de Est – vestitul Hotel de Gheaţă de la Lacul Bâlea. Aceştia vor sosi în România după ce vor avea spectacole în Germania şi în Austria (Viena).

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *