Noul album Depeche Mode se numeşte Delta Machine

 

Formaţia Depeche Mode a oferit, în sfârşit, detalii despre noul său album anunţat în octombrie. Albumul se va numi „Delta Machine” şi va fi lansat pe 26 martie, la Casa de discuri Columbia. Cel de-al 13-lea album de studio al formaţiei britanice îi urmează albumului „Sounds of the Universe”, lansat în 2009. Primul single,
„Heaven”, va fi lansat online pe 1 februarie şi fizic pe 4 februarie în Marea Britanie, respectiv pe 5 februarie în SUA. Albumul Delta Machine va fi lansat cu o ediţie standard, precum şi cu una de lux, care include un disc bonus cu patru piese suplimentare, precum şi o carte de 28 de pagini care oferă fotografii de Anton Corbijn. Primul single, „Heaven”, va fi lansat pe disc împreună cu remixuri de la Matthew Dear (ca Matthew Dear vs. Audion), Blawan, Owlle, şi Steps to Heaven.

Delta Machine a fost produs de Ben Hillier şi mixat de Flood. Într-un comunicat de presă, compozitorul Martin Gore a spus: „Conceperea acestui album a fost incredibil de dificilă, deoarece mi-am dorit un sunet foarte modern pentru. Vreau ca oamenii să se simtă bine când ascultă această înregistrare, să obţină o stare de pace. Albumul oferă o stare magică. Vocalistul şi al doilea compozitor al formaţiei, Dave Gahan, subliniază: „Cu această versiune am schimbat complet ideea noastră de a crea un album. Când ne-am lovit de un zid care ne indica faptul că albumul începe să sune prea normal, o luăm de la capăt şi oferim acel sunet organic Depeche Mode. Delta Machine nu este diferit, şi sunt nerăbdător ca fanii noştri să îl asculte”.

Anterior, Gore spusese că „muzica noului album are o atmosferă similară albumelor Violator (1990) şi Songs of Faith and Devotion (1993) şi cred că melodiile de pe acest album se numără printre cele mai bune pe care le-am făcut,” în timp ce Gahan a declarat că „nu este o înregistrare de blues, dar are cu siguranţă o atmosferă sentimentală.”

Depeche Mode va porni la drum în Europa în această primăvară. Turneul european a fost anunţat din octombrie anul trecut, concertul din România, de pe National Arena din Bucureşti, fiind programat pe 15 mai. Datele turneului din America de Nord, care va fi în toamnă, urmează să fie anunţate.

 

Iată titlurile melodiilor noului album Delta Machine:

 
Delta Machine:

 

01 Welcome to My World
02 Angel
03 Heaven
04 Secret to the End
05 My Little Universe
06 Slow
07 Broken
08 The Child Inside
09 Soft Touch/Raw Nerve
10 Should Be Higher
11 Alone
12 Soothe My Soul
13 Goodbye

 

Bonus disc:

 

01 Long Time Lie
02 Happens All the Time
03 Always
04 All That’s Mine

 

4 comentarii


 1. Nu stiu de ce zic ca albumul o sa semene cu Violator si cu Soafd,eu nu cred,Violatorul si sofad sunt doua albume magice,de top pe care le-au creat si nu cred ca o sa mai scoata ceva similar vreodata. Ca fan Depeche Mode pot sa imi dau cu parerea si sa spun ca ultimele doua albume si chiar asta care o sa apara au ceva comun intre ele,ingeri,heaven,universe si mai nou avem tot o piesa pe tema cu ingeri.As vrea sa abordeze alte subiecte nu numai cer,dumnezeu si ingeri. Dupa ce ca prima piesa se numeste angel of love,a doua trebuia sa se cheme heaven,tot in spre directia asta. Iar vocea lui Dave pe angel of love mi se pare chinuita,parca zbiara,parca nu mai e vocea aia calda si melodioasa cu care ne-am obisnuit.
  Am un feeling ca albumul asta va fi sub asteptari,sper sa ma insel.Vrem sclipirea de altadata.

  Răspunde

 2. Era sa uit denumirea de Delta Machine nu cred ca are vreo legatura cu tema albumului,ci a fost pusa ca sa dea bine pe coperta albumului,adica Depeche mode delta machine sa fie cu d-ul in forma de triunghi,vedem cu va fi albumul

  Răspunde

  1. Am mai scris undeva ce urmeaza: daca baietii de la DM ar fi crezut Biblia si pe Dumnezeu (si nu s-ar fi jucat, asa cum au facut-o de mai multe ori) evolutia lor ar fi fost… briliant. Cred ca vor apune. Deja au inceput. Pacat!

   Răspunde

   1. Asta e parerea ta… Mie mi se par brilianti in continuare, si ii tot ascult de vreo 22 de ani. Legat de Biblie si Dumnezeu: ei chiar au folosit motive religioase in melodiile lor, chiar daca mai indraznete.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *