A X-a Ediţie a Concursului naţional Maîtres d’ Hotel

Premianţii ediţiei 2012

La hotelul MARA din Sinaia, pe 14 şi 15 decembrie s-a desfăşurat cea de-a X-a ediţie a Concursului Naţional Maîtres d’Hotel şi a Trofeului MARIAN BUGAN. Organizată de către Asociaţia Naţională a Maître d’Hotel (ANMH), cu sprijinul unor sponsori generoşi, manifestarea a adus în etapa finală competitori din 14 regiuni, ce activează în hoteluri şi restaurante din România.

Marele Premiu şi Trofeul MARIAN BUGAN a fost adjudecat de Alin Mihalcea (Lira Cop Creative). Locul 1 a revenit Elenei Nistor (Rossetya), locul 2 lui Ovidiu Olteanu (Welness Cuisine), toţi din Bucureşti, iar locul 3 a fost ocupat de Dan Cojocneanu (City Plaza) din Cluj.  O Menţiune specială a fost decernată Marianei Suciu (Continental) din Oradea. Distincţiile au constat în premii în bani, stagii şi cursuri de pregătire oferite la şcoli de profil. Toţi participanţii au primit Diplome de merit. Aceştia şi-au etalat cunoştinţele profesionale în cadrul a trei probe: Scrisă (ce a conţinut noţiuni tehnice necesare serviciilor în domeniul restauraţie); Practică (decantarea vinului), şi cea Finală (tranşarea unui pui, respectiv realizarea unui desert la masa clientului, cu piersici flambate).

Juriul condus de către prof. Constantin Florea a avut în componenţă  specialişti cotaţi din domeniu,  parte din ei laureaţi ai ediţiilor anterioare: Cornelia Toma, Florin Voica, Radu Nicolescu, Elena Chiriac, Alexandru Ţucudean, Velea, Sergiu Nedelea, Bogdan Dumitrescu, Marius Bratu, Paul Soare etc.

 

Alin Mihalcea, câştigătorul Marelui Premiu

„Mă bucur că şi la cea de-a X-a ediţie am reuşit să motivăm participarea a zeci de tineri atraşi de această profesie. Mulţumesc cu această ocazie sponsorilor care au sprijinit un act de cultură turistică de înaltă clasă profesională. Trofeul MARIAN BUGAN are o conotaţie specială pentru organizatori dar şi pentru participanţi. El a fost creat în urmă cu aproape 10 ani şi poartă numele celui care a fondat la Bucureşti, prima şcoală vocaţională privată de învăţământ turistic THR-CG (Tourism, Hoteluri şi Restaurante & Consulting Group), în care s-au pregătit sute de tineri. El a creat în acest scop şi Fundaţia Europeană pentru Învăţământ Hotelier Turistic prin care a lansat Colecţia THR unde au apărut cele mai importante manuale şi lucrări didactice în sprijinul dezvoltării carierelor în turism. Din nefericire o boală incurabilă ni l-a răpit prematur” – arăta Nicolae Pupăză, preşedintele ANMH.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *