Paralela 45 și Automobil Clubul Român susțin vacanțele cu mașina

Vacanțele cu mașina oferă multă libertate de mișcare, pe distanțe mici și medii. Poți împacheta mai multe bagaje și… o poți lua chiar și pe bunica pentru a avea grijă de cei mici. În acest sens, Paralela 45, unul dintre cei mai cunoscuți și mai vechi touroperatori din România, a încheiat un parteneriat cu Automobil Club Român (ACR). Scopul este de a oferi cât mai multe beneficia șoferilor-turiști.

Dacă ți-ai făcut bagajul pentru următoarea vacanță cu mașina prin țară sau în străinătate, poți transforma orele petrecute pe drum în amintiri de neuitat. Nu lăsa un eveniment rutier neplăcut să îți strice vacanța. Paralela 45 și Automobil Clubul Român îți transformă, astfel, vacanța cu mașina într-o #experientadeneuitat. Nu poți petrece o zi întreagă pe marginea șoselei așteptând să oprească cineva să te ajute, sau pentru orice defecțiune tehnică să îți strici toată vacanța.

Potrivit ACR, conducătorul auto trebuie să aibă la ieșirea din țară următoarele documente: pașaport valabil, asigurare medicală, Cartea Verde, certificatul de înmatriculare cu viză ITP în termen, Permisul Internațional de Conducere.

Dacă autoturismul nu este în proprietate personală, atunci este necesară o procură legalizată la notariat, prin care proprietarul vă permite să ieșiți cu autoturismul din țară și să îl conduceți pe teritoriul țărilor pe care intenționați să le vizitați. În cazul persoanelor juridice, este suficient un act ștampilat și semnat, care să ateste faptul că persoana care pleacă peste graniță poate părăsi teritoriul României cu mașina respectivă.

 

 

 

 

 

 

De asemenea, ACR recomandă șoferilor-turiști să aibă la ei hărți cu trasee rutiere, ghiduri turistice cuprinzând rețeaua hotelieră, obiective de vizitat, unități de asistență medicală, servicii publice, medicamente de uz curent precum și actele necesare deplasării, iar, unde este cazul, fotocopii ale acestora.

Atenție! În Portugalia, Spania, Italia, Ungaria și Austria s-a introdus obligativitatea existenței în dotarea automobilului a unei veste reflectorizante. Vesta se va utiliza în caz de până de orice tip, persoana care se află în afara autoturismului aflat în pană fiind obligată să poarte această vestă. Foarte curând, această obligativitate va avea caracter general pe teritoriul Uniunii Europene, țările care au introdus-o făcând demersuri în acest sens.

Automobil Clubul Român a lansat, încă de anul trecut, aplicația “Plimbă Ursul”, fiind primul joc anti-plictiseală la drum lung, în care copiii învață reguli de circulație și sunt implicați activ în siguranța rutieră. Atunci când se porniește aplicația într-o mașină în mers, jocul este direct influențat de viteza reală a mașinii, prin GPS. Când viteza legală este depășită, copilul este anunțat în timp real de către dl. Urs, personajul principal din joc, și este rugat să-l atenționeze pe șofer pentru a încetini. Dacă șoferul nu reduce viteza în timp util, copilul pierde puncte sau jocul chiar se termină.

Jocul este disponibil gratuit în Google Play si App Store și se bucură de un succes deosebit în rândul copiilor, având deja câteva zeci de mii de descărcări.

De asemenea, această aplicație a suscitat interes pe foarte multe canale media, fiind deja cunoscută în întreaga lume. Chiar recent, Federația Internațională a Automobilului a publicat în newsletter-ul său lunar, beneficiile acestei aplicații.

Aplicația “Plimbă Ursul” este un proiect dezvoltat de Automobil Clubul Român în colaborare cu FIA (Federation Internationale de l’Automobile) și agenția Publicis România, în cadrul Campaniei ”Deceniul Mondial al Siguranței Rutiere 2011 – 2020”.

Turiștii Paralela 45 beneficiază de un discount de 10% pentru abonamentul de membru ACR. Voi reveni și cu alte articole cu sfaturi pentru șoferii-călători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *