Cum să petreci altfel Revelionul: Hanul Ancuţei şi Hotel Roman Plaza

Afis-3-4-5 (2)După cum poate aţi observat, în ultimul an m-am concentrat mult pe promovarea României şi a obiectivelor sale turistice (nu că nu aş fi făcut-o şi înainte). Pur şi simplu, n-am mai avut timp să ies din ţară, atât de multe drumuri am avut prin România…

Acum ceva timp vă recomandam Hanul Ancuţei, loc istoric pe care îl cunosc de mult timp. Ce aţi spune de un Revelion care să combine cazare la Hotelul Roman Plaza din (fireşte) Roman cu petrecerea trecerii dintre ani la Hanul Ancuţei?

Dacă de Hanul Ancuţei aţi auzit cu siguranţă (oare ce român nu a auzit de vestitul han introdus în legendă de marele scriitor Sadoveanu?), poate că de hotelul Roman Plaza nu aţi auzit. A fost renovat recent, mai precis anul trecut, şi merită 4 stele plus. Sincer, este una dintre marile surprize hoteliere pe care le-am întâlnit în ultimii ani, în afara Capitalei. Sper că fotografiile făcute de mine vă vor convinge.

WP_20141101_026Sejurul de Revelion include 3 nopţi de cazare cu mic dejun (30 decembrie – 2 ianuarie) la hotelul Roman Plaza şi petrecerea de Revelion la Hanul Ancuţei, aflat la 28 de km de Roman. De asemenea, turiştii beneficiază de acces
nelimitat la Spa, excursie în zona turistică Neamț, 3 prânzuri, 3 cine inclusiv meniul festiv de Revelion și Carnaval. Deci… cam all inclusive. Cinele au loc în Salonul Albastru al hotelului Roman Plaza, o încăpere superbă, decorată în cel mai pur stil baroc.WP_20141101_003

Hotelul Roman Plaza (fostul hotel Roman) este situat chiar în centrul oraşului, pe Bd. Roman-Muşat nr. 26. În mod normal, din Bucureşti nu aveţi cum să faceţi mai mult de 5 ore cu automobilul, cu tot cu mici pauze.

Excursia turistică în zona turistică Neamţ, programată pe 31 decembrie, include o vizită la Cetatea Neamţului, la Rezervaţia de zimbri, la mănăstirea Agapia, la Muzeul Etnografic Nicolae Popa şi un prânz la Mănăstirea Vovidenia Târpeşti. Pe 1 ianuarie, după petrecerea de la Hanul Ancuţei, care începe la orele 20.00, urmează un program liber de relaxare. „Vedeta” va fi Spa-ul din cadrul Roman – Plaza, unde turiştii vor avea ocazia să se bucure de masaj și o gamă largă de facilități. WP_20141101_011

Şi pe 1 ianuarie seara, Hanul Ancuţei vă aşteaptă la un Carnaval şi la o cină festivă. Opțional se asigură transportul și din București sau se poate prelungi cu zi atât înaninte de începerea programului, cât și după sfârșitul programului respectiv, respectiv 29 decembrie sau ianuarie.

meniu-revelionCe înseamnă Revelionul la Hanul Ancuţei? Bucate alese și băutură rafinată, datini și obiceiuri din străbuni, muzică live, dans și voie bună. Invitat special va fi interpreta Anișoara Puică din Chişinău. De asemenea, vă vor încânta auzul formația de muzică live Clasic, iar dansurile populare vor fi asigurate de ansamblul Comorile Neamțului. Ar mai fi obiceiuri și datini de Anul Nou, tombolă, concursuri, foc de artificii.
Meniul rafinat românesc include piept de rată afumat pe țelină cu capere, batog de morun, icre de știucă pe lime, chișcă, cighir învelit în prapure, ficat de rată și struguri în jeleu din vin Muscat de Pietroasele, duet de vită cu cerb cu sos de praz și busuioc, brânzeturi românești cu nuci și struguri şi multe altele.

Ca să închei, dacă v-am convins, preţul pentru pachetul turistic de Revelion este de 395 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *