Entuziasm şi prietenie: Young Skål Bucureşti

Skal este un club internaţional al profesioniştilor din turism. În România, primul Club Skal – Bucureşti a fost înfiinţat în 1999. În 2010 am devenit şi eu membru al acestui club select, calitate care mă onorează. Ei bine, Skal are şi un departament de tineret –  YOUNG SKÅL. Acesta are deja 50 de membri – viitoarea generaţie a industriei turistice din România. Am primit cu încântare un comunicat de presă de la PR-ul Young Skal, Mădălina Nicolescu, pe care vi-l redau acum.

Pe data de 3 martie 2013, prin alegerea primului bord de conducere, a luat fiinţă YOUNG SKÅL Bucureşti, filiala de tineret a organizaţiei Skål International.  Cu peste 50 de membrii, Young Skål este prima filială de tineret a clubului in România. Grupul este format din membri tineri, ambiţioşi şi entuziaşti pentru crearea unui viitor în industria turistică, ce urmăresc o continuă dezvoltare personală şi profesională prin crearea de noi legături şi prietenii, dar şi prin crearea unor proiecte îndrăzneţe.

Young Skål este o organizaţie profesională non-profit care se adresează tuturor tinerilor cu studii în turism sau care lucrează în turism, hoteluri, leisure sau transport persoane.

Young Skål reprezintă filiala de tineret a SKÅL International. Skål este o reţea mondială de persoane care contribuie la dezvoltarea industriei turismului şi, pe baza de prietenie între membrii, membrii SKÅL s-au angajat la pace şi întelegere internatională. Acestia sunt angajaţi la dezvoltarea turismului durabil la nivel de întreprindere, la nivel local, naţional şi internaţional. Prima organizaţie a fost creată în anul 1932 la Paris. In prezent in Skål sunt peste 20.000 de membri înregistraţi în întreaga lume.  Skål Romania a luat fiinţă în anul 1999 având ca scop promovarea şi dezvoltarea în România a unei activităţi de turism decente, oneste şi corecte.

Cuvantul „SKÅL” este de origine scandinava care în vremurile de demult însemna un mod de salut. In prezent, acesta reprezintă abrevierea cuvintelor: Sundhet- sănătate , Karlek- iubire, Alder- viaţă lungă, Lycka- fericire. Motto-ul după care ne ghidăm este: ,,Our Attitude(s), Define(s) our altitude. The Sky is the Limit!”. SKÅL!

Despre Clubul Skal

Skål Romania este o organizatie care reuneste toate sectoarele din industria turistica: Hoteluri, Tour Operatori, Transportatori, Organizatori Evenimente precum si alte servicii conexe din domeniul Ospitalitatii. In prezent Clubul Skål Romania numara 76 de membri, 14 dintre acestia fiind membri fondatori. Membrii Clubului se intrunesc de 11 ori pe an, in a doua joi din fiecare luna, exceptand luna august. Boardul de Conducere Skål Romania se schimba prin alegeri libere o data la 2 ani.
Spiritul Clubului Skål Romania incurajeaza dezvoltarea de relatii personale si interpersonale cu membrii Skål din Romania, precum si cu intreaga familie Skål de peste hotare.
Membrii Clubului, directori si presedinti de societati din turism, se intalnesc pentru a discuta si a pune la punct probleme de interes reciproc. Aici, in atmosfera prieteneasca propavaduita de « Parintele Skål » – Florimond VOLCKAERT, ideile, oportunitatile si problemele din industrie in general, sunt discutate atit din punct de vedere profesional cit si al afacerilor.
Pentru a fi apreciate, relatiile de prietenie din cadrul Skål trebuie experimentate. De aceea sloganul Skål este « Sa faci afaceri cu prietenii – Doing business among friends ».

4 comentarii


    1. Razvan, eu zic ca merita. Ai de spus un cuvant acolo. Si cu ocazia asta, vom mai fi colegi si intr-o organizatie de prestigiu 🙂 Eu iti recomand Skal. Discutam dupa ce revii, saptamana viitoare.

      Răspunde

  1. Cu siguranta are ce sa invete la Young Skal Razvan si va fi unde i este locul, la grupa mica de tinere sperante a turismului. De fapt cred ca ar fi prima grupa de turism din care ar face parte si ar castiga o alta experienta, profesionala in afara de experienta de turist.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *