Cati Călin: Într-o relaţie suntem 3

Continui azi seria de articole dedicate dezvoltării personale. Invitatul meu de astăzi este psihologul Cati Călin. Trainer şi consultant în metoda ESPERE® la Centrul AmaneSer, Cati are o experienţă de peste 10 ani în domeniu şi este autorul mai multor articole şi studii. Relaţia dintre doi oameni este extrem de importantă, aşa că vă recomand sfaturile lui Cati. Lectură plăcută!

De obicei credem ca atunci cand relationam cu cineva suntem doar noi 2, adica EU si CELALALT. Metoda ESPERE® inoveaza total conceptul relatiei, spunandu-ne ca de fapt exista 3 parti integrante si vii : Eu, Celalalt si Relatia dintre noi.

Iar asa cum e de dorit ca fiecare partener din relatie sa aiba grija de el insusi e de asemenea de dorit ca si relatia sa fie una frumoasa, ca sa ne placa sa fim in ea.

Acum intrebarea este cum sa avem grija de aceasta relatie, care este ceva imaterial, nepalpabil, pe care de obicei nu o vedem si nu tinem cont de ea?

Pentru a putea avea grija de ea, in primul rand e necesar sa o vedem. Metoda ESPERE® propune sa o vizualizam, printr-o esarfa. Esarfa, dupa cum stiti are doua capete, un capat este tinut de mine si un capat este tinut de celalalt.

Deci relatia, vizualizata printr-o esarfa, va fi canalul sau drumul prin care mesajele trec de la unul la celalalt, iar ca aceste mesaje sa treaca este necesar ca fiecare sa tina de capatul sau de relatie.

Calitatea vietii fiecaruia dintre noi ( a lui EU si a lui CELALALT) va depinde de felul in care stiu sa gestionez gandurile mele, emotiile si sentimentele mele, starile mele.

Calitatea relatiei va depinde de calitatea mesajelor care circula prin ea. Aceste mesaje pot sa faca relatia mai frumoasa, mai vie, sau dimpotriva, o pot otravi.

Te invitam in exercitiul saptamanii sa vizualizezi si tu relatiile tale :

  • In primul rand gandeste-te care sunt relatiile tale cele mai importante (cu partenerul(a) ta, cu copilul, cu mama, cu tata, cu seful, cu subalternii, cu prietenul tau, cu soacra – da, stim ca aceasta relatie poate fi « incantator » de importanta)
  • Gaseste prin casa esarfe, daca nu ai esarfe, poti folosi un obiect flexibil cu doua capete, sireturi, panglici, poti desena,… ai libertatea sa fii creativ
  • Chiar daca pare poate bizar ce iti cerem, iti garantam ca merita exercitiul – in plus vei stimula creierul tau drept, functia lui simbolica, si stii cat de importanta este sanatatea creierului J;
  • Ia-ti un moment sa alegi sau sa desenezi cate o esarfa care sa reprezinte relatia ta cu fiecare, pe rand.
  • Ei, esti multumit de rezultat ? Relatiile tale sunt frumoase, fluide, in culorile curcubeului, sau au noduri, gauri, sunt destramate, au culori mohorate?
  • Vrei sa faci ceva pentru a le mentine frumoase si a le transforma pe cele de care nu esti multumit in prezent?
  • Daca da, atunci ai facut deja un pas important spre schimbare si te invitam sa incepi folosirea instrumentelor si regulilor de igiena relationala ale Metodei ESPERE®.

Te invitam la urmatoarele noastre evenimente, sustinute de Aleth Anquet in Romania

Workshopul: Totul este limbaj. Ascultă! Cuvinte, emoţii, mesaje ale corpului, comportamente atipice, 2-3 martie 2013 se adresează tuturor persoanelor care îşi doresc să îşi îmbunătăţească viaţa şi relaţiile inter-personale şi care caută  să îşi înţeleagă anumite comportamente, emoţii şi somatizări.

Conferinţa: Construieşte o relaţie sănătoasă cu copilul tău din 28 februarie 2013 se adresează părinţilor, cadrelor didactice şi tuturor persoanelor interesate de îmbunătăţirea relaţiei cu copiii.

Obiectivul este acela de a oferi participanţilor noi modalităţi de comunicare care să îi ajute în situaţiile dificile cu care se confruntă şi instrumente utile pentru a îşi susţine copiii să devină adulţi împliniţi.

Pentru mai multe detalii şi înscrieri:

www.amaneser.ro

e-mail: amaneser@amaneser.ro

Tel: 021/327.54.45 / 0723.396.368

http://www.facebook.com/AlethNaquetInRomania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *