România – o fotografie şi o poveste (1)

Mănăstirea Curtea de Argeş iarna

Îmi iubesc ţara şi o spun cu sinceritate. Nu aş pleca definitiv niciodată de aici. Pentru că – în pofida problemelor pe care le avem – sunt convins că există viitor şi aici. Pe de altă parte, în toată lume sunt probleme. Ba, în multe locuri, mai mari decât la noi.
Avem o ţară frumoasă. Ştiu, e un truism. Şi ca să dovedesc că avem o ţară de nepărăsit definitiv, începând de azi, zi de zi, o să postez o fotografie proprie (una din pasiunile mele) cu locuri şi oameni din ţara noastră, alături de o mică poveste. Până la urmă… o imagine face cât o mie de cuvinte. Şi o să încerc să fac acest lucru zi de zi.

Aflată în oraşul Curtea de Argeş, este, probabil, una dintre cele mai frumoase biserici ortodoxe din lume, însă insuficient promovată turistic. Da, ar trebui să fie un reper al ortodoxiei dar şi un reper turistic renumit. Valorea arhitecturală este imensă. Aici sunt înmormântaţi şi regii României. Mănăstirea a fost construită de Neagoe Basarab (1512 – 1517) pe locul vechii mitropolii (1359). Pictura interioară, realizată de zugravul Dobromir, a fost terminată în anul 1526, în timpul domniei lui Radu de la Afumați. Legat de construirea edificiului avem vestita legendă populară a Meşterului Manole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *