S-a dat startul la Laponia și la Moș Crăciun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tradiţia de a petrecere un Crăciun mai „exotic”, în îndepărtata Laponie, în nordul Finlandei, se continuă și în acest an. Noutatea este că rezervările au pornit deja! Datorită succesului acestui program, turiștii care își permit financiar fac rezervările din ce în ce mai devreme.

Şi în acest an sunt organizate două curse charter cu plecare din Bucureşti: una pe 18 şi una pe 22 decembrie 2018. Destinaţia: staţiunea Levi din Laponia. Durata fiecărui sejur: 5 zile, 4 nopţi. Titlul pachetului turistic: ”Charter în Țara lui Moș Crăciun”.

Puteţi merge, alături de copii sau de persoana dragă aici, prin touroperatorul Paralela 45. Cazarea este asigurată la hotelurile de 4 stele Levi Panorama şi Sokos Levi. În cadrul pachetului intră micul dejun, cina din prima seară şi cina festivă de Crăciun de pe 24 decembrie, transferurile de la şi către aeroport.

Până la urmă, o dată în viață poți trăi o poveste magică în Laponia, printre păduri încărcate de zăpadă, lacuri înghețate, reni, curse aventuroase cu săniuțe trase de husky și, bineînțeles, alături de cel mai iubit moșuleț care îi așteaptă, an de an, pe cei mici, cu multe daruri, dorințe ascunse, cântece și poezii.

De asemenea, sunt asigurate excursia „Întâlnire cu Moş Crăciun și familia”, excursie la Rovaniemi cu vizitarea tematică a Santa Park și a Satului lui Moș Crăciun și Safari cu husky pe o distanță de 2,5 km. Dar care este preţul? Pornește de la 1690 de euro locul în camera dublă standard pentru adult pentru primul pachet turistic, cu plecare pe 18 decembrie, respectiv de la 1879 de euro pentru cel de-al doilea pachet turistic, care cuprinde și Crăciunul, cu plecare pe 22 decembrie. şi 1573 de euro în camera dublă superior. Pentru copii, preţul porneşte de la 1332 de euro pentru prima plecare, iar pentru cea de-a doua, de la 1473 de euro. Aceste tarife, potrivit politicii de transparență a prețurilor promovată de Paralela 45, includ și taxele de aeroport, transferurile aeroport – hotel – aeroport, excursiile incluse în program, cadourile pentru copii, asigurarea storno și medicală, costumele de protecție termică, ghid local și însoțitor român de grup.

Ca excursii opționale, merită amintite Safari la ferma de reni, Snowmobile Safari, Pescuit la copcă și vizitarea Lainio Snow Village, unde se află un hotel de gheață.

Staţiunea Levi este situată în regiunea Kittila din Laponia finlandeză. Levi este renumită pentru Levitunturi, căutată pentru cele 15 piste de schi  iluminate noaptea în timul iernii (octombrie – iunie), precum și pentru ciclism montan în timpul verii. Cel mai apropiat aeroport de statiunea Levi este în Kittila, la aproximativ 15 minute de mers cu mașina sau cu autobuzul.

Zona înconjurătoare este relativ plată, ceea ce face ca zona să fie căutată şi pentru alte activități, cum ar fi schi fond, sanie trasă de câini și drumeții. Aici puteţi vedea aurora boreal sau soarele pe cer la miezul nopţii. Levi este, astfel, o destinaţie de vacanţă pentru familii accesibilă pe tot parcursul anului. Dar în special de Crăciun, când este cea mai căutată!

Iată ce facilităţi şi servicii oferă staţiunea Levi: 30 de restaurante, centru spa, servicii selecte pentru tratamente de frumuseţe & sănătate, centru de fitness, câteva magazine alimentare, magazine de suveniruri, o capelă, câteva magazine cu haine şi echipamente de iarnă, bijuterii şi vinării, oficiu poştal, farmacie, cabinet medical particular, 3 super market-uri, cursuri de golf etc.

În imediata apropiere a staţiunii Levi puteți găsi casa lui Moș Crăciun și un sat de zăpadă (numai iarna), cu locuințe, restaurant, hotel și bar, toate făcute din gheață. Există, de asemenea, zone de pescuit la copcă și un teren de golf de clasă mondială pentru sezonul de vară.

Atenţie! Iarna, temperatura a ajuns şi la -50 ° C, aşa că sunt necesare costumele cu protecţie termică.  Străbătută de Cercul Polar, Laponia este aproape o ţară în sine. Cuprinde o treime din suprafaţa Finlandei şi se întinde între Rusia, Suedia şi Norvegia. Este cunoscută în întreaga lume drept “Ţara lui Moş Crăciun”, locul magic unde alături de  spiriduşi, Moşul pregăteşte cadourile pe care le trimite în seara de Ajun copiilor de pretutindeni, străbătând lumea în sania trasă de reni. Cei mici îi pot scrie tot timpul anului lui Moş Crăciun, care le primeşte dorinţele la Biroul Poştal din Korvatunturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *