Unde plecăm de 1 Mai și de Rusalii

Românii au început să descopere și să folosească din ce în ce mai des minivacanțele în scop turistic. Iar cele mai importante miniconcedii care urmează sunt cele de 1 Mai și de Rusalii. Vorbim și de o perioadă de 3-4 nopți de cazare, suficient să determine un turist să aleagă o destinație. În acest an am observat o mare diversificare a destinațiilor de 1 Mai. Mulți turiști aleg circuite prin țară sau străinătate, Delta Dunării și turism rural, pe lângă clasicul Litoral.
Câștigător, ca număr de turiști, este Litoralul Mării Negre, dar sunt multe solicitări și pentru Bulgaria, Grecia, Turcia. De asemenea, la mare căutare sunt city break-urile și circuitele prin Europa, dar și destinații precum Republica Moldova, pentru care se înregistrează o creștere a cererii, Maroc, Azore și Madeira etc.
Constat că și România a început să primească turiști străini de 1 Mai, din țări precum Israel, Austria, Germania, Polonia, Marea Britanie, Grecia etc.
Paralela 45 propune o serie de destinații inedite, atât de 1 Mai, cât și de Rusalii. Istanbulul este iar la mare căutare, și aceasta este dovedită de cererea mare înregistrată în ultima vreme. Touroperatorul român organizează un circuit cu autocarul cu plecare din Cluj, dar cu trecere și prin București și cu destinația finală Istanbul. Tarifele pornesc de la 189 de euro de persoană, iar pachetul turistic, integrat în circuitele ”Route45”, are loc în perioada 27 aprilie – 2 mai și cuprinde 3 nopți de cazare la hoteluri de 4 stele din Istanbul.
Pentru clasica Bulgarie mai sunt încă disponibile sejururi inclusiv de 1 Mai. Tarifele încep de la 27 de euro și ajung la 50 de euro de persoană pe noapte. Cele mai căutate stațiuni sunt cele din nordul Litoralului bulgăresc: Albena și Nisipurile de Aur.
Dar să ne îndepărtăm un pic de zona Balcanilor. Turiștii cu mai mult timp și cu ceva mai mulți bani pot alege un circuit Azore și Madeira, în perioada 29 aprilie – 7 mai. Am fost în ambele arhipelaguri și pot spune că merită din plin. În Madeira este primăvară eternă, climba fiind similară Tenerifelor, iar în Azore este o climă blândă, deși se află ceva mai la nord, aproape de mijlocul Atlanticului. Ambele arhipelaguri au un patrimoniu cultural deosebit și, chiar dacă se află în Oceanul Atlantic, combină exotismul naturii cu stilul european, în special portughez.
Tarifele pornesc de la 1070 de euro de persoană per pachet turistic. Se va zbura cu compania aeriană națională portugheză TAP iar cazarea va fi la hoteluri de 4 stele. Din arhipelagul Azore se va vizita insula Sao Miguel.
O altă perioadă liberă va fi cea de Rusalii. O ofertă interesantă constă într-o vacanță la Lacul Garda (nordul Italiei), în perioada 26 mai – 1 iunie. Se va zbura cu Blue Air pe ruta București – Milano, vor fi 6 nopți de cazare la hoteluri de 3 stele iar tarifele pornesc de la 695 de euro de persoană. Turistul va fi încântat de combinația dintre peisajele naturale superbe și patrimoniul medieval.
Alte destinații de Rusalii pe care vi le recomand sunt Țările Baltice (7 nopți de cazare și tarife pornind de la 799 de euro de persoană, zbor cu compania poloneză LOT. Pe traseu se va vizita și Varșovia. De asemenea, Paralela 45 propune un circuit clasic de 5 zile, dar atractiv și accesibil: Budapesta – Viena – Bratislava. Cazarea va fi asigurată la hoteluri de 3 stele iar tarifele pornesc de la 245 de euro per pachet turistic.
Nu pot încheia decât cu o destinație dragă mie și care a început să fie dragă tuturor românilor: Republica Moldova. Plecarea va fi pe 25 mai, iar circuitul va dura 4 zile. Tarifele pornesc de la 185 de euro de persoană iar cazarea va fi asigurată la hoteluri de 3 stele. Se vor vizita Chișinău, Tighina, Tiraspol, mănăstirea Noul Neamț, complexul medieval de la Orheiul Vechi dar și vestitele crame de la Cricova.â
Nu-mi rămâne decât să vă urez minivacanțe plăcute de 1 Mai și de Rusalii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *