Povestea visătorilor pragmatici la RFI

Întotdeauna merg cu plăcere la emisiunea Business ON AIR, moderată de Daniel Pavel şi difuzată de RFI (Radio France International) în fiecare joi, între orele 13.30 şi 14.00. Această emisiune îmbină informaţii legate de tendinţele de business ale pieţei cu sfaturi antreprenoriale utile. Business ON AIR este o platformă de dialog radiofonic pentru mediul de afaceri. Misiunea proiectului media Business ON AIR este aceea de a oferi porţia săptămânală de inspiraţie antreprenorială. Ascultă poveştile supravieţuitorilor diverselor crize legate de activitatea de business. Prin metodele folosite şi prin puterea exemplului personal, întreprinzătorii şi managerii care reuşesc să aibă performanţă economică reprezintă un exemplu inspiraţional pentru ceilalţi întreprinzători români, dar şi pentru publicul larg, interesat de afaceri, economie şi finanţe.

Emisiunea de pe 20 februarie m-a avut din nou invitat. Am discutat despre Campionatul European de Snooker care va avea lor în Bucureşti, la hotelul Caro, între 18 şi 29 martie, despre noul proiect în care sunt implicat alături de Raluca Repanovici, Innovation Travel, despre industria de evenimente din România precum şi despre câteva idei de antreprenoriat.

Redau mai jos rândurile publicate succint pe site-ul RFI, alături de înregistrarea emisiunii.

Povestea visătorilor pragmatici

Am dialogat astăzi cu un observator atent şi de durată al fenomenului industriei de turism din România, îl numim aici pe Traian Bădulescu. Jurnalist şi comunicator, dar şi antreprenor şi

Daniel Pavel

promotor al businessului efectuat în matricea MICE – meetings, incentives, conferences and events, are un nou proiect de business.

Innovation Travel este cel mai recent proiect antreprenorial al lui Traian, care duce la nivelul următor, priceperea, competenţele şi talentul în a promova turismul, jucătorii acestei branşe, atât în parte de loisir, cât mai ales, în componenta de business travel. Un prim eveniment pus la cale este  Campionatului European de Snooker, ce va avea loc între 18 şi 29 martie, la hotelul Caro din Bucureşti.

Cifrele arată şi ele foarte bine, pentru că peste 250 de participanţi din toată Europa,alături de peste 100 de însoţitori, zona anglo-saxonă având ponderea cea mai mare. Bucureştiul şi România ca destinaţii de turism corporate, iată câteva dintre punctele de discuţie de astăzi.

În opinia sa, ADN-ul antreprenorial este compus, esenţialmente, din fibra visătorului pragmatic, competenţă în domeniul de acţiune, care trebuie să vină întotdeauna la pachet cu pasiunea de a face acel anume lucru, şi curajul, acel bun curaj al temerarului antreprenor. Mai ales autohton, am adăuga noi. (sursa: Site-ul RFI – http://www.rfi.ro/emisiunile-rfi-ro-47821-povestea-visatorilor-pragmatici).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *