Bucharest International Film Festival (BIFF) aniversează ediția  XX

În acest an, festivalul va avea loc în perioada 19-29 septembrie și va dura zece zile

► Alte noutăți: introducerea competiției de scurtmetraje internaționale, precum și a unui nou premiu acordat distribuitorului român, pentru distribuția în România a filmului câștigător BIFF

Cea de-a XX-a ediție aniversară a prestigiosului Bucharest International Film Festival (BIFF, de urmărit site-ul www.biff.com.ro) va avea loc în perioada 19-29 septembrie 2024 și va aduce în prim-plan universul fascinant al cinematografiei internaționale, filme remarcabile, în premieră națională, transformând Capitala în epicentrul artei cinematografice.

Ediția aniversară aduce câteva noutăți importante: mărirea duratei festivalului la zece zile, introducerea competiției de scurtmetraje internaționale, precum și un premiu pentru distribuitorul filmului în România.

”Festivalul Internațional de Film București a fost creat, cu 20 de ani în urmă de două femei, Giulia Dobre și de subsemnata, într-o perioadă în care Cinematograful românesc explodase. Totusi, a fost un drum anevoios și pe atunci cumva hilar: o femeie la cârma unui festival internațional de film? M-am îndreptat către cinematograful de artă și de autor către filmul minimalist. Ne-am dorit ca publicul bucureștean să intre în contact cu acest nou gen cinematografic. Am pornit pe un drum abrupt cu multe obstacole dar mi-am urmat calea aleasă cu mult timp în urmă: să aducem la București, în premieră națională, unele dintre cele mai valoroase producții cinematografice ale momentului, mici bijuterii cinematografice. Nu m-am abătut de la acest drum ales cu grijă. Acum, BIFF împlinește 20 de de existență, lucru ce ar fi părut de neconceput acum 10 ani. Sărbătorim acești 20 de ani, în felul nostru, cu o secțiune nouă internațională de film de scurt-metraj și cu un nou premiu dedicat distribuitorului român care va prelua filmul câștigător al BIFF. Așa că la 20 de ani de existență ai BIFF vă așteptăm să ne fiți alături, să umpleți sălile, pentru că noi vă promitem o selecție cinematografică marca “BIFF”, declară Dana Dimitriu-Chelba, directorul și fondatorul Festivalului.

BIFF a devenit un reper pe harta României dar și a Europei, atrăgând, de la an la an, din ce în ce mai mulți participanți și vizitatori străini.

În cadrul Bucharest International Film Festival 2024, cinefilii vor avea ocazia unică de a explora o selecție remarcabilă de lungmetraje, înscrise în cursa pentru trofeul BIFF 2024. Juriul internațional, format din personalități de marcă din industria cinematografică, va avea misiunea de a desemna câștigătorii.

BIFF rămâne un punct de reper în peisajul cinematografic, fiind singura competiție din București dedicată lungmetrajelor.

Bucharest International Film Festival (BIFF) este organizat de Fundaţia Charta şi Asociaţia Culturală Grigore Vasiliu Birlic, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României și realizat cu sprijinul Ministerului Culturii.

Pentru mai mult detalii vizitaţi pagina oficială a festivalului www.biff.com.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *