Fly Romania decolează pe 15 mai. Printre destinaţiile-premieră: Tulcea

Fly Romania va opera zboruri de linie interne şi internaţionale începând cu data de 15 mai 2014. Pe lângă cursele interne, compania aeriana va acoperi mai multe destinaţii din Italia, Spania, Germania şi Turcia.
Celor trei aeroporturi din România, Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni, Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara şi Aeroportul Delta Dunării din Tulcea, li se adaugă alte şase
destinaţii din Italia, Spania, Germania şi Turcia.
Marea premieră este operarea pe aeroportul din Tulcea, care este modernizat de ani de zile, dar până în prezent nu avea nicio companie de linie care să îl deservească. Zborurile Bucureşti – Tulcea vor impulsiona atât incomingul către Delta Dunării, cât şi către Litoralul românesc, datorită apropierii de Constanţa – Mamaia. Pe de altă parte, zborul săptămâna către Antalya va reprezenta o alternativă la cursele charter, pentru turiştii care nu doresc să depindă de un program săptămânal de sejur. Cursa Bucureşti – Timişoara va reprezenta o oportunitate mai ales pentru traficul de business.
“Pentru început, vom lansa mai multe rute care vor acoperi atât destinaţii clasice cu o cerere bine determinată, cum e Bucureşti – Timişoara, unde propunem un tarif unic, de 69,90 euro, cât şi destinaţii inedite sau sezoniere, cum va fi cursa Bucureşti – Antalya, operaţională din iunie. În viitor, intenţionăm să extindem rutele şi purtăm deja discuţii avansate cu mai multe aeroporturi pentru a putea deservi noi destinaţii, atât interne, cât şi internaţionale”, subliniază Cătălin Buţu, director general Ten Airways. „Nu vom concura alte companii mari gen TAROM, ci vom reprezenta, datorită preţurilor şi flexibilităţii noastre, o alternativă la automobile”, a mai adăugat Buţu. Potrivit acestuia, cursele interne vor genera 30% din totalul veniturilor Fly Romania.
Zborurile pe ruta Timişoara – Bucureşti vor avea o frecvenţă zilnică exceptând ziua de sâmbătă, iar Tulcea – Bucureşti de trei ori pe săptămână. Rutele internaţionale vor fi acoperite după cum urmează: Bergamo cu două zboruri pe săptămână din Tulcea, Verona cu trei zboruri săptămânale din Timişoara şi Bucureşti, Genova cu trei zboruri săptămânale din Bucureşti, Barcelona cu trei curse săptămânale din Bucureşti, Frankfurt, cu trei zboruri săptămânale din Bucureşti şi unul din Tulcea şi Antalya cu o cursă săptămânală din Bucureşti începând din luna iunie.
Pentru rutele interne, tarifele vor fi unice, respectiv 69,90 euro/zbor pentru Bucureşti – Timişoara şi 49,90 euro/zbor pentru București – Tulcea, în vreme ce pe rutele internaţionale, preţurile pornesc de la 29,90 de euro/zbor. În aceste tarife este inclusă o gamă largă de servicii, dintre care transportul unui bagaj de cabină de maxim 7 kg şi al unuia de cală de cel mult 20 kg, dar şi servicii de catering la bord. Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-ul companiei, www.flyromania.com, care este deja funcţional sau de la agenţiile partenere. De asemenea, Fly Romania este înscris în marile GDS-uri: Amadeus, Galileo, Sabre.
Operaţiunile Fly Romania sunt conduse de o echipă de management cu o experienţă medie de 10 ani în aviaţie. Zborurile vor fi operate cu aeronave de tip MD-82 şi MD-83 aparţinând companiei aeriene

Cătălin Buţu, director general Fly Romania

Ten Airways şi, anterior, operatorului Alitalia. Sunt recunoscute internaţional pentru fiabilitatea de care dau dovadă, fiind considerate, totodată, unele din cele mai sigure şi confortabile modele de linie din lume. Printre companiile aeriene care utilizează sau au utilizat acest tip de aeronave se numără Swissair, Austrian Airlines, Alitalia, Delta sau American Airlines. Potrivit lui Cătălin Buţu, compania Ten Airways a transportat, anul trecut, în colaborare cu alte companii, circa 300.000 de pasageri. Pentru acest an, noua companie Fly România estimează 100.000 de pasageri. Pe de altă parte, Ten Airways joacă şi rolul de companie naţională pentru Guineea Bissau, efectuând curse către Portugalia (Lisabona).

Programul zborurilor:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre Ten Airways:

Ten Airways este o companie aeriană cu capital românesc, care şi-a început activitatea în 2010. Până în prezent, a operat în sistem charter şi wet lease, ceea ce presupune închirierea aeronavei cu tot cu echipaj şi celelalte servicii pentru a opera în numele unei alte companii. Printre clienţii Ten Airways se
numără Blue Air, Air Moldova, Aegean Airlines, Royal Maroc, Air Mediterrannee  sau Blue Panorama, în sistem wet lease, respectiv Perfect Tour şi Paralela 45 în sistem charter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *