Charter către “bijuteria Africii de est”

Mă bucură mult faptul că românii au început să prindă “apetit” şi pentru călătorii în locuri mai îndepărtate, exotice. Una dintre noile destinaţii din ce în ce mai căutate este continental african. Touroperatorul Paralela 45 a organizat, cu succes, de Revelion, un charter către Kenya. A fost, poate, un risc, dar cine riscă nu câştigă. Însă avionul a fost plin, ceea ce a dovedit că românii doresc şi destinaţii alternative.

Ei bine, Paralela 45 “recidivează” şi pentru anul viitor, pregătind o cursă charter pentru Kenya, în perioada 4-11 ianuarie 2014.

Kenya este considerată „bijuteria Africii de est” şi are printre cele mai frumoase plaje de pe continent, o viaţă sălbatică şi o infrastructură turistică incredibil de sofisticată. Mai presus de toate, Kenya reprezintă un loc pentru safari iar o zecime din teritoriul său constă în parcuri naţionale şi rezervaţii. Peste 50 de parcuri şi rezervaţii acoperă teritoriul ţării, existând chiar şi şase parcuri marine în Oceanul Indian.

Kenya are o populatie diversă fascinantă, cu peste 40 de triburi diferite, fiecare cu propria limbă şi cultură. Triburile cele mai mari includ Kikuru, Luyia şi Luo, însă cei mai faimoşi sunt localnicii înalţi îmbrăcaţi în roşu din tribul Masai, care încă duc o viaţă semi-nomadă. Cultura Swahili, cu un amestec de african şi asiatic, se află de-a lungul coastei, unde a prosperat secole de-a rândul datorită comerţului cu bărcile din lemn de stejar vechi „dhow” peste Oceanul Indian cu Arabia şi Persia.

Capitala Kenyei este Nairobi, numele acesteia provenind de la Ewaso Nyirobi din massai, care înseamnă “ape răcoroase”. Cea mai mare parte a acestuia e reprezentată de spaţii verzi, de aceea i se spune de multe ori „Oraşul verde în plin soare”. Al doilea oraş ca mărime este Mombasa, situat de-a lungul Oceanului Indian. Este un important port şi principalul centru turistic de pe coastă. Mombasa are una din cele mai frumoase plaje şi recifuri din Africa iar inima oraşului se află în zona veche, printre străzile înguste şi arhitectura modernă.
Oraşul reprezintă un amestec cultural, aici putând fi văzute numeroase moschei, temple hinduse şi biserici creştine. Viaţa de noapte este foarte animată, de-a lungul coastelor fiind plasate cluburi de noapte cu diferite tematici, adresate diferitelor genuri iar hotelurile au propriile evenimente de divertisment.

Atenţie! Vârful sezonului turistic este în lunile ianuarie şi februarie, anotimpul fierbinte şi uscat din această perioadă fiind considerat a fi cel mai plăcut. Tot atunci păsările din Kenya vin în stoluri mari spre lacurile din zona Marii Falii.

Pachetul turistic conceput de Paralela 45 include zbor cu avionul, cu compania TAROM şi cazare cu servicii de masă în funcţie de opţiunea turistului, doar la hoteluri de 4 şi 5 stele. Timp de două nopţi, turiştii vor sta în parcul naţional Tsavo Est. Preţurile variază între 1932 şi 2137 de euro locul în camera dublă, cu servicii de masă de la demipensiune până la all inclusive. Iată care sunt hotelurile propuse: Voyager Beach Resort (4 stele, all inclusive), Baobab Beach Resort (4 stele, all inclusive), Sarova Whitesands Beach Resorts & Spa (4 stele superior), Serena Beach & Spa (5 stele) şi Swahili Beach Resort (5 stele).

În final, iată câteva ponturi utile, oferite de touroperatorul şi consultantul Paralela 45, pentru a vizita Kenya:

– Conform Ambasadei Kenyei la Berlin (care asigură şi reprezentarea diplomatică şi consulară pentru România) nu este obligatoriu niciun vaccin. http://213.198.57.244/Travel-to-Kenya.8.0.html. Este recomandat însă vaccinul împotriva febrei galbene.

– Aveţi nevoie de un paşaport valabil minim 6 luni de la plecarea din Kenya. Paşaportul trebuie să aibă o pagina libera complet pentru aplicarea vizei.

– Conform  regulilor generale de safari cu cazare în lodge, fiecare turist poate avea un singur bagaj mic cu lucruri necesare pentru cele 2 zile. Bagajul mare va fi lăsat la aeroport şi transferat la hotelul de pe plajă. Vă recomandăm ca, în cadrul bagajului mare, să aveţi pregătită o geantă mică pentru safari pe care să o puteţi scoate uşor în aeroport.

– În orice parc naţional din Africa, se fac zilnic doar 2 sesiuni de safari: dimineaţa devreme (înainte de micul dejun) şi seara, la apus. Acestea sunt momentele în care animalele sunt în mişcare şi pot fi văzute uşor. În timpul zilei, când este cald, stau ascunse la umbră.

– Iată ce animale puteţi observa în Parcul naţional Tsavo: zebre, gazele, girafe, impala, bivoli, elefanţi, lei, gheparzi şi multe specii de păsări.

Termenul limită de înscriere pentru acest program este 15 octombrie. Pentru rezervările efectuate până pe 31 august, Paralela 45 acordă o reducere în sistem early booking de 100 de euro per persoană. Pentru toate amănuntele, accesaţi acest link: http://paralela45.ro/charter/charter-kenya

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *