De azi, Flydubai pe Otopeni

Momentul primirii delegaţiei Flydubai pe Aeroportul Henri Coandă

flydubai, cea mai inovatoare companie aeriană din Dubai şi „sora” low cost a companiei Emirates şi-a inaugurat noua destinaţie din Europa Centrală şi de Est – Bucureşti.

Zborul inaugural, FZ797, a decolat din Dubai – Terminalul 2 la ora 09.15 şi a aterizat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă la ora 13.30. La eveniment au fost prezenţi Ovidiu Silaghi,  Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Excelenta Sa  Ya’qub Yusuf Al Housni, Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România şi  Ghaith Al Ghaith, Directorul General al companiei flydubai. Ceremonia oficiala şi conferinţa de presă au avut loc în Salonul Oficial din cadrul Aeroportului Internaţional Henri Coandă.

Directorul general flydubai, Ghaith Al Ghaith

“Am avut onoarea să întâmpin flydubai la Bucuresti, operare care va duce la întărirea relaţiilor economice şi sociale dintre România şi Emiratele Arabe Unite. Prin zborurile sale, flydubai oferă o conexiune uşoară, accesibilă şi convenabilă cu unul dintre oraşele apropiate din Europa, susţinând astfel eforturile EAU de a dezvolta legăturile  internaţionale”, a afirmat Excelenţa Sa Domnul Ya’qub Yusuf Al Housni, Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România.

Potrivit Directorului General al companiei flydubai, Ghaith Al Ghaith, “De la lansarea primului nostru zbor în Europa Centrală şi de Est, având ca destinaţie Baku în Azerbaijan, în noiembrie 2009, flydubai şi-a extins foarte rapid operaţiunile devenind leader în această regiune. Incluzând zborul la Bucureşti, operăm acum către 13 destinaţii în 8 ţări din regiune. Cu această ocazie doresc să adresez mulţumiri tuturor celor care ne-au ajutat să aducem acest zbor la Bucureşti. Sperăm că prezenţa flydubai la Bucureşti să joace un rol important în dezvoltarea oportunităţilor de business şi să ofere călătorilor o legătură convenabilă şi de calitate între Dubai şi unul dintre cele mai dinamice oraşe din Europa – Bucureşti.”

La eveniment au mai fost prezenţi Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Muhammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Radu Enache, preşedintele Continental Hotels, Cristian Bărhălescu, secretar de stat pe turism în MDRT, Radu Colfescu, directorul general Dertour Romania, Adriana şi Dan Goicea, proprietarii Cocktail Holidays, Anca Apahidean, directorul general IATA Romania etc.

Flydubai este reprezentată în România de către compania World Travel, ca GSA (Global Sales Agent), condusă de Carmen şi Nicolae Demetriade.

Zborurile flydubai:

Zborurile către Bucuresti vor fi operate de trei ori pe săptămână: luni, miercuri şi duminică. Cursa FZ797 este programată să decoleze din Dubai – Terminalul 2 la ora 09.15 şi să aterizeze la Aeroportul Internaţional Henri Coandă la ora 13.30. La retur, cursa FZ798 decolează la 14.15 cu sosire în Dubai la 20.00.

Din 28 octombrie 2012, flydubai va creşte frecvenţa la patru zboruri pe săptămână, adăugându-se ziua de joi. Tariful dus-intors de la Dubai la Bucureşti porneşte de la 450 euro. Toate tarifele includ taxele, 20 kg bagaj de cală şi 7kg bagaj de cabină plus geantă de mână sau laptop.

Avantaje ale zborurilor flydubai:

–       Emiratele Arabe Unite oferă vizitatorilor multe atracţii. Toată lumea ştie despre cumpărăturile în Dubai, inclusive cunoscutul Festival de Shopping din ianuarie – februarie, dar EAU oferă mult mai mult. Unele dintre cele mai frumoase plaje din lume, uimitoare hoteluri şi divertisment de clasă mondială. Vizitatorii vor fi uimiţi  de minunile moderne  precum  Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume şi Palm Jumeirah şi se vor bucura de ospitalitatea şi căldura locuitorilor din EAU.

–       flydubai asigură multe conexiuni. Operează către Azerbaijan, Armenia, Georgia, Rusia, Serbia şi Ucraina iar cu zborul către România are un total de 78 de zboruri pe săptămână în intreaga regiune.

–       Venirea flydubai pe piaţa românească  – prima companie din Emiratele Arabe Unite care operează de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă – va mări considerabil fluxul de turişti şi oameni de afaceri dintre cele două ţări. De asemenea, va impulsiona incomingul dinspre EAU spre România, turiştii din Emirate fiind oameni cultivaţi, cu importante resurse financiare. De exemplu, o dată cu extinderea prezenţei flydubai în Europa Centrală şi de Est, numărul vizitatorilor dintre EAU şi această regiune a crescut permanent. În ultimele 12 luni, când flydubai şi-a extins zborurile în Rusia în patru destinaţii şi a început operarea în Ucraina, traficul aerian între EAU şi Rusia a crescut cu 85%, iar între EAU şi Ucraina cu 112 %.

La ora actuală, pe destinaţia Dubai mai zboară direct din Bucureşti compania naţională TAROM, iar cu conexiune pe Istanbul, Turkish Airlines şi Pegasus Airlines.

Despre flydubai:

Înfiinţată în martie 2008, flydubai este cea mai accesibilă companie aeriana din Dubai şi cu cea mai dinamică creştere. De când a inceput operarea în iunie 2009, compania a stabilit o reţea de operare în peste 45 de destinaţii din GCC, Orientul Mijlociu, Nordul Africii, Oceanul Indian, Europa de Est şi Centrală şi a clădit o flotă de 24 aeronave Boeing 737-800. Deţinută de Guvernul din Dubai, compania susţine sectorul comercial şi turistic, oferind călătorilor conexiuni către numeroase destinaţii. Compania este dedicată serviciilor de calitate, confortului, reducând costurile prin optimizarea operării,  oferind pasagerilor, în acelaşi timp, mai multe opţiuni.

2 comentarii


  1. Este foarte importanta aceasta conexiune deoarece Emiratul Dubai este unul din en\miratele cu o rata a dezvoltarii impresionanta care va facilita dezvoltarea relatioilor dintre EAU siestul Europei, de care trebue sa profitam si noi. Avem cu ce !!!!, turismul de sanatate si turismul de agrement daca stim sa folosim aceste oportunitati INTELIGENT.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *