Depeche Mode: album nou şi turneu în 2013

Formaţia britanică Depeche Mode, înfiinţată în 1980, va intra, luna aceasta, în studio, pentru a înregistra cel de-al 13-lea album, potrivit mai multor site-uri de specialitate, printre care www.depeche-mode.com. Compozitorul formaţiei, Martin Gore, a promis noul album în cadrul unui interviu acordat revistei germane de muzică „Sonic Seducer”, precizând că acesta va fi lansat „nu mai târziu decât prima parte a anului 2013”.

Andy Fletcher, membru al formaţiei (care a avut câteva spectacole în România ca DJ) a subliniat că Depeche Mode vor avea şi un nou turneu, în 2012-2013. Probabil că de data aceasta vor reveni şi în România. Primul concert Depeche Mode din România a fost în iunie 2006, pe Stadionul Naţional „Lia Manoliu”, iar un al doilea concert, care trebuia să aibă loc în mai 2009, a fost anulat din cauza unor probleme de sănătate întâmpinate de vocalistul Dave Gahan.

Potrivit lui Dave Gahan, noul album va fi produs de către mai vechiul colaborator al formaţiei, Ben Hillier, dar Martin Gore se va implica, la rândul său, mai responsabil în partea de producţie.

Martin Gore a anunţat, recent, o acţiune caritabilă în urma căreia unul dintre donatori va câştiga o zi în compania formaţiei Depeche Mode, urmându-i pe aceştia la înregistrările pe care le vor face în studioul lor din Santa Barbara (SUA). Ulterior, fericitul câştigător va însoţi formaţia la un concert, călătorind cu avionul privat al acestora.

Cel mai recent album Depeche Mode, „Sounds of the Universe”, lansat în 2009 şi urmat de un turneu în 2009-2010, s-a bucurat de un succes moderat, fiind un album mai puţin comercial, însă valoros.

Deşi vocalistul Dave Gahan nu a mai scos un album solo între două albume Depeche Mode, aşa cum ne-a obişnuit, el va apărea, cu câteva melodii compuse de el, pe noul album al formaţiei Soulsavers, „The Light the Dead See”, care va fi lansat în martie. Între timp, Martin Gore a lansat un proiect comun cu Vince Clarke, unul dintre membrii fondatori ai Depeche Mode, care a părăsit trupa în 1981 pentru a înfiinţa Yazoo şi apoi Erasure. Intitulat VCMG, proiectul a constat într-un album de muzică techno instrumentală, domeniu în care ambii compozitori sunt maeştri. De asemenea, şi fostul membru Depeche Mode Alan Wilder (care a concertat în România în martie 2010) a remixat o melodie mai nouă a trupei şi a apărut pe scenă, în timpul unui concert Depeche Mode, alături de Martin Gore. Probabil că toate aceste „mişcări” anunţă un album interesant, revoluţionar.

Alături de Alan Wilder, membru Depeche Mode între 1982 şi 1995 (Bucureşti, 2010)

Ţinând cont că ascult Depeche Mode din 1990, de la 14 ani, mă bucur să anunţ această ştire, verificată din mai multe surse online şi nu numai.

Despre Depeche Mode

Depeche Mode este o formație britanică de muzică synth pop/electronic fondată în 1980 în oraşul Basildon, din comitatul Essex, provincia Anglia din Marea Britanie. Sunt una dintre cele mai longevive şi de succes formații apărute în perioada New Wave şi New Romantic, dar erau de fapt parte a scenei „futuriste” alături de Soft Cell, Gary Numan şi The Human League. Multe din videoclipurile lor au fost difuzate în heavy rotation pe MTV.

Se estimează că până în 2006 Depeche Mode au vândut peste 73 de milioane de albume în întreaga lume şi au avut patruzeci şi patru de piese în UK Singles Chart. Au avut mai multe melodii de top 40 în Marea Britanie fără a fi #1 decât orice alt artist şi au influenţat mulţi din artiştii cunoscuţi de astăzi, în parte datorită tehnicilor de înregistrare şi utilizării de mostre (sampling). Deşi foarte influenţi în scena modernă electro-dance, rămân de obicei clasificaţi în genul alternativ.

Depeche Mode a fost fondat în 1980 de Dave Gahan (voce), Martin Gore (clape, chitară, voce, compozitor principal după 1981), Andrew Fletcher (clape secundare) şi Vince Clarke (clape, compozitor principal 1980-81). Vince Clarke a părăsit formaţia după lansarea albumului de debut din 1981; curând înlocuit de Alan Wilder (clape primare) care a cântat în formaţie din 1982 până în 1995. După plecarea lui Wilder, Gahan, Gore şi Fletcher au continuat să interpreteze ca trio.

(Sursă: wikipedia)

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *