Probabil că o parte dintre voi au citit cartea „The Secret”, scrisă de Rhonda Byrne în 2006, sau au vizionat filmul cu acelaşi nume. Acest concept reprezintă, practic, o rezultantă a dezvoltării personale şi a gândirii pozitive, care a caracterizat oamenii de succes şi liderii de-a lungul istoriei, fie ei Einstein, Mozart, Bill Gates sau Steve Jobs.
Cei cârcotaşi, care gândesc negativ, vor spune: acest concept e o banalitate. Nu spune nimic nou, nu aduce nimic, sunt vorbe aruncate-n vânt. Dacă luăm părerile negative de pe internet, vom întâlni ceva de genul „prea mare lucru nu am înţeles… ceva de genul dacă îţi doreşti cu adevărat ceva, şi te străduieşti să se împlinească se va împlini…”.
„Secretul” este o lege a universului care ne înconjoară: legea atracţiei universale. „Dacă gândim pozitiv şi avem o orientare pozitivă, atragem oameni pozitivi, evenimente pozitive şi situaţii pozitive. Dacă suntem negativi în orientare, sau mânioşi, atragem oameni răi şi mânioşi şi situaţii negative. Astfel încât ajungi să atragi lucruri asemănătoare gândurilor pe care le rumegi permanent în minte, indiferent dacă aceste gânduri sunt conştiente sau inconştiente. În asta constă tot secretul”, se spune în acest documentar. „Acest secret îţi dă tot ce vrei: fericire, sănătate şi bogăţie. Poţi să ai, să faci, să fii tot ceea ce vrei. Putem avea tot ceea ce ne dorim. Nu contează cât de mare este lucrul dorit.”
Ei bine, vedeţi ceva… aiurea în ideile expuse de mai sus? Nu vi s-a întâmplat să începeţi o zi prost şi aşa să fie până seara? Sau, dimpotrivă, să vă meargă rău însă la un moment dar să apară mai multe soluţii şi oportunităţi, una după alta, într-un interval foarte scurt? Oare toate acestea au venit haotic, fără o sincronizare?
Sau vi s-a întâmplat să vă spuneţi: „NU vreau să eşuez” – şi aţi eşuat? Nu era mai bine să spuneţi „Vreau să câştig?”. Pentru că o negaţie vă pune în faţa unei situaţii de fapt, pe care, chiar şi prin NU-ul din faţă, o invocaţi.
Sunt doar câteva gânduri… Ca să ai succes în viaţă, trebuie să gândeşti pozitiv. Nu există o reţetă universală, fireşte. Dar există soluţii. „Reţeta” mea de succes (mai am mult până să ajung unde doresc, dar ştiu că sunt pe drumul cel bun) se bazează pe următoarele principii:
1. Gândeşte pozitiv
2. Crede în tine şi în ideile tale. Sau, mai simplu spus, CREDE
3. Formează-ţi o atitudine şi fii constant.
4. Crează-ţi un brand personal şi vinde-te scump. Oricum, cu toţii vindem. Atunci când suntem angajaţi, ne vindem de obicei timpul, deci ne vindem pe noi. Parcă e mai bine să îţi vinzi imaginea sau să vinzi produse create de tine, nu? Acele produse pot fi orice: de la artă şi literatură, până la îmbrăcăminte sau pachete turistice
5. Învaţă tot timpul, informează-te. Informaţia a însemnat întotdeauna putere şi mai ales libertate.
6. Fii creativ, inovativ
7. Acţionează pe baza lucrurilor învăţate
8. Fă ce îţi place şi dezvoltă ceea ce faci cu pricepere
9. Comunică tot ceea ce faci, tot ceea ce creezi
10. Învaţă să oferi
11. Învaţă să ceri
12. Ai grijă de sănătatea ta şi de condiţia ta fizică
13. Echilibrează-ţi viaţa personală cu cea profesională. Cu toţii avem nevoie de un suflet pereche sau, cel puţin, de un partener de viaţă. Unii au aşa ceva o lună sau un an, o dată sau în repetate rânduri, alţii toată viaţa. Cu toţii avem nevoie de prieteni şi cunoştinţe, cu care să împărţim atât clipele plăcute, cât şi clipele grele. Cu toţii trebuie să acordăm atenţie familiei.
Go for it and think big!
P.S. – în final, vă ofer trailer-ul la filmul „The Secret” şi un link către un fragment din peliculă.
Legătură permanentă
Mi-a placut mult
13. Echilibrează-ţi viaţa personală cu cea profesională. Cu toţii avem nevoie de un suflet pereche sau, cel puţin, de un partener de viaţă. Unii au aşa ceva o lună sau un an, o dată sau în repetate rânduri, alţii toată viaţa. Cu toţii avem nevoie de prieteni şi cunoştinţe, cu care să împărţim atât clipele plăcute, cât şi clipele grele. Cu toţii trebuie să acordăm atenţie familiei.