Peste o treime din vacanțele de vară ale românilor sunt achiziționate prin oferte promoționale

P45Românii s-au învăţat să rezerve prin sistem early booking şi, de asemenea, să caute oferte promoţionale. Conform unui studiu intern realizat de touroperatorul Paralela 45, peste 35% din vacanțele de vară sunt achiziționate prin oferte promoționale, românii așteptând perioadele de reduceri pentru a începe planificarea călătoriilor. Aproximativ jumătate dintre locurile pentru vara aceasta au fost accesate prin sistemul de Early Booking, iar procentul românilor care cumpără în acest mod crește cu aproximativ 6-7% în fiecare an.

Potrivit lui Alin Burcea, președintele Paralela 45, „până la data de 1 mai a acestui an s-au vândut peste 40% din locurile pentru vacanța de vară, iar acum tendințele arată o creștere a vânzărilor ofertelor speciale. Aproximativ 35% dintre locurile de vacanță pentru vara aceasta au fost achiziționate recent, prin ofertele speciale pe care le avem. Printre cele mai accesate oferte la nivelul țării sunt cele mai noi destinații din portofoliul Paralela 45, și anume vacanțele în Zakynthos cu plecare din Cluj, Costa Blanca atât din Cluj cât și din București, dar și Rimini.”

Există trei tipuri de oferte pe care le așteaptă românii. Cei mai hotărâți dintre ei accesează ofertele de tip Early Booking, un procent mai mic așteaptă până la apariția ofertelor Last Minute, iar un procent în creștere este al celor care caută ofertele speciale. Pentru a beneficia de reduceri semnificative și pentru a avea siguranța unei vacanțe plănuite până în cel mai mic detaliu, turiștii încheie cele mai multe vânzări de tipul Early Booking în luna martie.

Alin Burcea
Alin Burcea

Cu toate acestea, există un procent de peste 40% dintre turiștii români care nu își planifică din timp vacanțele, ci apelează la ofertele de tipul Last Minute sau urmăresc promoțiile speciale din anumite perioade. Printre cele mai căutate promoții rămân în continuare cele pentru Grecia, Turcia, Cipru, Spania, Italia, Portugalia sau Franța. Destinații precum Rodos, Corfu, Antalya, Mallorca, Sicilia și Tenerife își păstrează poziția fruntașă în preferințele turiștilor români, observându-se însă și o creștere a interesului pentru destinații precum Rimini. Reducerile oferite în prezent pentru vacanțele de vară din luna iunie sunt de până la 15% sau 150 de euro, în funcție de destinația aleasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *