Românii redescoperă circuitele prin Paralela 45 (1)

Pe lumea asta există mai multe tipuri de oameni care aleg să se deplaseze dintr-un loc în altul. Pe lângă turiştii de afaceri şi de evenimente, ori pe lângă cei care îşi vizitează rudele ori prietenii, avem turiştii. Ei, la rândul lor, pot fi împărţiţi în turişti, călători şi exploratori.

Primii aleg sejururi şi relaxare. Ceilalţi, doresc să viziteze, să cunoască oameni noi, culturi noi. Extrema o reprezintă exploratorii, cei care urcă pe munţi înalţi, precum Alpi, Himalaya, Elbrus, Anzi, ori cei care aleg Siberia, Polul Nord sau Polul Sud. În fine, nu toţi au curajul şi resursele de a explora. În schimb, din ce în ce mai mulţi români doresc să călătorească şi să cunoască, nu să stea într-un singur loc.

Românii redescoperă din ce în ce mai mult plăcerea de a călători, plăcerea circuitelor. Dacă acum 20 şi mai bine de ani erau fascinaţi de Istanbul, de Grecia şi de circuitele europene (pentru că nu îşi permiteau mai mult), acum, românii au început să descopere fascinaţia circuitelor în toată lumea. Pornind de la Europa şi cele două Americi, până la Africa ori Extremul Orient.

Pentru acest an, Paralela 45, touroperator recunoscut pentru circuitele sale îndrăzneţe şi de calitate, a venit cu noi idei de circuite. Cei interesaţi pot găsi echipa Paralelei 45 la Târgul de Turism de la ROMEXPO, care se desfăşoară de joi până duminică (12-15 martie), în Pavilionul C1, stand 16.10858489_10152792955377972_3493103000341394363_n

Printre circuitele noi ale Paralela 45 se numără un periplu în Insulele Cyclade: Santorini – Naxos – Mykonos, Mykonos – Paros – Naxos, Italia cu Piemont – Emilia Romagna, Sicilia & Insulele Eoliene, Toscana – Umbria – Roma, Rusia – Croazieră pe fluviile Neva şi Volga, Canada & Alaska – Circuit & croazieră, Asia Centrală – Grand Tour: Uzbekistan & Turkmenistan & Kazakhstan & Tadjikistan &
Kârgâzstan şi Iordania. O altă noutate care mi-a atras atenţia este un circuit african inedit, Ghana – Togo – Benin.

De asemenea, Paralela 45 va promova câteva circuite pe care le-a lansat anul trecut: Etiopia, Armenia & Georgia, Mongolia & Sudul Siberiei.

Circuitele sunt aşa de interesante, aşa că merită descrise pe rând. Nu mă pot abţine să nu încep cu 0-0-Ghana_Togo_Benin13circuitul african Ghana – Togo – Benin. Transportul este asigurat cu KLM, companie care oferă preţuri extrem de competitive şi are flexibilitate la greutatea bagajelor. Circuitul va dura 13 zile, iar plecarea va fi pe 12 octombrie 2015. Circuitul în Ghana – Togo – Benin este o incursiune senzaţională în inima Africii de Vest. Este o ocazie deosebită de a descoperi cultura, tradiţia şi misticismul acestui continent. Viaţa reală a locuitorilor, diferitele triburi africane, aşezările lacustre şi viaţa de zi cu zi din Africa se dezvăluie fără perdea în faţa vizitatorilor! Pământ roşiatic, case de pământ, animale sălbatice, tradiţii interesante, ritualuri sălbatice, vrăjitorie şi voodoo…. 0-0-Ghana_Togo_Benin45

Cele 11 nopţi de cazare cu mic dejun sunt asigurate la hoteluri de 3*: 2 nopţi în Accra, 1 noapte în Elmina, 2 nopţi in Kumasi, 1 noapte în Temale, 1 noapte în Kara, 1 noapte în Sokade, 1 noapte în Abomey, 1 noapte în Ouidah, 1 noapte în Lome. Preţul porneşte de la 1595 de euro de persoană, plus taxele de aeroport de 552 de euro de persoană şi taxele de viză.

Paralela 45 asigură însoţitor de grup şi pot să vă spun, din proprie experienţă, că Paralela 45 are ghizi foarte buni, care cunosc cu lux de amănunte fiecare destinaţie.

Spre Mongolia, cu Trans-Siberianul

De la Africa, ne îndreptăm către extremul Orient… nordic. Mi-a atras atenţia un circuit al Mongoliei şi Sudului Siberiei. Practic, pe urmele mongolilor, pe urmele lui Gingis Han. Această călătorie unică vă va purta înapoi în timp şi vă va dezvălui secretele strălucitorului Imperiu Mongol, ale cărui cuceriri fulgerătoare, începute în zorii secolului al XIII-lea, au schimbat faţa continentului eurasiatic, influenţând profund istoria Europei şi a Asiei. Străbatand stepele aride ale Mongoliei, veti descoperi un loc sălbatic dar primitor, un ţinut întins dar surprinzător. Vă veţi bucura de linişte şi odihnă în iurte 0-0-130402009tradiţionale, sub bolta înstelată a cerului. Veţi experimenta călătoria cu Trans-Siberianul, pe legendara rută ce traversează nordul Mongoliei şi Siberia în drumul spre Moscova. Ajungând pe ţărmurile Lacului Baikal, veţi avea ocazia să admiraţi peisaje de o frumuseţe care-ţi taie respiraţia: ape limpezi precum cristalul, versanţi acoperiţi de conifere, stepe montane şi o diversitate uluitoare de vieţuitoare.

Plecarea are loc pe 11 iulie 2015, iar circuitul are durata de 13 zile / 11 nopţi. Transportul cu avionul este asigurat de către compania naţională a Federaţiei Ruse, AEROFLOT, pe ruta Bucuresti – Ulan Bator (escală Moscova); Irkutsk – Bucureşti (escală Moscova). Cazarea este chiar inedită, dedicată exploratorilor! 7 nopţi de cazare cu pensiune completă vor fi asigurate în iurte tradiţionale (ocupare 2 persoane): 1 noapte în Parcul Naţional Hustai, 1 noapte în Karakorum, 1 noapte în Ongi, 1 noapte în Bayanzag, 1 noapte în Yoliin Am Gorge, 1 noapte în Tsagaan Suvarga, 1 noapte în Baga Gazaryn Chuluu. 2 nopţi de cazare vor fi asigurate în trenul Trans-siberian (ruta Ulaanbaatar – Irkutsk) în cabine de dormit cu 4 locuri (clasa a 2-a),iar 2 nopţi de cazare într-un hotel de 3 stele în Irkutsk. Preţul porneşte de la 2845 de euro de persoană.0-0-3d14837b59034ef8c40858ab6142edee

Paralela 45 pregăteşte pentru acest an mai multe circuite ca niciodată, inclusiv circuitele clasice de Paşte, 1 Mai, vară şi toamnă. Voi continua serialul circuitelor, dar, dacă sunteţi nerăbdători să aflaţi amănunte despre toate circuitele, accesaţi rubrica speciale de circuite a Paralelei 45. Voi reveni, pentru că merită! Şi am trăit şi eu experienţa unor circuite similare.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *