Despre circuitele turistice şi călători

Este o realitate, majoritatea românilor aleg sejururi pentru recreere şi odihnă, preferând, vara, plajele noastre sau cele din Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania etc., respectiv iarna petrecerea sărbătorilor într-o staţiune montană.

Dar există şi o categorie mai specială, aceea a turiştilor care aleg circuite, turişti pe care i-aş denumi „călători”. Această categorie creşte din ce în ce mai mult, atât în România, cât şi pe plan internaţional. Românii erau fascinaţi în anii ’90 de posibilitatea de a ieşi peste hotare – o noutate pentru marea majoritate – iar când ieşeau în vest, preferau să viziteze magazine, mall-uri, să vadă ceea ce nu avusesem în timpul comunismului. La începutul anilor 2000 am scăpat de vize pentru Uniunea Europeană şi am început să circulăm şi mai mult. De la 1 ianuarie 2007 am început să circulăm cu buletinul de identitate în tot spaţiul UE, devenind membri ai Uniunii Europene. Anii 2000 au fost caracterizaţi de o dezvoltare foarte mare a pachetelor turistice operate cu zboruri charter, de o apetenţă a românilor pentru sejururile de odihnă.

Ei bine, în ultimii ani se vede o preferinţă mare a românilor pentru circuitele culturale, tematice. Paralela 45 este unul dintre principalii touroperatori care crează foarte multe circuite, pentru toate buzunarele, şi care nu exclud aproape niciun colţ al lumii.

Pentru decembrie, Paralela 45 a pregătit mai multe circuite tematice dedicate sărbătorilor de iarnă. Unul dintre acestea este Piaţa de Crăciun din Viena. Plecările au loc din Cluj-Napoca, iar transportul este efectuat cu autocarul. Locul în camera dublă este de 125 de euro, iar plecările, pe 6, respectiv pe 13 decembrie, pe traseul Oradea – Budapesta – Viena.

Un alt produs interesant oferit de Paralela 45 este Crăciunul în Ţara Sfântă, program care se desfăşoară pe parcursul a 7 zile, cu plecare de pe 23 decembrie. Pentru 615 de euro, plus 155 de euro taxe de aeroport, turiştii pot vizitat tot Israelul, dar şi petrece o sărbătoare de Crăciun de neuitat.

O destinaţie care începe să pătrundă pe harta preferinţelor turistice ale românilor este India. Apreciez la Paralela 45 că introduce an de an destinaţii noi, inedite, dedicate călătorilor, amatorilor de cultură, de nou. Puteţi petrece Revelionul în Goa, pe o perioadă de 10 zile, începând cu 28 decembrie, pentru 1865 de euro per persoană. Zborul este efectuat cu compania Qatar Airways, ceea ce oferă turiştilor şi posibilitatea de a vizita Doha, capitala Qatar-ului.

Pentru cei care doresc să plece şi după sărbători, în ianuarie, Paralela 45 oferă o serie de circuite precum city break la Lisabona (trebuie să mărturisesc că este unul dintre oraşele mele favorite), în perioada 23-26 ianuarie. Este un mini-circuit, deoarece (altfel nici nu se putea) se vizitează şi obiective din apropierea capitalei Portugaliei, precum Obidos, Alcobaca, Batalha, mănăstirea Fatima, Sintra, Cabo da Roca, Cascais şi Estoril. Toate acestea, la 395 de euro. Zborul este efectuat de compania aeriană naţională a Portugaliei – TAP.

O să mai insist pe tema circuitelor – unul dintre produsele mele turistice preferate. Data viitoare, circuite mai… rare. Precum Iran sau Indochina.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *